"Артполе" пройде у перформансах та майстер-класах


"Артполе" пройде у перформансах та майстер-класах
Цьогоріч традиційний мистецький фестиваль "Артполе" в Унежі проходитиме у новому форматі. На гостей чекають арт-об’єкти і перформанси, майстер-класи, дитяча програма в тіпі й акустична майстерня казки, документальне кіно, відео-поезія та інтерактивні лекції, дискусії просто неба та ніч музики.

Програма дискусій та кінопоказів
8 липня
21.30 — презентація Міжнародного конкурсу відеопоезії CYCLOP, найцікавіші зразки сучасної української та світової відео поезії.
23.00 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Таксі для двох", естетика фільму базується на використанні панорамних паралельних потоків, кінематографічні дослідження зосереджені на суперечностях — естетичних і формальних.
"Кіноплівка", знята одним кадром, присвячена непопулярній, але такій романтичній професії кіномеханіка, щира й естетична.

9 липня
15.00 — відкрита дискусія "Донбас: геозалежність"
за участі:
Любов Якимчук (Луганськ) – поет, журналіст, літературний критик.
Олег Божко (Алчевськ) – співорганізатор ARTPOLE.LU, ландшафтний дизайнер.
Олександр Рибалко (Київ) – етнограф, перекладач, журналіст.
21.30 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Лізо, ходи додому" — так іноді трапляється: чим бруднішим і жорсткіший світ навколо, тим чистішою і казковішою є реальність, створена твоєю уявою; фільм про казковий світ маленької Лізи
"Вегас" — сюрреалістичний і поетичний портрет міста.
"Містечко Ябукі" — життя й робота продовжуються незважаючи ні на що, навіть на трагедію на Фукушімі, щоденна праця місцевих фермерів часом схожа на ритуал.
"Останній лімузин" — зворушлива історія про вірність своїм ідеалам, працівники колись могутнього заводу ЗІЛ з болем сприймають неактуальність свого підприємства й вирішують створити «автомобіль мрії», навіть в умовах безжального занепаду.
10 липня
15.00 — відкрита дискусія "Крим: старі нові топоніми"
за участі:
Дінара Ахтемова (Сімферополь) – режисер, фотохудожник.
Рустем Скібін (Сімферополь) – художник, кераміст.
Лілі Хайд (Лондон) – письменниця.
Олександр Рибалко (Київ) – етнограф, перекладач, журналіст.
21.30 — програма міжнародного Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
"Рілля" — коли закінчується революція, коли минає протестний запал, наступає момент розчарування… і усвідомлення, що все було не дарма і ти готовий почати спочатку.
Презентація проекту - "Євромайдан. Чорновий монтаж".
- Ми звернулися до режисерів, що знімали український протест, і попросили надати нам їхні найкращі кадри. Епізоди фільмів про Євромайдан склалися у калейдоскоп революції, що не потребує коментарів, — зазначають автори ідеї й пропонують глядачеві ще раз повернутися до тих трьох місяців боротьби.
23.30 — міжнародний проект F.I.V.E. feelings. Бачити, чути, відчувати запах, смак, дотик — саме ці прості почуття намагаються візуалізувати відеохудожники з різних країн світу.
11 липня
15.00 — відкрита дискусія "Незалежні культурно-мистецькі ініціативи"
Центр сучасного мистецтва та медіа клуб (Івано-Франківськ)
Лейбл і промо-група PINCET (Тернопіль)
Некомерційний експериментальний простір da_sein (Донецьк)
Центр сучасної культури "10й цех" (Луганськ)
21.30 — 13 фільмів від #ВАВИЛОН’13, в яких можна почути й побачити учасників АртПоля і подій на Майдані — музикантів, режисерів, художників. Якого значення набули їхні твори? Де кордон між перформансом і реальністю? Як творитимемо далі?
Під час презентації можна буде не лише переглянути стрічки, а й поспілкуватися з авторами деяких з них.
12 липня
10.00 — фільми та зустрічі з режисерами
"Вільні люди" (Ганна Яровенко)
"Ману і капуста" (Олександр Позняков)
"Жива ватра" (Остап Костюк)
"Бальзам" (Дінара Ахтемова).
Квитки - від 120 грн на 1001bilet.com.ua, kiev.karabas.com, parter.ua.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: житель Тернопільського району намагався підкупити працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування Від читача 16:22 Триває набір до патрульної поліції Тернопільської області 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up