ТОП-5 рецептів ароматного супу

ТОП-5 рецептів ароматного супу
  • 5 квітня відзначають Міжнародний день супу.
  • Суп зігріває шлунки населення Землі вже протягом майже 9000 років!

Батьківщиною супу вважають Стародавній схід, де раніше за інших навчилися робити посуд, що підходив для його приготування.

Важко перелічити всі види супів, винайдених за цей час людством. Любителі цієї страви обов’язково назвуть французький буябес, іспанський гаспачо, грузинський харчо, болгарський таратор, російські щі, холодник, юшку, ну і звичайно ж неперевершений український борщ.

Особливо витончені цінителі згадають японський рамен та китайський даньхуатан. Легкі або наваристі, прості в приготуванні або складні, м’ясні або вегетаріанські, з картоплі, локшини, рису або водоростей - всі вони зробили свій внесок у благородну справу громадського харчування та гідні того, щоб їм присвятили окремий день. Що і було зроблено.

Відео дня

Міжнародний День супу відзначають щорічно 5 квітня, повідомляє Ділова мова. І не якого-небудь там нудного супу з пакетика або банки. Тільки свіжого, легкого, домашнього супу! Саме такий варіант найсмачніший, найароматніший та найкорисніший. Основа здорового харчування і головна рекомендація дієтологів для людей з різними шлунково-кишковими захворюваннями, тих, що стежать за калорійністю їжі і всіх, кому небайдуже власне здоров’я і самопочуття.

Міжнародне свято - День супу відзначають в першій декаді квітня. Святкова дата з’явилася кілька років тому. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви, повідомляє Ділова мова.

Що може зігріти душу і тіло краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? Особливо після напруженого робочого дня.

Деякі думають, що для того, аби приготувати каструльку цього киплячого блаженства, потрібно бути кваліфікованим кухарем і провести весь день на кухні. Нічого подібного! Завдяки перевіреним порадам і простим рецептам, доступним в Інтернеті, немає причин, чому ви не можете здивувати родину і друзів цією чудовою стравою, а заодно і відсвяткувати Міжнародний День супу!

Зелений суп з черемші, кропиви, шпинату

Інгредієнти

  • Картопля - 2 шт.

  • Кропива - 100 г

  • Листя салату - 1 пучок

  • Мелений чорний перець - до смаку

  • Овочевий бульйон - 1 л

  • Оливкова олія - 2 ст. л.

  • Сіль - до смаку

  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.

  • Часник - 2 зубчика

  • Черемша - 100 г

  • Шпинат - 100 г.

Як приготувати:

1. Картоплю, цибулю і часник почистити, дрібно порізати. Цибулю і часник обсмажити в олії доти, поки цибуля не стане прозорою.

2. Бульйон довести до кипіння в каструлі такого розміру, щоб рідина займала половину. Засипати овочі. Варити 15 хвилин.

3. Зелень дрібно порізати, покласти в сито. Поставити його на каструлю з бульйоном і накрити кришкою, щоб зелень добре пропарилася.

4. Пропарену зелень додаємо в суп, солимо, перчимо. Знімаємо страву з вогню і перемішуємо блендером до однорідності, повідомляє Смачно 24.

Класична солянка: покроковий рецепт

Для приготування солянки знадобиться:

  • 2,5 л м’ясного бульйону
  • 500 г копченостей (реберця, шинка, ковбаса і т.д.)
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 4 картоплини
  • 4 солоних огірка
  • 70 г оливок
  • 50 г каперсів
  • зелень (петрушка, кріп)
  • пів лимона
  • 100 г сметани
  • 1 ст. ложка томату
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 2 лаврові листки
  • паприка
  • коріандр
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

Як готувати

  1. Копченості наріжте соломкою, покладіть в киплячий м’ясний бульйон і варити 15 хвилин.
  2. Картоплю і моркву поріжте кубиками, додайте в бульйон і варіть  15 хвилин.
  3. Солоні огірки також наріжте соломкою. Налийте у пательню півсклянки бульйону, припустіть в ньому солоні огірки приблизно 5 хвилин і додайте в солянку.
  4. Цибулю поріжте чверть кільцями.
  5. На розігрітій олії обсмажте цибулю з перцем і сіллю до м’якості. Потім додайте томатну пасту і обсмажте 2 хвилини, помішуючи.
  6. Додайте зажарку в солянку і варіть 10-15 хвилин.
  7. В кінці варіння додайте каперси, оливки, зелень, спеції і варити 7-10 хвилин.
  8. Вимкніть вогонь і дайте солянці настоятися 10-15 хвилин. Намагайтеся не пересолити солянку, тому що вона вариться спочатку з солоних продуктів. Також майте на увазі, що, коли солянка настоїться, вона стане солоніша, ніж відразу після приготування.
  9. При подачі покладіть в кожну тарілку частинку лимона і заправте солянку сметаною, пропонує Smachno.Ua.

Суп з плавленим сиром

Необхідні продукти:

Сьомга - 300 г

Картопля - 300 г

Цибуля - 1 шт. 

Морква - 1 шт. 

Болгарський перець - 1 шт. 

Вершки - 350 мл

Плавлений сир - 100 г

Олія - 2 ст. л.

Петрушка - 1 пучок.

Перець, сіль - до смаку.


