Добрі книжки

Іноді буває настрій, коли просто необхідно читати добрі книжки і дивитися добрі фільми. Але часто їх дуже непросто знайти. Якщо позитивні фільми ще подекуди зустрічаються в природі, то з книжками справжня біда. Задумавши написати цей блог, я зрозуміла, що з прочитаного мною досі, тільки одиниці можна назвати добрими книжками.

Поділюся своїм рейтингом добрих книжок:

  1. Я вже писала, що найдобрішою з прочитаних мною книг я вважаю «Бог ніколи не моргає» Регіни Бретт. Не буду повторювати те, що вже написала в рецензії. Але згадаю книгу цієї ж авторки «Будь дивом», яка така ж добра і позитивна, як і перша і їй також місце в цьому рейтингу. Є ще й третю книга від Регіни Бретт «Бог дає таланти всім». Поки я ще не читала цю книгу але підозрюю, що вона також позитивна.
  2. «Вероніка вирішує померти» Пауло Коельо. Істинні знавці літератури не надто жалують твори цього автора, але на мою скромну думку ця книга дуже надихаюча і життєстверджуюча. Я її читала двічі, кожного разу з задоволенням.
  3. Ерленд Лу «Наївний супер». Коли я задумувала цей рейтинг, то відразу згадала цю книгу, але довелося її перечитати ще раз аби з впевненістю ввести в цей список. І вона таки добра, а ще мила і написана в дуже наївному стилі, хоч піднімає важливі питання. Я її читаю завжди з задоволенням, яке важко пояснити словами, це радше відчуття. Ця книга, як і «Вероніка вирішує померти» про людину, яку втомило життя і вона намагається якось дати цьому раду. У всіх нас бувають такі відчуття періодично, саме в такі періоди ця книга може бути цікавою.
  4. «Їсти, молитися, кохати» Елізабет Гілберт. Чесно зізнаюся, що я не читала цю книгу, бо бачила кіно. Але остільки вона про те як навчитися отримувати задоволення від життя то повинна бути в цьому списку. І хоч мені дуже важко читати книжки якщо я вже бачила фільм, я таки запланувала її прочитати.
  5. «Дари волхвів» О. Генрі. Думаю всі пам’ятають цей зворушливий і добрий твір зі школи.
  6. «Різдвяна пісня в прозі» Чарльза Дікенса – це напевно сама добра серед добрих книжок.
  7. «Пригоди Тома Сойєра» Марка Твена – улюблена книга мого дитинства.
  8. «Пеппі Довгапанчога» Астрід Ліндгрен треба бути перечитати якось, бо ця мила дівчинка приносила мені в дитинстві масу задоволення.
  9. «Шантарам» Грегорі Робертс – напевно найсумнівніша книжка в цьому списку, бо доброю її назвати дуже важко. Але я таки наважилася включити її в рейтинг, бо вона прекрасна тим, що вчить бачити світ таким який він є. Це звісно не універсальний підхід і я вважаю, що багато в цьому світі може і мусить бути кращим, але є таке як етнічні особливості з якими ми маємо миритися, і якими б дикими вони нам не здавалися, часто їх просто треба прийняти такими якими вони є. Ця книга якраз про це, а ще вона дуже відверто розповідає про життя жителів Індії, якщо комусь цікава ця тема, то тут можна знайти багато матеріалів для роздумів.
  10. «Свято, яке завжди з тобою» Ернеста Хемінгуея - це неймовірна книжка для осіннього або зимового вечора, бо вона тепла. Вона про богемний світ 20 років ХХ ст, тут можна прочитати про багатьох класиків, але вона і про прекрасне місто Париж, яке об’єднало цих людей, вона про пошуки себе і становлення великого письменника. Ця книга добра.

Нажаль мій список вийшов не дуже великим, але я впевнена, що в майбутньому матиму нагоду поповнити його. Бо особисто мені добра і життєстверджуюча література дуже потрібна.

Для фіналу розкажу, як колись в потязі бралася читати куплений на барахолці у Львові збірник української новели ХІХ ст. і натрапила на твір про Різдво, не згадаю зараз назви і автора. Але остільки то був грудень, то я дуже втішилася можливості прочитати щось добре і українське про це свято. Яким же було моє розчарування, коли я дочитала цей твір в якому бідного селянського хлопчика на свят вечір образила його хрещена мати, власниця їхнього села. Всі ми за історичну правду і реалістичність, але погодиться, що так хочеться інколи прочитати щось добре і надихаюче.

Добрих нам новин, які в майбутньому стануть основою для добрих книжок.

Коментарі (0)

Люблю подорожувати, люблю природу, люблю гори (як оригінально))) це ж про всіх можна сказати). Досвід походів в гори в мене...

В ході роботи над одним проектом довелося засісти в Інстаграмі всерйоз і надовго. Я переглянула дуже багато профілів. Сказати,...

Подивилася україномовну версію «За двома зайцями» і вирішила скласти рейтинг своїх улюблених українських фільмів, правда...

Щастя - це бажана і дуже популярна емоція. І скільки б його не було, завжди хочеться більше. Почуття вдячності – це мінімум,...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up