Партнер рубрики Події

Податківці хочуть встановити всім касові апарати і спростити роботу бізнесу

Податківці хочуть встановити всім касові апарати і спростити роботу бізнесу
Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус хоче спростити роботу бізнесу
Голова Державної фіскальної служби України хоче встановити всім касові апарати і спростити роботу бізнесу. Про це він заявив на брифінгу з приводу представлення в Тернополі двох керівників фіскальної служби в області – начальника митниці і керівника головного управління ДФС в області.

- Не секрет, що великий бізнес співпрацює з підприємцями на єдиному податку і через них реалізує великі партії товару, які обліковувати неможливо, - зазначив Голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус. - Щоб припинити таку практику, ми хочемо впровадити касові апарати. Треба відходити від фіксованого податку, а ставити єдиний податок від обороту. Нехай це буде кілька відсотків, але щоб було чітко зрозуміло, що люди повинні платити. Зараз ми пропонуємо зробити три групи платників – ті, хто має оборот до 300 тисяч гривень, далі – 2% плюс ПДВ, і останні – 4% без ПДВ. Ці цифри ми визначили в розмові з представниками бізнесу, які пропонували, щоб податок був не більшим, ніж 5% від обороту. Я вважаю, що аби податківці два роки не ходили з перевірками, це буде чесно, аби бізнес поставив касові апарати. Крім того, ми робимо зменшення єдиного соціального внеску до 15%. А далі – реформи, які менше залежать від нас – це пенсійна і соціальна реформа.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Чижов Василь

    нормальна практика, ато зажиріли ці ПП, націнка у всіх мінімум 50%
  • Андрій Укр

    Дуже розумний чоловік.Коли простий маленький ПП ледь зводить кінці з кінцями,він пропонує купити йому ще й касовий апарат)

    А в чому полегшення? Ви 2 роки підприємцю на слово будете вірити скільки він продав по чеках? Чи все таки "полегшення" буде виглядати як відстоювання в кілометрових чергах щоб здати кожномісячний Z-звіт в податковій ))

    А ці відсотки з ОБОРОТУ.Видно що хлоп живе ще на початку 90-тих. мірками "польського базару" Думає що навар мінімум 100 а то і 300%))

    Агент кремля 100%

    Хоче створити  бунт.
  • sv

    Ви що ДЕБІЛИ.Яких 4 % від обороту .В мене націнка 6 % з якиз 4 процента зїдають витрати то я що маю доплачувати .Задумайтесь над цим ,
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята Від читача 08:39 У 2024 році загальний дохід «Укртелеком» зменшився на 10% 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up