Як приготувати:

  1. Сьомгу очищуємо від луски та нарізаємо на порційні шматочки. У 1 літр окропу додаємо картоплю, нарізану кубиками. Варимо 3-5 хвилин.
  2. Підсмажуємо дрібно нарізану цибулю на рослинній олії до м’якості. Додаємо натерту на крупній тертці моркву. Перемішуємо та підсмажуємо 1-2 хвилини. Додаємо болгарський перець. Перемішуємо. Обсмажуємо 1-2 хвилини.
  3. Обсмажені овочі додаємо в картопляний бульйон. Додаємо вершки і плавлений сир. Перемішуємо. Доводимо до кипіння і варимо 1-2 хв. Додаємо шматочки сьомги. Солимо, перчимо. Варимо 3-5 хвилин до повного приготування картоплі.
  4. У кінці приготування додаємо дрібно нарізану петрушку і даємо супу настоятися 10-15 хвилин.

Місо суп із креветками

Якими б смачними не були національні страви, але і вони набридають. Тоді хочеться чогось нового й екзотичного. Саме в таких випадках стає у пригоді рецепт, як приготувати місо суп із креветками, інформує Ukr.Media.

Опис приготування:

Є багато варіацій на тему супу місо. Його готують із креветками, з грибами, з рибою, з овочами на основі рибного бульйону. Продукти для приготування без проблем можна купити в будь-якому супермаркеті. За ціною вони не дуже дешеві, але, якщо хочете урізноманітнити раціон і спробувати що-небудь нове, то обов'язково варто витратитися.

Інгредієнти:

  • Вода — 2 літри;
  • Морква — 1 штука;
  • Тофу — 0,5 кілограма;
  • Місо-паста — 4 ст. ложки;
  • Креветки — 300 грамів;
  • Норі — 3 штуки;
  • Яйце — 2 штуки.

Кількість порцій: 4

Як приготувати "Місо суп із креветками"

1. Заморожені креветки викласти на тарілку і розморожувати при кімнатній температурі, потім промити.

2. Листи норі нарізати невеликими квадратиками (зручніше це робити ножицями) і скласти їх у тарілку.

3. Морквину почистити, помити й подрібнити на дрібній тертці.

4. Яйця помити, покласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання проварити 6-8 хвилин, потім поставити їх під холодну воду, очистити й нарізати невеликими кубиками.

5. Сир тофу нарізати кубиками розміром близько одного сантиметра.

6. Всі підготовлені інгредієнти перекласти в каструлю, акуратно перемішати й додати місо-пасту.

7. Залити каструлю охолодженою кип'яченою водою і поставити її на вогонь. Після закипання варити 10 хвилин.

8. Суп готовий подавати гарячим. Він виходить корисним і навіть дієтичним.

Грибний суп з вершками

Що потрібно:

Білі гриби - 500 г

Вершки - 300 мл

Сухі мелені гриби - 3- г

Печериці - 150 г

Картопля - 200 г

Морква - 100 г

Цибуля - 300 г

Вода - 1500 мл

Сіль, перець. лавровий лист - до смаку.

Як готувати: 

  1. На олії пасерувати дрібно нарізану цибулю. Додати нарізані гриби і обсмажити ще кілька хвилин, додати борошно, добре перемішати.
  2. Закип’ятити воду в каструлі. Додати в бульйон дрібно нарізану картоплю і обсмажені гриби з цибулею.
  3. Посолити і поперчити за смаком, додати лавровий лист.
  4. Коли суп буде готовий, влити вершки, довести до кипіння.
  5. Прикрасити грибний суп з вершками можна кропом і сухариками
    .

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:25 В Тернополі чоловік отримав два роки тюрми за те, що чинив опір патрульним 09:37 Електронний кабінет військовозобов’язаного: коли має запрацювати та чи всі повинні створити 09:00 У лікарні помер 21-річний воїн Денис Каразія з Кременецької громади 08:01 Безоплатне житло, виплати та субсидія: як переселенцям отримати допомогу на Тернопільщині Від читача 10:03 На Тернопільщині шукають роботу 554 переселенці 22:00 На Тернопільщині цього тижня дощитиме 21:00 Тютюн, алкоголь, нездорове харчування і гіподинамія: Ляшко назвав загрози для розвитку хвороб 20:00 Жителька Хмельниччини намагалася відкупитися від поліції за п'яну їзду 19:03 Скільки коштує зібрати великодній кошик: як змінилися ціни за рік у Тернополі photo_camera 18:30 Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал ( пресслужба Тернопільської міської ради) 18:00 На Тернопільщині зросла захворюваність на ГРВІ, особливо серед дітей 17:15 Мріяв обійняти доньку, яку не бачив понад рік: історія відновлення тернопільського захисника 16:35 Чоловіку, який у Тернополі вивіз тіло померлої матері у валізі в парк, загрожує до трьох років тюрми 16:10 Смерть чоловіка в Настасові: працівнику агропідприємства оголосили підозру у вчиненні наруги над тілом 15:20 Жителів Тернопільської області підозрюють у незаконному видобутку піску на понад 40 млн грн play_circle_filled photo_camera 14:30 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають і скільки коштували? photo_camera 13:55 Підозрюваним у нападі на поліцейських оголосили нове обвинувачення і взяли під варту 13:06 У селі біля Тернополя була стрілянина — 60-річний тернополянин отримав три вогнепальні поранення 12:35 На Тернопільщині не вистачає медиків 11:45 У поліції повідомили про стан дітей, яких забрала швидка з Кутківецького лісу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up