Партнер рубрики Події

До уваги водіїв! При паркуванні поважайте інших водіїв та пішоходів

До уваги водіїв! При паркуванні поважайте інших водіїв та пішоходів
Зупинка та стоянка транспортних засобів є невід’ємною частиною дорожнього руху, тому з метою зведення до мінімуму перешкод для руху інших транспортних засобів зупинку і стоянку дозволяється здійснювати в спеціально відведених місцях, позначених дорожніми знаками «Місце для стоянки», «Зона стоянки», «Місце відпочинку».

Саме про облаштування таких місць повинні подбати власники торгівельних об’єктів, банків, аптек та інших закладів, що здійснюють обслуговування населення. Однак, в ряді випадків, такі місця для зупинки та стоянки транспорту не має можливості облаштувати і тоді приходиться паркувати транспорт на краю проїжджої частини чи на тротуарах. Звичайно, неправильно припаркований транспорт викликає обурення громадян.

З початку року за порушення зупинки, стоянка працівниками ДАІ Тернопільщини складено 153 адміністративних матеріали. Згідно чинного законодавства, для складання даних матеріалів було необхідно, щоб біля припаркованого з порушенням Правил дорожнього руху транспортного засобу знаходився сам водій, на якого і складався адмінматеріал. Однак, водії користуються відсутністю автоінспектора паркуються з порушення тим самим проявляють неповагу, як до інших водіїв так і пішоходів. На даний час жодні фото- чи відеодокази неправильно припаркованих автомобілів, які так полюбляють викладати в мережі інтернет громадяни, не являються підставою для складання протоколу, вони є лише додатковим свідченням порушення.

Неправильно припаркований автомобіль створює перешкоди для руху транспорту та пішоходів, спричиняє до утворення заторів руху, це повинен усвідомити кожен водії і при паркуванні повинен поважати інших учасників дорожнього руху та подбати про їх безпеку.

Читайте також:  Паркування по Тернопільськи!!!  

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up