Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2015"

Україна відмовилася від участі в конкурсі "Євробачення-2015"
Національна телекомпанія України у двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (EBU) прийняла рішення відмовитися від участі в пісенному конкурсі «Євробачення-2015».

Про це повідомляє прес-служба НТКУ.
 
НТКУ пояснює своє рішення складною ситуацією в країні - фінансовою нестабільністю, політичною ситуацією, військовою агресією на сході та анексією українських територій, а також тим, що зараз перед НТКУ стоїть найважливіше завдання - перехід на суспільне мовлення. При цьому мовнику доводиться ретельно оптимізовувати будь-які витрати, тож на «Євробачення» в НТКУ немає коштів.
 
НТКУ сподівається, що Україна не братиме участь у конкурсі лише протягом одного року і вже у 2016 році знову відправить свого представника на «Євробачення».

«Ми розуміємо, що "Євробачення" - це іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо є у когось бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення», - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.
 
У НТКУ кажуть, що більшість відомих артистів їх запевнили, що зараз відмовилися б від участі в «Євробаченні». «Ми радилися з багатьма артистами, і вони сказали, що не брали б участі у конкурсі виключно з тих мотивів, що нині не час для веселощів. І кошти, які були б витрачені на проведення українського нацвідбору "Євробачення-2015" доцільніше спрямувати на більш важливі потреби», - зазначив продюсер творчого об'єднання музичних програм НТКУ Влад Багінський.
 
НТКУ зараз проводить переговори з EBU щодо трансляції півфіналу та фіналу «Євробачення-2015» навіть без участі в ньому представника України.
 
НТКУ запевняє, що «завжди з особливою гордістю та натхненням підходила до свого ексклюзивного права проведення національного відбору, фіналу та трансляції конкурсу». НТКУ також виступала організатором «Євробачення-2005» та дитячих пісенних конкурсів «Євробачення» 2009 та 2013 років.
 
Нагадаємо, що «Євробачення-2015» відбудеться в столиці Австрії - Відні - і триватиме три дні - 19, 21 та 23 травня 2015 року. Австрія отримала право провести у себе конкурс завдяки перемозі у «Євробаченні-2014» Кончіти Вурст (вокаліст-трансвестит Томас Нойвірт).

 

Відео дня
iv class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: житель Тернопільського району намагався підкупити працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування Від читача 16:22 Триває набір до патрульної поліції Тернопільської області 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up