З 1 квітня в Україні збільшать пенсійний вік: кому та наскільки. Чи сподіваєтесь ви отримувати пенсію? (ОПИТУВАННЯ)

З 1 квітня в Україні збільшать пенсійний вік: кому та наскільки. Чи сподіваєтесь ви отримувати пенсію? (ОПИТУВАННЯ)
  • З другого квартала 2021 року в Україні збільшать пенсійний вік для жінок.
     
  • Вже з 1 квітня він становитиме 60 років, як і для чоловіків.

Пенсійний вік для жінок на сьогодні визначається залежно від дати народження. У 2020 році пенсійний вік для жінок з 1 квітня становив 59 років і 6 місяців, а вже з 1 квітня 2021 року пенсійний вік для жінок становитиме 60 років.

Наприклад, в цьому році жінки, які народилися у період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, можуть вийти на пенсію після досягнення віку 59 років 6 місяців. А жінки, які народилися після 1 квітня 1961 року, можуть отримати пенсію за віком лише після досягнення ними віку 60 років у 2021 році.

Починаючи з 1 січня 2028 року пенсія за віком може бути призначена незалежно від віку, якщо людина має 40 і більше календарних років страхового стажу.

Відео дня

Страховий стаж, що дає право на призначення пенсії за віком, у 2020 році становить не менше 27 років. З кожним наступним роком він зростатиме на один рік – до 35 років у 2028 році. 

Тривалість страхового стажу, яка дає право на пенсію, визначається на дату досягнення пенсійного віку, про це повідомили на сайті Пенсійного фонду України.

Опитування

Чи сподіваєтесь ви отримувати пенсію?

Нагадаємо, з 1 січня 2021 року мінімальна пенсія для непрацюючих пенсіонерів підвищилась до 2 400 гривень.

May be an image of outerwear

Читайте також: Чи реально вижити на прожитковий мінімум? Що можна купити на 2270 грн – порахували "20 хвилин" (ГРАФІКИ)
 

Зростання тарифів і податків, пенсії та зарплати: що змінилося з 1 січня
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (24)
  • Виктор Правдивый

    Маю двох знайомих, один з яких уже «досвідчений» пенсіонер, а другий лише готується до виходу на «заслужений відпочинок». Обоє інваліди. Старший має серйозні проблеми з опорно-руховим апаратом, його визнано інвалідом безстроково. Молодший мусить щомісяця купувати необхідні для нормального життя ліки. І коштує це нині немало.

    Власне, на цю тему наштовхнула розмова зі старшим пенсіонером: він дивувався, чому коли інвалід виходить на пенсію, держава не призначає йому додатково до пенсії за інвалідністю ще й пенсію за віком? Адже, за логікою, пенсію за інвалідністю призначають як допомогу на лікування та підтримання здоров’я. Втім, при досягненні пенсійного віку та сама держава «дає право вибирати», та лише одну пенсію. Ту, котра більша. Але ж інвалід до цього часу не одужав, потребує значних коштів на лікування. Втім, як виглядає, у цій ситуації держава умиває руки та залишає сам на сам інвалідів, зрештою, як і інших пенсіонерів, з їхніми проблемами…
  • Макс Андр

    А навіщо платити такі великі податки?
  • Марьяна Карук

    Вони там взагалі зрозуму зійшли!!!!
  • Igor Novak

    Вони беруть приклад з розвинутих країн ,де медицина на найвищому рівні, відповідно люди живуть понад 80 років . В нашій державі із за низького рівня життя ,із за відсутності надання  кваліфікованої державної  медичної допомоги ,люди ледь доживають до 55,65 років.((( Це є рабство!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up