"Вечори на хуторі біля Диканьки" покажуть у Тернопільській філармонії

"Вечори на хуторі біля Диканьки" покажуть у Тернопільській філармонії
І Солоха зі своїми залицяльниками, і веселі козаки, і два дотепні куми, і лихий з відьмою, і закоханий коваль Вакула... затанцюють для тернополян на сцені обласної філармонії

Веселе хореографічне дійство за мотивами творів Миколи Гоголя “Вечори на хуторі біля Диканьки” покаже ансамбль “Надзбручанка” у четвер, 9 лютого. Квитки від 30 до 50 гривень.
- Створили цю постановку балетмейстер Ігор Миколишин та маестро Микола Шамлі минулого року до 50-річчя ансамблю “Надзбручанка”, - розповідає головний режисер Тернопільської обласної філармонії Ганна Ніколайчук. - Відтоді вона уже встигла полюбитися тернопільському глядачеві. Лише у 2011 році в Тернополі її ставили 30 разів.
За словами пані Ніколайчук, хореографічне дійство вийшло дуже витонченим та насиченим, адже і композитор, і балетмейстер-постановщик, і керівник оркестру “Надзбручанки” Яків Лірський довго відшліфовували кожен звук, жест та погляд акторів.
- Вони дуже правдоподібно та майже досконало відтворили образ кожного персонажа із цієї музично-хореографічної вистави, - продовжує режисер. - Важко не замилуватися цією українською музикою та справжніми народними танцями. А особливо вражає те, як чудово з їхньою допомогою актори відтворюють свої почуття та вчинки.
Танців у виставі більше десятка. Адже кожен вихід на сцену - це окреме хореографічне дійство.
А от слів у виставі не багато. Лише інколи голос за кулісами вводить глядачів у курс справи.
- Кого тільки не побачиш на хуторі біля Диканьки - і Солоху зі своїми залицяльниками, і веселих козаків, і два дотепних куми, і лихого з відьмою, і закоханого коваля Вакулу... Таким вступом розпочнеться наше дійство, - каже Ганна Ніколайчук.
Проте до твору Гоголя у філармонії додали трохи українських пісень. Поміж виступами акторів на сцену виходитимуть Наталія Лемішка та чоловічий квартет “Акорд”. Вони виконуватимуть різдвяні колядки.
Також, окрім хореографічного дійства, у “Вечорах на хуторі біля Диканьки” симфонічний оркестр виконає музичну картину “Вечорниці” з драми Тараса Шевченка “Назар Стодоля”.
Розпочнеться ця концертно-хореографічна програма в Тернопільській обласній філармонії 9 лютого о 18.00. Квитки коштують від 30 до 50 гривень.

Світлана МАЛА

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:02 Мільйони гривень на протезування: родина пораненого Артема Комісарчука благає про допомогу 20:00 З 20 травня знову діятимуть графіки погодинних відключень світла. Шукайте свою вулицю 19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up