Партнер рубрики Події

Парки Тернополя омолоджуватимуть: перші 100 дерев висадять в парку Шевченка

Парки Тернополя омолоджуватимуть: перші 100 дерев висадять в парку Шевченка
Тополі на катальпи – заморські дерева, котрі добре приживаються в Західній Україні, з часом замінять у парках Тернополя. Нові дерева схожі на каштани і мають до 15 метрів висоти.

Перші сто нових для нашого регіону дерев висадять у День довкілля 20 квітня під час акції міського голови – «Віднови, збережи, передай», яка відбудеться в парку Шевченка довкола острівка «Чайка». Приживатимуться саджанці лише на місці старих тополь – «живі» дерева зрізати не будуть.

Потреба в заміні тополь новими породами дерев – необхідність, запевняють комунальники. В цивілізованому світі тополь уже немає, оскільки вони шкідливі для астматиків. Виконали свою роль тополі і в Тернополі – ці породи садили для висушення болота, оскільки тополя за добу бере 500-600 літрів води.

«Тополям у парку Шевченка уже 60 років і парк необхідно омолодити, - зазначає директор об’єднання парків культури та відпочинку Василь Романюк. - Цвіт катальпи, що схожий на бузок, не викликає алергічних реакцій. Вартість однієї рослини становить 80 гривень. Частину дерев придбаємо за бюджетні кошти, частину - за кошти меценатів. Цьогоріч за гроші благодійників посадимо і сосни у парку Національного відродження».

Відео дня
> Для омолодження парків комунальники також свідомо зрізають гілля липи та верби, аби оновлювалися крони. Таким чином щороку оновлюються майже 300 дерев, повідомили "20 хвилин" у прес-службі Тернопільської міськради.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (9)
  • Anonymous

    і знову мер проводить акцію біля "Назарії", за бюджетні мільйони очистив водойму, виділив частину парку, зрізав дитячу площадку, пообіцяв за наші гроші створити нову, висажує дерева і нас припрошує- все місто повинне працювати над благоустрієм бару "назарія", для невідомого підприємця Олени Надал
  • Anonymous

    Інші акції голови: для будівельників "Виділив, отримай, передай мені", для служб ремонту доріг "Перерахував, візьми, поділись зі мною", для перевізників "Підняв, подякуй, мені мало, ще раз подякуй".
  • Anonymous

    може ті "садівники" хоч трохи повитоптують лайно ,через яке неможливо пройти доріжками..
  • Anonymous

    А як же постійнодіюча акція „Розпиляй, зажени, роздерибань” - сіток на пластик і скло коли добавлять екологи з податкової?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) Від читача 12:19 У службі зайнятості Тернопільщини - «єдине вікно» для надання послуг соціально вразливим людям. Зручно, комплексно, інформативно! 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя 09:30 В Тернополі виступить один із найпопулярніших нових гуртів українського шоубізу 100лиця play_circle_filled 09:15 Ремонт та будівництво: магазини та гуртовні будівельних матеріалів у Тернополі (партнерський проєкт) 09:00 Для молоді організовують вишкіл до Дня Героїв 07:50 У Тернополі тимчасово змінюють маршрут автобуса №12 21:00 Тернопільська «Нива» на виїзді зустрінеться з аутсайдером своєї групи 20:00 Тернополяни з Терцентру взяли участь у фотосесії до Дня вишиванки 19:00 Вийшли на бойові позиції у вишиванках 18:05 Спадок нашої нації: тернополяни поділилися історіями про свої вишиванки 17:26 Міць, характер, перемога: 19 травня відбудеться благодійний забіг у Тернополі «RUN 4 VICTORY» (новини компаній) 17:11 Скільки коштує полуниця та ранні овочі на ринку Тернополя: дивіться ціни photo_camera 16:45 На Тернопільщині 16 травня можуть застосувати графік погодинного відключення електрики 16:40 Тернопільським немовлятам подарували перші вишиванки 16:00 На два дні перекриють рух транспорту через «горбатий міст» у Тернополі 15:05 Як тернополяни День вишиванки відзначили: репортаж play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up