Партнер рубрики Події

За будівництво біля вокзалу взялася прокуратура

За будівництво біля вокзалу взялася прокуратура
Міська прокуратура збирається через суд визнати недійсним інвестиційний договір щодо будівництва торгового комплексу на вул. Б. Хмельницького у місті Тернополі.

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.  
  - Встановлено, що  у грудні 2013 року було укладено інвестиційний договір щодо будівництва торгового комплексу на земельній ділянці площею 0,0271 га на вул. Б.Хмельницького між Тернопільською міською радою, забудовником та комунальним підприємством, якому зазначена земля належить на праві постійного користування, - кажуть у прес-службі. - Цим ж договором визначено, що забудовник отримує у власність об’єкт інвестування після введення його в експлуатацію, а в подальшому – право на користування землею. 

 Водночас, наголошують у прокуратурі,  чинне законодавство не передбачає можливості отримання суб’єктами господарювання безоплатно у користування землі для здійснення підприємницької діяльності. У зв’язку з цим, прокуратура звернулася до суду з позовом про визнання недійсним зазначеного інвестиційного договору щодо будівництва торгового комплексу на вул. Б.Хмельницького у місті Тернополі. 

 Наразі позов перебуває на розгляді у господарському суді Тернопільської області. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Анонім

    сьогодні знову розкопали рештки кісток,нікого не пускають зробити знімки,зі слів продавців які там продають їм сказали що рештки перезахоронять а там посвятять і будуть дальше будувати!!!!!!!!!!!ЛЮДИ як це зупинити???????????
  • Vito

    Прокуратурі треба братися за мерів Заставного Надала...то вони надавали тих дозволів на забудови.....
  • Анонім

    Шановні,дещо поясню. ЩЕ в серпні 2012 року міська рада приймає рішення №6/23/39 де записано наступне (цитую п.1 рішення) " Затвердити комунальному підприємству "Підприємство матеріально-технічного забезпечення" Тернопільської міської ради (ід.код 14041652) проект землеустрою щодо відведення земиелдьної ділянки площею 0,0271 га для впорядкування та розміщення об'єктів торгово-побутового призначення за адресою вул. Б.Хмельницького." А коли оте комунальне підприємство "Підприємство матеріально-технічного забезпечення" Тернопільської міської ради подавало документи,то воно вказувало,що там буде будуватись павільйон (тобто, мала архітектурна форма). А потім під шумок в грудні 2013 року вже з'являється торговий комплекс. Але увесть трагікомізм ситуації у тому, що  форма власності даної земельної ділдянки - ДЕРЖАВНА. Тобто,міська рада ВЗАГАЛІ не має права нею розпоряджаїтись. Кроім того,на даній земельній ділянці прокладено газопровід низького тиску, лінію міжнародного зв'язку. Але щось я не побачив погоджень із выдповідними службами по зв'язку. Але й не це головне. На даній земельній ділянці росли зелені насадження. І природоохоронною вимогою було збереження насаджень, А що зробив забудівник-правильно-винищив дані зелені насадження. Ось так надалівська братва рулює у Тернополі. Очевидно,що Надал С. проводить такий собі, сміються люди, " мерський дембільський акорд". Думаю,що коли зміниться склад міської ради *(а я думаю він оновиться) нова влада почне розгрібати оте надалівське лайно. І почати потрібно з очищення виконкому міської ради. Кардинальне!
  • Анонім

    Спочатку дерева спиляли, потім газон розковиряли під будівництво і забули, що два семитричні газони були створені для забезпечення перед вокзального простору і були елементами привокзально площі, які відкривали відповідний декор і підкреслювали архітектуру вокзалу. Тепер нова забудова буде як бельмо на оці і приховувати задумане авторами.   В тернополі мало торгових точок? Мабуть це київлян це не цікавить, вони проплатили відповідні дозволи, рішення і як власники ігноруючи думки тернополян, будують для себе нове доходне фінансове джерело для збагачення.

    Худа Галя reply Анонім

    це не кияни будують, а наш тернопільський бандюк в законі Семерко Р.Р. За його поняттями йому плювати на вокзалний простір
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up