Партнер рубрики Події

В Тернополі відкрили дендрарій

В Тернополі відкрили дендрарій
Дендрарій (міні-сквер) з десятками видів рослин, з цікавим ландшафтним оформленням та лавочками для відвідувачів облаштували на території школи-колегіуму Патріарха Йосифа Сліпого (школа №12 на Юності).

Дендрарій займає близько 12 сотих та налічує сотні, зокрема й екзотичних, рослин. Приміром в центрі ландшафтного об’єкту посадили рослину Гінкго білоба. Ця рослина тривалий період вважалась вимерлою, занесена до червоної книги світу і живе більше тисячі років.
Цікаво що дендрарій облаштували без затрат бюджетних коштів. Ініціатива народилась в керівництва школи, громадської організації «Екоальянс», кафедри геоекології ТНПУ. Рослини безоплатно надали лісгоспи та розсадники, техніку та грунт будівельники, кошти на матеріали дали підприємці та доброчинці, а роботи виконували школярі, працівники школи, громадські активісти, студенти, мешканці довколишніх будинків. Дендрарій ще не завершений на 100%. Виконали основні роботи. В задумах його творців порепаний асфальт замінити дрібною галькою чи подібним матеріалом. Крім того, можливо, з’явиться більше лавочок та декоративних елементів. Проте основна робота зроблена, а тому тернополяни можуть приходити та відпочивати.
 - Дендрарій створили і для школярів, аби могли там час проводити та рослини доглядати і для тернополян аби мали куди прийти і культурно відпочити, - каже депутат міської ради від округу де знаходиться школа Андрій Шкула. - Але відпочинок, наголошую, культурний. Це школа, тому про дозвілля з алкоголем чи шумні розваги варто забути. За територією дивляться працівники школи, а також відеокамери. Сподіваюсь таких ситуацій як в Центрі, коли хтось викопував на дачу висаджені рідкісні рослини, біля школи не буде. Це дійсно гарне місце для відпочинку де можна посидіти, помилуватись рослинами і ландшафтом, провести час з дітьми.
Створювати подібні місцини, переконаний депутат, під силу чи не в кожному дворі. Вони будуть не такими масштабними, але як показав досвід школи - головне бажанння та ідея, а все решта буде. Ото ж радимо завітати в школу-колегіум Патріарха Йосифа Сліпого (школа №12 на Юності).

 


Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Башта Олександр

    Убогість думок породжує убогість репортажів, які тому і не підписуються автором.

    А "рослина яка вважалась" то дерево, яке росте з успіхом в наших широтах, гарний екземпляр можна побачити в ботанічному саду м. Кременець.

    Цікаво, просто для приколу , це вже скільки разів на цьому одному "дендрарії" піариться журналіст Шкула у своєму ж змі ?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:01 Погода на Тернопільщині у найближчий тиждень: варто чекати на грози 18:03 Який вигляд мала школа №4: відтворили фото з одного ракурсу photo_camera 17:02 Купують дрони, планують подорожі та пікніки: як 11-класники Тернополя святкуватимуть випускний 16:03 Інсульт молодіє: як виявити перші ознаки та що робити для профілактики Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 15:02 Тернополянин хотів заробити в інтернеті, а натомість втратив тисячі гривень 14:02 У Тернополі відбувся забіг на підтримку ЗСУ: зібрали понад пів мільйона гривень photo_camera 13:02 Бабусю, хочу вишиванку з танчиками і шахедами: тернопільська майстриня поділилась схемою унікальної сорочки photo_camera 12:00 На кордоні затримали двох чоловік з Тернопільщини, які намагались незаконно виїхати 11:02 До 200 гривень за один квиток: скільки коштує доїхати з Тернополя до міст області 10:03 Війна обірвала життя 20-річного воїна-нацгвардійця з Лановеччини Мерджи Даніеля 09:00 Ніжний на смак і виглядає неймовірно: три варіанти салату «Наречена» 21:01 12-річний чортків'янин став чемпіоном Європи зі змішаних бойових мистецтв 20:05 Графік відключення світла в Тернополі та області 19:02 Хто врятує оборонців Маріуполя? Рідні захисник вийшли на мітинг у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up