Партнер рубрики Події

На набережній Ставу з'явилася велодоріжка

На набережній Ставу з'явилася велодоріжка
Велодоріжку намалювали на набережній Ставу у рамках втілення концепції велоінфраструктури у Тернополі.

- Це перший крок до впорядкування велосипедного руху у парковій зоні, - каже координатор проекту «ВелоТернопіль» Юрій Суходоляк, - Ми розраховуємо на те, що розмітка допоможе краще орієнтуватися велосипедистам і пішоходам. 
Тягнеться велодоріжка від Надставної Церкви до Острівця кохання. Далі у планах велоактивістів – зробити маркування велодоріжок у парках Тернополя. А згодом – гілка по місту, яка з'єднуватиме "Дружбу", Центр і "Аляску", додає Юрій Суходоляк. 

Читачі 20minut.ua кажуть, що це дуже добре, що на набережній нарешті зробили велодоріжку, адже там дуже багато і велосипедистів, і пішоходів, і вони не завжди знаходили між собою порозуміння. Проте тернополяни помітили, що на ділянці поряд з острівцем закоханих велодоріжка залишає дуже мало місця для пішоходів. Юрій Суходоляк з цим погоджується і каже, що доріжку зробили не за тим проектом, який розробили велоактивісти. Остаточний варіант з ними не погоджували, відтак є певні неділоки. 
- Проект велодоріжки на набережній велоактивісти віддали в управління жгк міськради, - каже співрозмовник. -Там внесли свої правки та передали проект у "Тернопільпроект". А там затвердили зовсім інший проект та передали його підрядній організації , яка зробила маркування. Відтак деякі зміни ми вносили вже просто на місці, коли наносили маркування. 
Велоактивісти кажуть, що з часом доріжку відкоригують, аби вона була зручною для всіх. 

Нагадаємо, концепцію створення вело-інфраструктури Тернополя велоактивісти представили під час першого “ВелоФоруму” у Тернополі 19 квітня. Також вони створили карту велодоріжок

Фото: Олег Синовець, Юрій Суходоляк

 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    для такої би*лоти, як на пр. Злуки 35 де зробили ремонт прибуденкової території, але деякі мешканці,  чи приїжджі до них родичі ставлять свої трупо-вози на дит-майданчику, то не треба велодоріжок, ремонту і тому-подібне, воно в себе в кваритирі кухню і туалет використовує в протилежному значенні...

  • Петрик П'яточкін

    Весь зовнішній вигляд набережної коту під хвіст.

  • Василиса

    велодоріжки , в першу чергу, потрібні вздовж автомобільних шляхів - а вздовж набережної можливо і без намальованої доріжки проїхатись. Можно подумати, що пішоходи  будуть дуже на неї зважати.

    Анонім reply Василиса

    Ото василинко і біда,що не будуть зважати,бо якщо на тебе наїде на ровері якийсь бицьо на доріжці,то згідно правил винуватцем будеш ти,а не той бицьо(Практика великих міст,у яких велодоріжки існують давно)
  • Анонім

    Заширока,там камаз може проїхати
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up