Партнер рубрики Події

Три дні негоди на Тернопільщині обійшлися у 12-13 млн грн

Три дні негоди на Тернопільщині обійшлися у 12-13 млн грн
Наслідки негоди у Тернопільській області поступово зникають, про це заявив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій обладміністрації Василь Майка. 1500 людей та 700 одиниць техніки боролися 23-25 березня зі стихією.

Вдень і вночі на місцях ліквідації працювали обласні служби надзвичайних ситуацій, облавтодору, військова та комунальна техніка, залучилися і сільськогосподарські підприємства. До роботи підключався кожен небайдужий. Василь Майка запевняє, що вони зробили усе можливе, аби не допустити в області надзвичайну ситуацію. Наразі підраховують збитки.

За попередніми даними три дні негоди обійшлися Тернопільщині у 12-13 мільйонів гривень. Саме стільки доведеться заплатити робітникам за ліквідацію стихії, в тому числі і за цілодобову роботу, майже 40 тонн пального пішло на очистку снігу, в копійку влетіли і через перекидання транспорту з одного місця в інше.

Відео дня
>

На щастя, каже головний надзвичайник, сніг та вітер не нашкодив у ці дні оселям, електриці та дорогам. Щоправда одну добу, з 22 на 23 березня, без світла залишалося 18 сіл по всій області. Але це мізер, переконаний Василь Майка. Тут спрацювала автоматика, бо вночі 22 йшов дощ. Проте енергетики оперативно все ліквідували.

Як каже Василь Майка, для них ця негода не стала чимось особливим та надзвичайним. Вони готові були до такого. «Це звичайний режим роботи для служб, які працюють по ліквідації наслідків негоди – підвищена готовність завжди», – стверджує він. Єдина проблема, з якої стикалися рятувальники, це сильні заметілі. І як тільки вони розчищали дорогу – сніг знову усе закидав. Сьогодні ситуація стабілізувалася, триває доочистка і підраховуються остаточні суми збитків, повідомляє Тернопільський прес-клуб.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anonymous

    http://finance.bigmir.net/news/economics/31491-Cifra-dnja--Snegopad-zabral-u-bjudzheta--3-milliarda якщо уважно прочитаєте, цитата-- Например, 6 млн грн органы казначейства выплатили Укравтодору на ликвидацию последствий стихийного бедствия только в Киеве и Киевской области. Однако реальная сумма, потраченная на нормализацию ситуации в столице, будет меньше. тобто на київ та область 6 млн грн. а на тернопіль та область 13 млн. свобода ! А ви не о.уїли??? за три дні нічого не роблення вкрасти 1 млн. доларів?
  • Anonymous

    майка! в тебе від горілки вже двоїться? які 700 одиниць техніки??? які 40 тонн пального?? розкажи скотино, як з дальнебоя і простих людей збирали по 100 грн. за кожну витягнуту машину. журналісти, подайте запит, про наявність 700 одиниць техніки, яка нібито працювала на дорогах.
  • Anonymous

    А чому ніхто не розкаже про бездіяльність і відверту немічність комунальних служб та автодорів. Про відсутність техніки, байдужість керівництва та працівників. Про те як на дорогах державна техніка оминає застрягший автобус з 25-ма пасажирами. Про Тернопільські підприємства які власним коштом ліквідовують наслідки стихії та спасають людей. Про багатомільйонні борги облавтодору перед підприємствами міста. Взамін чого останні отримують брехню і обіцянки. Я вважаю обовязком журналістів бодай не писати нісенітницю, принаймі все частіше місцеві видання походять на типографії, а журналіти на операторів з набору тексту.
  • Anonymous

    а скільки вкрали під шумок, хер майка скаже ???

    Anonymous reply Anonymous

    Точно не скаже але багато

    Anonymous reply Anonymous

    Раз ото степами йшли ви, Голод мучив вас страшливий, Хоч коліна власні їж! Аж тут чути: "Гатьта! Вісьта!" їде шляхом хлоп до міста З рибою на торг, мабуть. "Гей,- Лис каже,- мисль щаслива! Брате, буде нам пожива, Лиш гляди та мудрий будь!" Скочив Лис з одного маху, Бач, і впав посеред шляху, Мов здохлий, простяг лапки. І лежить отак простертий - Він же ж міг пожити смерти Від мужицької руки! Хлоп над'їхав - що за диво! З воза зліз, за камінь живо, Щоб його добити там. Далі бачить - він не диха! "От мій зиск,- промовив стиха,- На клапаню буде блам". Взяв Микиту за хвостину Та й на віз між рибу кинув, Сів і їде в божий час. А Микита, той проноза, Ну ж метати риби з воза, В кадці лиш лишився квас.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя 09:05 Студентка з Тернополя перемогла на чемпіонаті України з боксу 08:00 НБУ знижує офіційний курс долара Від читача 16:47 Молодь Тернопільщини ярмаркувала у Чернівцях 22:00 У Катедрі організовують благодійний збір на автомобіль швидкої допомоги для ЗСУ 21:00 На дорогах державного значення Тернопільщини встановлять камери з штучним інтелектом 20:00 Майстриня з Чорткова плете шедеври з лози для всього світу 19:02 12-річна кременчанка потребує дороговартісної операції хребта: рідні благають про допомогу 18:00 На Тернопільщині створять новий індустріальний парк 17:20 Трьох тернопільських спортсменів нагородили за видатні досягнення на міжнародній арені 16:40 24 квітня в Україні будуть обмеження споживання електрики для бізнесу та промислових підприємств 16:05 Помер знаний священник-сумівець Роман Мірчук 15:15 Конфлікт в бібліотеці: колектив книгозбірні звернувся із заявою до омбудсмена 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 24 квітня 14:05 У незаконному переправленні військовозобов'язаного через кордон обвинувачують жителів Тернополя та Львівщини 13:12 У Тернополі відбудеться Великодній ярмарок крафтовиків 12:40 У Бережанах зіштовхнулися автобус та легковий автомобіль 11:43 Прорвала каналізація, рідина жовтого кольору тече до Ставу 11:30 Вбивство на Кременеччині: 36-річному чоловіку загрожує 15 років тюрми
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up