Гранат як тенісний м'яч виростила Марія Ковальова з Бучача

Декоративний гранат виростила вдома Марія Ковальова з Бучача. В її кімнаті є два деревця і дві маленьких щепки, які жінка посадила минулої весни. Усі знайомі, коли бачать ці вазони, не вірять, що це справжнісінький гранат. Щепку вазона жінка привезла з Греції, де такі декоративні гранати ростуть на вулиці.

- Декоративні гранати цвітуть маленькими червоними квітами, схожими на зірочки, - розповідає Марія Ковальова. - Причому цвісти вони починають з ранньої весни а закінчують пізно восени. Найцікавіше те, що плоди з'являються тоді, коли вазон увесь покритий квітами. Просто одні квіти відцвітають, а на їхньому місці з'являються плоди. А на інших гілках тільки починають розпускатися пуп'янки. Це безперервний процес, який триває аж до осені.

Щепку жінка везла з Греції у поліетиленовому пакеті. Вона хвилювала що рослина не витримає перельоту. Вдома поставила її у склянку з водою і через деякий час гранат пустив корені. Відтак пані Марія пересадила щепку у горщик. А через два роки декоративний гранат вперше зацвів і навіть з'явились невеличкі плоди.

Я дуже люблю вазони з квітами, тому самі фрукти мене не дуже цікавили, - додає Марія Ковальова. - Тим більше я їх вдосталь наїлася в Греції. Декоративні плоди за смаком не відрізняються від звичайних гранатів. Хіба, що за розмірами. “Кімнатні” гранати трохи більші за розміром тенісного м'ячика.

Відео дня
>Коли гранати починають плодоносити то найбільша радість для Маріїних внуків. Вони із задоволення ласують “домашніми” гранатами. Кажуть, що вони смачніші.

Гранати не вимагають особливого догляду, - зауважує жінка. - Головне –поставити їх на сонячній стороні. Я не виношу гранат на вулицю, переживаю, що може не підійде наш клімат.

Оксана ХЛАНЬ, 8(096) 7002372

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Ну,а фото де?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей? 15:10 Зеленський підписав закон про штрафи для військовозобов’язаних 14:20 На бульварі Тараса Шевченка облаштовують Алею пам'яті з портретами загиблих героїв photo_camera 14:05 В Раді зареєстрували законопроєкт про скасування позбавлення волі за ухилення від мобілізації 13:00 На Тернопільщині будуть дощі і грози 12:22 Графік відключення електрики на Тернопільщині 11:55 У центрі Тернополя висаджують літні квітники 11:20 Турбує варикоз? Лікуємо варикоз новітнім лазером всього за 60 хв! (новини компаній) 10:46 Рух транспорту перекриють на окремих вулицях в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up