Партнер рубрики Події

Дружини військових із дітьми вимагали відновити військову частину у Тернополі

Дружини військових із дітьми вимагали відновити військову частину у Тернополі
Відновити у Тернополі 11 окрему гвардійську артилерійську бригаду вимагали пікетувальники біля обладміністрації 12 червня.

Серед них були і небайдужі тернополяни, родичі військових, які тут служили, та їхні дружини. Останні, до слова, прийшли з маленькими дітьми. Чоловіки цих жінок зараз служать на Сході України, дехто в одній із найгарячіших точок – Слов'янську. У руках пікетувальників плакати з написами: "Обласний центр без військової частини – ганьба!".

Previous Next

Організатор пікету - дружина військовослужбовця Жанна Мерзлікіна прийшла з маленькою донечкою Каролінкою. Її чоловік прослужив у Тернополі 12 років. Зараз він  - на Східній Україні.

Відео дня

- Наприкінці 2013 розформували одну із найкращих військових частин України, - каже вона. – І тепер, коли прийшла нова влада, ми хочемо зробити все для того, аби відновити цю частину.

У тернопільській військовій частині мріяв служити кожен офіцер, додає Жанна Мерзлікіна. Тут створювали військові умови упродовж 70 років. Добре збережені казарми, тир, плац, військово-навчальний центр, - є всі умови для майбутніх поклінь. Тут можуть гідно нести службу нові призовники та контрактники.

А прапорщик у відставці Анатолій Крижанівський, який служив у Тернополі, додає, що розформування військової частини було сплановане попередньою владою задля руйнування збройних сил України. Проте бригада у місті - вкрай потрібна, особливо у нинішній неспокійний час, вважає чоловік.

До речі, до пікетувальників вийшов керівник територіального батальйону, який зараз діє на базі військової частини, Ігор Ларін. Він сказав, що там буде територіальний батальйон на постійній основі.

- Але ми на таке не погоджуємося, - каже Жанна Мерзлікіна. – Ми просимо, щоб у Тернополі була військова частина, а батальйоні буде діяти при ній. Тож ми будемо далі боротися. Ініціативна група надсилатиме відповідне звернення у Міноборони.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Ні нехватить... є ВВ. а потрібно 11 окрему гвардійську артилерійську бригаду.
  • Anonymous

    Вова дійсним доповідаю вся зброя та техніка здана по базам те що здали те ж і заберуть назад. а якщо ти морально неустойчиив то тоді можеш піти у патріот купить собі рогатку....
  • Anonymous

    Тернопільська артилерійська бригада буде відновлена у 2015 році. На це будуть виділені відповідні кошти. Історія нової бригади це окрема розмова. Друге питання - чи заслуговує Тернопіль на таку військову частину? Може для нього дійсно вистачить територіального батальйону, щось на кшталт "дружинників" у військовій формі.
  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up