Слабкість держкерівництва змушує нас до самоорганізації

  • Іван Ковалик
  • Автор: Іван Ковалик
  •  Комендант "Самооборони майдану Тернопільщини" та голова тернопільського обласного осередку "Молодіжного Націоналістичного Конгресу"

  • access_time

З початком відкритої війни озброєного «до зубів» регулярного російського війська проти української армії на світ «вилізли» усі проблеми нашого армійського керівництва: від координації дій до елементарного матеріального забезпечення вояків. Яскравим доказом слабкості  державного керівництва став протокол, підписаний в Мінську, текст якого оприлюднила ОБСЄ.

Чого варті лишень пункти 6 та 7 даного протоколу, в яких йдеться про недопущення покарання осіб, причетних до подій в Луганській та Донецькій областях, та про проведення дострокових місцевих виборів в цих регіонах. Виходить, що «продажні шкури», бандити і терористи, які були творцями та безпосередніми виконавцями усього хаосу та війни на сході України, тепер недоторканні, спокійно можуть займати нові крісла після місцевих виборів. Не складно здогадатися, що вони тоді зроблять з бійцями українських добровольчих батальйонів, які повернуться додому.

Така відверта слабкість та недієздатність державного керівництва зобов’язує українців до самоорганізації. Це черговий виклик для активістів Самооборони Майдану Тернопільщини і надалі організовувати та працювати у волонтерському русі із забезпечення армії в зоні АТО, подбати і про цивільний захист населення регіону. Така діяльність уже вилилася в народний рух під назвою «Вільні Люди». «Вільними Людьми» називають себе активісти Майдану, які повернувшись додому продовжують змінювати країну, часто перебираючи на себе функції державних інституцій.

Українське суспільство поступово стає сильним, покладаючись на себе та самоорганізовуючись. Час державному керівництву діяти заради сильної країни. Наші позиції з даного приводу чіткі: по-перше, повернення Україні статусу ядерної держави, по-друге, негайний вступ в НАТО і структури ЄС.

Коментарі (0)

З початком відкритої війни озброєного «до зубів» регулярного російського війська проти української армії на світ «вилізли»...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків 21:03 Історія «Шостого магазину» у Тернополі, який став орієнтиром для місцевих play_circle_filled photo_camera 20:03 Тернополяни освятили кошики та хваляться ними в соцмережах. Залишайте своє фото в коментарях photo_camera 19:00 Печуть паски та роблять крашанки: як засуджені жінки у Збаразькій колонії готуються до Великодня photo_camera 18:03 Як добре ви знаєте історію тернопільських вулиць? ТЕСТ photo_camera 16:55 Біля Вишнівця сталася ДТП: надавали допомогу жінці 16:01 У Храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов благодатний вогонь play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up