Партнер рубрики Події

Жінку, яка кинула немовля в пологовому, шукає міліція

Жінку, яка кинула немовля в пологовому, шукає міліція
Правоохоронці надіслали запити до Херсонщини, де нібито проживає мати породіллі. Тим часом дитину помістили до «Малятка». Усиновити її наразі неможливо, лише взяти під опіку чи в прийомну сім’ю

Жінку, яка 30 липня народила дитину в обласному перинатальному центрі, а через кілька днів втекла з медзакладу, розшукують тернопільські правоохоронці.

Коли поступала до пологового, породілля не мала жодних документів і сказала медикам, що вона біженка з Херсонщини. Нібито утекла звідти через складну ситуацію.

Я стало нам відомо, немовлятко при народженні важило 2 кг 100 г і мало ріст 45 см. Народила жінка на 36 тижні вагітності. Стан дитини при народженні медики оцінили як відносно задовільний.

Відео дня

Припускають, що породілля була без постійного місця проживання. Вагітна ще й зловживала алкоголем. Це були її перші пологи.

  • Ми надіслали запити на Херсонщину, чи справді там проживає породілля чи її мати, - каже оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей тернопільського міськвідділу міліції Андрій Петренко. – На початку вересня очікуємо відповідь. 

Дитину тим часом помістили до дитбудинку «Малятко». Рішення про тимчасове влаштування туди немовляти прийняв виконком міськради.

  • Немовля зараз в державному закладі, отримала статус дитини, позбавленої батьківського піклування, - пояснила заступник начальника відділу у справах неповнолітніх та дітей Марія Зозулька. - Мама має право протягом 2 місяців забрати немовля.

Як вона з’явиться і після двох місяців та представить документи, що має засоби для існування та умови, аби забезпечити дитя всім необхідним, жінці повернуть її малечу. Звичайно, після ретельних перевірок.

  • Якщо мама не повернеться, дитина буде передана в сімейні форми виховання, - каже Марія Зозулька. - Вона поки що не підлягає усиновленню. Може бути віддана цього року лише під опіку, або у прийомну сім’ю. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Лукіян Людмила

    те, що залишила - погано.

    але те, що народила в лікарні та не кинула дитинку в смітник або десь на вулиці - то це добре. ще невідомо, де дитині буде краще жити. чи  з мамою, яка бухає та не має місця постійного проживання, чи в прийомній сім"ї
  • Анастасия Малько

    Не зрозуміло мені... Якщо мати народила і поклала дитину до "Вікна життя" це нормально і правоохоронці при цьому не розшукують таких породіль, а якщо лишила в пологовому, то це карається? Логіка?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:00 Дружина священника із Чорткова потребує допомоги на лікування 10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up