Партнер рубрики Події

У тернополянина поламалось авто, а поліцейські не розібравшись в ситуації склали постанову

У тернополянина поламалось авто, а поліцейські не розібравшись в ситуації склали постанову
За порядок на дорогах патрульні взялись досить жваво і від початку патрулювань уже є чималі результати. Але помилки нова поліція допускає, кажуть тернополяни.

У редакцію «20 хвилин» звернувся тернополянин Володимир, який нещодавно потрапив у неприємну ситуацію з новими патрульними. 
-    Мій друг їхав у сторону обласної лікарні і на вулиці Клінічна, 8 його авто Volkswagen,  авто поламалось, - розповідає  Володимир (прізвище редакції відоме – прим. ред.) - Оскільки авто повністю на електроніці, коробка автомат, то авто зупинилось. І він подзвонив до свого сина, щоб той прийшов і відбуксирував авто на СТО. 

Коли син водія прийшов і сів у авто, то до нього відразу підійшли працівники поліції не розібравшись в ситуації звинуватили в порушені правил. 
-    Його попросили надати документи, які засвідчують особу, - продовжує чоловік. - Він показав їм студентський квиток, а працівники поліції навіть не попросили в нього посвідчення водія і почали складати постанову по студентському квитку. Коли я приїхав, то розповів поліції, що за кермом був не хлопець, а авто поламане.

Володимир запитав чи  працівники поліції не мають відео чи фото фіксації, що він порушив знак «зупинка заборонена», але доказів у них не було. 
-    Я хотів відбуксирувати авто, а поліція не давала вчепити трос, - каже Володимир. - Після довгих перемовин я доказав, що авто поламане і не може їхати.  Поліція запропонувала хлопцеві пройти тест на алкогольне сп’яніння. Він погодився, біля свідків продув "Драгер" і апарат показав нулі. Потім поліцейські визнали, що авто справді поламане. 

Чоловік підійшов до поліцейського, який складав постанову і декілька раз перепитав чи дійсно ця постанова буде скасована, зняв її на відео. У відповідь почув, що постанову скасують, пояснює Володимир. Приїхавши на станцію СТО чоловік отримав документ, який засвідчує, що авто дійсно поламане і потребує ремонту. 
-    Я прийшовши у поліцію з тими документами, щоб скасували постанову, а мені сказали, що нічого скасовувати не будуть, бо водій мав включити «аварійку» та поставити аварійний знак, - каже Володимир. - Я пояснив, що авто було несправне, електроніка вимкнена, водій не зміг поставити знак на дорозі, бо з-заді стояв бус. Він мав на бус поставити той знак? 

Пан Володимир хотів написати заяву на скасування постанови, але йому відповіли, що уже кінець робочого дня і її не прийматимуть. 
-    Я прийшов через декілька днів, бо це були вихідні і подав заяву, її прийняли і наразі постанова скасована, - повідомляє Володимир. -  Нова поліція це добре, але хотілось б, щоб поліція мала поняття в тому, що вони роблять. З їхньої сторони дуже багато порушень. 

У поліції кажуть, що оскаржити постанову може кожен громадянин, а щодо навчань, то у патрульних вони щотижня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (50)
  • Анонім

    Скільки би не міняли назву  міліція,  на  поліція  чи на   педаріція   нічого не зміниться.

    Поки не  буде введений закон   подвійної  відповідальності   поліції і державних чиновників   і про компенсацію     втраченого часу в 10 кратному  розрахунку та за  моральну шкоду.

    Якщо зробив злочин   поліцейський він має    бути в  2 рази суворіше наказаний. Якщо неправомірно когось  зупинив,  має    сплатити людині    за  втрачений час і за  моральну шкоду.
  • Іра

    Водію треба вивчити правила !!!!!!!!! І як не стидно обзивати  бидлом, ніколи в нас не буде покращення з такими тернополянами !!!!!!

    Таке враження складається що нема водіє чимось серйознішим займатись. Для чого взагалі нам це знати, нас що будуть інформувати про кожне порушення !!!!  Кожен має робити свою роботу, відстаньте від поліції !!!!
  • Анонім

    а по ст 63 особа може не свічити про будь кого на свою думку,а саме хто поставив там автомобіль. І працівники мають знайти порушника, а невиносити на будь кого
  • Анонім

    по ст 251 поліція перед тим як винести постанову повина довести фото відео фіксацією що дійсно даний водій порушив правила дорожнього руху. І винисти постанову тій особі яка порушила правила дорошнього руху а не тій особі яка прийшла забрати автомобіль з місця порушення.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Великдень в Тернопільській області порядок охоронятимуть понад 600 правоохоронців play_circle_filled 21:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 20:05 Що класти у кошик і що робити з пасками, які не з'їли: о. Олексій Філюк відповідає на ваші запитання 19:00 Тернопільщина втратила захисників Володимира Солтана, Володимира Попеля і Богдана Добрянського Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:08 На Тернопільщині відкрили оновлений ізолятор тимчасового тримання 17:23 Допомога ЗСУ на Великдень: мер Тернополя Надал вчергове повіз захисникам на передову дрони, Великодні паски та військове спорядження (пресслужба Тернопільської міської ради) 17:03 Дезертира засудили до року дисциплінарного батальйону. Одразу — на передову? 16:00 Передчасно пішла у вічність медсестра-анестезист з 2-ї лікарні 15:03 На Театральному майдані збирають кошти на евакуаційний автомобіль для захисників photo_camera 14:15 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:30 До смерті побив знайомого: підозрюють 36-річного тернополянина 13:03 На Страсну П'ятницю у храмах Тернополя провели обряди винесення Плащаниці: як усе відбувалося photo_camera 12:27 На Тернопільщині до 10 років ув’язнення засуджено батька, який зґвалтував неповнолітню дочку 12:03 Чи є черги у Тернополі до ТЦК та до коли чоловіки мають оновити дані 11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up