Партнер рубрики Події

Вірмени з Тернополя пояснили, чому почався Тарифний майдан у Вірменії

Вірмени з Тернополя пояснили, чому почався Тарифний майдан у Вірменії
Майже у всіх містах Вірменії люди уже більше тижня протестують проти підвищення тарифів на електроенергію. У разі підвищення оплати за комунпослуги вірмени вимагають збільшення заробітної плати. У ЗМІ ці протести вже встигли охрестити Тарифним майданом.

Протести почалися зі столиці, але швидко перейшли і інші міста Вірменії. Декілька днів тому вірменська влада розігнала мирних протестантів, але вони повернулися того ж дня і в уже більшій кількості.

- Люди справедливо вимагають не підвищувати тарифи, - каже голова вірменської громади Тернополя Марат Геворгян. - Адже роботи там немає. Звідки люди мають брати гроші, щоб оплатити рахунки? Владі обіцяє надати субсидії, але кому потрібні ті субсидії? Щоб потім їх назад забрали? Нехай краще не піднімають тарифи. 

Як розповів Марат Геворгян, у разі підвищення тарифів на електроенергію вірмени вимагають у влади підвищення заробітної плати та роботи. 

Відео дня

- Люди завжди праві і влада повинна слухати народ, - каже чоловік. - Президента обирав народ і він повинен рахуватись з його думкою. Тож думаю, що керівництво все-таки не буде підвищувати тарифи, адже у відставку ніхто не хоче. 

Друзі та рідні Марата, які зараз живуть у Вірменії, теж підтримують Тарифний майдан. За словами чоловіка, вони разом з іншими мітингувальниками виходять на вулиці міста з плакатами проти підвищення тарифів.

- Дуже багато людей збирається на Площі Республіки у Єревані, - каже Марат Геворгян. - Я теж підтримую людей, які відстоюють свої права. Адже це неподобство - при проблемах з робочими місцями і заробітньою платою підвищувати тарифи. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    А що в нас в україні краща ситуація з тарифами?Що зимою будемо робити чим платити?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді 21:01 Таксі у Тернополі: порівняли тарифи різних сервісів виклику авто photo_camera 20:01 Борсук «життєрадісний»: у лісі на Тернопільщині фотопастка зафіксувала рідкісну тварину photo_camera 19:03 Відео у TikTok від тернополян та про Тернопіль: дивіться підбірку! play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up