Партнер рубрики Події

Літак на Східному таки демонтують

Літак на Східному таки демонтують
Літак, що на "Східному" масиві, у міськраді до символів радянського минулого не відносять, проте демонтувати його таки хочуть - через технічний стан пам'ятника.

Нагадаємо, Верховна Рада 9 квітня ухвалила закон "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". Законом забороняється публічне використання і пропаганда символіки таких режимів, встановлюється обов`язок перейменувати населені пункти, установи, організації, торгові марки. 

-  У Тернополі були тільки окремі надписи на школах та будівлях, - каже заступник начальника управління містобудування, архітектури та кадастру, начальник служби містобудівного кадастру Вадим Захарчук. -  Ще на будівлі на вулиці Вояків дивізії Галичина була зірка. Але комісія не вважає їх знаками радянської симвоілки. 

За словами пана Захарчука, у липні цього року демонтували радянський барельєф, який був на фасаді адміністративного корпусу медуніверситету. 

Відео дня

- У міську раду з проханням демонтувати пам’ятний знак, якй встановили на честь 40-річчя приєднання західноукраїнських земель до СРСР, звернулись з самого університету, - розповідає Вадим Захарчук. 

Барельєфна дошка після демонтажу була передана для зберігання в архівні фонди Тернопільського обласного краєзнавчого музею. 

- Щодо літака на "Східному", то комісія не вважає його символом СРСР, - додає пан Захарчук. - Але демонтувати його потрібно через технічний стан. Після демонтажу пам'ятник передадуть або в музей старої техніки у Києві, або створимо у Тернополі зону для старої техніки. 

Коли саме демонтують літак, наразі невідомо. Як повідомив Вадим Захарчук, це питання ще розглядатимуть. А от стосовно інших радянських символів, то у нашому їх уже немає. 

- Усі радянські символи, знаки та Леніни давно уже демонтовані, - говорить начальник. - Це зробили ще за рішенням першого демократичного скликання міської ради. А от всі інші міста запізнились на два десятки років. 

 

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (52)
  • Gurin

    Ого! Це відколи я з росії пишу?!
  • Gurin

    Та задрали вже з тим літаком. Залишіть його в спокої, але попередньо відремонтуйте. І гарну підсвітку зробіть, це слушна думка. Коли знесуть (от побачите) - там дивним чином виросте будинок або якась чергова "Назарія"
  • Анонім

    http://ternopoliany.te.ua/zhittya/9730-u-ternopoli-bilshe-ne-bude-znamenytoho-litaka-na-skhidnomu







    відгуки остапа



    Остап 04.09.2015, 21:43

    Земельну ділянку в пів гектара навколо літака Надал викинув з території парку "Національного відродженняч". Ніякому меру, окрім ПОЛТІННІКА, і в голову не приходило забудувати це місце. Вже навіть з музеєм авіації встиг перетерти і від музею на міську раду родився лист, де йдеться про те, що музейщикам вкрай потрібен літак для поповнення експонатів. Саме на основі цієї нікчемної бумаженції Надал хоче демонтувати літак, а ділянку загнати комусь під будівництво будинку або якогось ще чергового екоготелю. Відповідне рішення лисий хабарник вже підготував:



    Про передачу літака МІГ-15



    Враховуючи звернення Державного музею авіації України, висновок постійної комісії міської ради з питань дотримання законодавства та взаємодії з правоохоронними органами, з метою сприяння діяльності музею щодо формування експозиції історії Великої Вітчизняної Війни,

    Міська рада вирішила:

    1.Надати згоду Державному музею авіації України на демонтаж та вивезення власними силами літака МІГ-15, який знаходиться в парку Національного Відродження.

    2.Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань дотримання законодавства та взаємодії з правоохоронними органами.

    Відповісти




    Скарга

    +2

    #

    Остап 04.09.2015, 21:52

    Саме так: "...демонтаж ...літака МІГ-15, який знаходиться в парку Національного Відродження". Цим самим Надал сам підтверджує, що літак знаходиться на території парку Національного Відродження. А от коли подивитися на кадастрову карту, то видно, що прямокутна ділянка в пів гектара навколо літака вже знаходиться поза межами парку. Судити треба Надала за такі речі. ГАНЬБА !!!
  • Gelena Antoshyna

    можна просто його модернизувати і осучаснити, наприклад, укріпити, зро бити підсвітку і все зробити в стилі хай-тек. Але це більше прикрасить вулицю, ніж черговий бетонний моноліт, якими зацементував місто заради особистої користі  тупий і жадібний Надал. Наше місто славилось тим, що завжди було чисти , просторим і зеленим, що від всього залишилось? Завдяки Надалу нічого!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up