Партнер рубрики Події

Проблеми з підручниками обіцяють вирішити

Проблеми з підручниками обіцяють вирішити
Школярі Тернопільщини забезпечені підручниками не на всі сто відсотків, але загалом вчитися буде з чого. У цьому запевняє директор Департаменту освіти і науки обладміністрації Любомир Крупа.

Так, 8-9-ті класи забезпечені підручниками на 86%, 10-11-ті  – на 98%, 1-2-гі – на 100%, 3-й клас – на 115%, - каже він. - Чому така цифра? Бо кількість дітей зменшується, а та маса літератури, яка є, не затребувана.

Втім, є певні проблеми з підручниками для 4-7-х класів. А також немає підручників з деяких предметів для 10-х класів.

- Відбувся конкурс підручників, які були розміщені на сайті Міністерства освіти і науки, де кожен вчитель міг зайти і вибрати підручник, за яким він буде працювати, - пояснює Любомир Крупа. - На жаль, наші вчителі не готові були до такої новації і при тих всіх зусиллях Департаменту освіти цей процес затягнувся не лише на Тернопільщині, а й по всій Україні. І на даний час прийняте рішення, що 50% фінансування підручників 4-7 класів бере на себе державний бюджет, а  50% - мають взяти на себе районні бюджети.

Відео дня

Є запасна площадка – електронні підручники, додає пан Крупа.

-  Але знову ж таки – в контексті інтернетизації і комп’ютеризації сільських шкіл - це неможливо, - каже він. - Найгірший варіант – використовувати старі підручники, яких є достатньо. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up