Партнер рубрики Події

Підвал, у якому розлилась ртуть, забетонували

Підвал, у якому розлилась ртуть, забетонували

Наразі вхід до підвалу обгороджений стрічкою та закритий за металевими гратами, але чимало місцевих мешканців навіть не знають, що поблизу пролилась ртуть.

 

 

На засіданні виконкому 21 вересня виділили 3500 грн на повторні заміри на  Петлюри, 3, де понад тиждень тому пролили ртуть. Аналізи проводили в Хмельницькій лабораторії, а не в Тернопільській міській санітарно-епідеміологічній станції.  Як повідомляв начальник Управління цивільного захисту населення Ігор Лівінський, жодної загрози для життя мешканців багатоповерхівки немає.

Як поінформували на виконкомі, 20 вересня підвал забетонували - потрібно тиждень щоб засохло, і тоді проводитимуть повторні заміри.

Нагадаємо, у підвалі 9-ти поверхового житлового будинку на бульварі С. Петлюри 8 вересня працівники ЖЕКу виявили сумку, в якій були ємності із ртуттю.

Відео дня

До слова, мало хто з місцевих мешканців знає, що на Петоюри, 3 розлилась ртуть.

- Коли все сталось, мене тут не було, - розповідає мешканка під’їзду. - Але дочка, коли гуляла з дитиною бачила, як прибиральниця несла спочатку одну закриту банку, а потім трохи привідкриту. Казали, що все тут вичистили, робили якісь заміри - кажуть, усе безпечно.

Наразі вхід до підвалу обгороджений стрічкою та закритий за металевими ґратами.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А ,що толку бетонувати невідомо скільки та ртуть лежала розлитою . В таких будинках вентиляційні канали тянуться з підвалів через всі квартири і аж до даху . І то ,що вони там обгородили це все фігня оскільки пари ртуті могли піти через вентиляцію . Я взагалі дивуюсь нашій безпечності . Щось ніхто не розглядав варіант терористичного акту при нинішній ситуації в країні . У нас зараз по місту є такі підвали у котрих двері відкриті 24/7 і хто хоче може зайти і підложити все ,що хочеш . Я вважаю ,що в даному випадку треба було відкривати кожен підвал і дивитися хто ,що тримає . Я вас запевняю у нас люди тримають по підвалах не тільки ртуть ,а ще кислоти ,газові балони карбід , масло . А масло і кисневий балон це таке може бути ,що нікому не снилося .
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled 18:01 Благодатний вогонь вже привезли у тернопільські церкви photo_camera Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 17:02 Великдень на передовій: українські воїни розповіли як не забувають про традиції 16:01 Очікуємо грози: на Тернопільщині — штормове попередження photo_camera 15:01 Невипита кава рятує життя: танкіст-депутат зі Збаража відкрив збір на ремонт військового авто 14:03 Біля Катедри діти влаштували Великодні гаївки: як усе відбувалось photo_camera 13:02 Капелани 105 окремої бригади тероборони ЗСУ вітають військових з Великоднем play_circle_filled 12:03 Як тернополяни йшли на Великодню службу до храмів photo_camera 11:02 «Паски були скромні, без родзинок, але смачні... спечені мамою на засланні»: тернополянка про сумний Великдень play_circle_filled 10:03 Маленькі тернополяни вітають захисників з Великоднем play_circle_filled 09:01 Частуйте дітей Великодніми стравами розумно. Поради батькам від медиків
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up