Партнер рубрики Події

Картковий проїзд у тролейбусах викликає непорозуміння серед тернополян

Картковий проїзд у тролейбусах викликає непорозуміння серед тернополян

Автоматизовану систему оплати за проїзд у тролейбусах запровадили у Тернополі з грудня. Як вона діє, перевіряла кореспондент "20 хвилин".

На зупинці в Центрі - один із пунктів продажу карток.

- Я мало що можу пояснити, бо сама толком ще нічого не зрозуміла, - каже продавець з газетного кіоску, що біля зупинки "Центр", Любов Степанівна. - Це треба, щоб людина хоча би декілька днів попрацювала у цій системі. Я роблю помилки, бо жодної практики не маю. Продала вже десь зо сім карток, проте цього замало, щоб зрозуміти нововведення. 

Деякі пасажири кажуть, що воліють їздити "по-старому", мовляв, так було зручніше.

Відео дня

Тернополянка Олена Гриневич купила квиток учора.

- Поки що не можна сказати, чи так вигідніше, чи ні, - каже Олена. - Але у будь-якому випадку мені краще було би користуватися простим паперовим проїзним, який я купила і відзвітувалася в бухгалтерії. Бо зараз у мене заморочки з цим питанням. Поки що все це складно.

Нарікає жінка і на те, що особисто вона знає тільки декілька пунктів, де можна придбати квиток. Точка, де ви маєте змогу купити квиток, позначена банером.

- Це для мене трохи незручно, - скаржиться жінка. -  До того ж, продавці самі не дуже володіють ситуацією, тому доводиться довго чекати, щоб придбати чи поповнити картку.

Вирішуємо придбати картку за студентським. Продавчиня довго намагається набрати комбінацію на валідаторі. Згодом комусь телефонує за порадою. Так чекаємо хвилин 20. У кінцевому результаті жінка-продавець таки не змогла продати нам картку, мовляв, за студентським - це перший випадок, і вона боїться помилитися. Тож у тролейбусі платимо по-старому - 2 грн кондуктору.

- Зараз більшість людей мають безлімітки, що вартують 240 гривень, - розповідає кондуктор тролейбуса №11 Оксана. - А от за студентським за два дні - ще жодного випадку. Як на мене, з талонами було краще.

Якогось особливого зиску у даній системі кондуктор не бачить. Говорить про ще один пункт цього нововведення: якщо хтось загубить свою картку, то влетить на великі гроші.

Загалом, припускає кондуктор, варто почекати ще тижнів зо два, аби мати змогу реально оцінювати це нововведення. Бо зараз тернополянам ще важко збагнути сенс карткового проїзду.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Anonymous

    тим тупим пердунам що тут розказують не вгодиш ... так може більший контроль грошей буде ще б в маршрутках таке зробили .... а п олена ще від совка не може відійти
  • Олег Кубіцький

    Я користувався дотиковою карткою у Варшаві з 2000-го- по 2004 рік, нічого складного , система проста, платиш - їдеш, як у телефоні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up