Батьківщиною супу вважають Стародавній схід, де раніше за інших навчилися робити посуд, що підходив для його приготування.
Важко перелічити всі види супів, винайдених за цей час людством. Любителі цієї страви обов’язково назвуть французький буябес, іспанський гаспачо, грузинський харчо, болгарський таратор, російські щі, холодник, юшку, ну і звичайно ж неперевершений український борщ.
Особливо витончені цінителі згадають японський рамен та китайський даньхуатан. Легкі або наваристі, прості в приготуванні або складні, м’ясні або вегетаріанські, з картоплі, локшини, рису або водоростей - всі вони зробили свій внесок у благородну справу громадського харчування та гідні того, щоб їм присвятили окремий день. Що і було зроблено.
Міжнародний День супу відзначають щорічно 5 квітня, повідомляє Ділова мова. І не якого-небудь там нудного супу з пакетика або банки. Тільки свіжого, легкого, домашнього супу! Саме такий варіант найсмачніший, найароматніший та найкорисніший. Основа здорового харчування і головна рекомендація дієтологів для людей з різними шлунково-кишковими захворюваннями, тих, що стежать за калорійністю їжі і всіх, кому небайдуже власне здоров’я і самопочуття.
Міжнародне свято - День супу відзначають в першій декаді квітня. Святкова дата з’явилася кілька років тому. Заходи за традицією включають популяризацію супу, як смачної і корисної для здоров’я страви, повідомляє Ділова мова.
Що може зігріти душу і тіло краще за тарілочку ароматного, гарячого супу? Особливо після напруженого робочого дня.
Деякі думають, що для того, аби приготувати каструльку цього киплячого блаженства, потрібно бути кваліфікованим кухарем і провести весь день на кухні. Нічого подібного! Завдяки перевіреним порадам і простим рецептам, доступним в Інтернеті, немає причин, чому ви не можете здивувати родину і друзів цією чудовою стравою, а заодно і відсвяткувати Міжнародний День супу!
Інгредієнти
Картопля - 2 шт.
Кропива - 100 г
Листя салату - 1 пучок
Мелений чорний перець - до смаку
Овочевий бульйон - 1 л
Оливкова олія - 2 ст. л.
Сіль - до смаку
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Часник - 2 зубчика
Черемша - 100 г
Шпинат - 100 г.
Як приготувати:
1. Картоплю, цибулю і часник почистити, дрібно порізати. Цибулю і часник обсмажити в олії доти, поки цибуля не стане прозорою.
2. Бульйон довести до кипіння в каструлі такого розміру, щоб рідина займала половину. Засипати овочі. Варити 15 хвилин.
3. Зелень дрібно порізати, покласти в сито. Поставити його на каструлю з бульйоном і накрити кришкою, щоб зелень добре пропарилася.
4. Пропарену зелень додаємо в суп, солимо, перчимо. Знімаємо страву з вогню і перемішуємо блендером до однорідності, повідомляє Смачно 24.
Для приготування солянки знадобиться:
Як готувати
Необхідні продукти:
Сьомга - 300 г
Картопля - 300 г
Цибуля - 1 шт.
Морква - 1 шт.
Болгарський перець - 1 шт.
Вершки - 350 мл
Плавлений сир - 100 г
Олія - 2 ст. л.
Петрушка - 1 пучок.
Перець, сіль - до смаку.
Як приготувати:
Якими б смачними не були національні страви, але і вони набридають. Тоді хочеться чогось нового й екзотичного. Саме в таких випадках стає у пригоді рецепт, як приготувати місо суп із креветками, інформує Ukr.Media.
Опис приготування:
Є багато варіацій на тему супу місо. Його готують із креветками, з грибами, з рибою, з овочами на основі рибного бульйону. Продукти для приготування без проблем можна купити в будь-якому супермаркеті. За ціною вони не дуже дешеві, але, якщо хочете урізноманітнити раціон і спробувати що-небудь нове, то обов'язково варто витратитися.
Інгредієнти:
Кількість порцій: 4
Як приготувати "Місо суп із креветками"
1. Заморожені креветки викласти на тарілку і розморожувати при кімнатній температурі, потім промити.
2. Листи норі нарізати невеликими квадратиками (зручніше це робити ножицями) і скласти їх у тарілку.
3. Морквину почистити, помити й подрібнити на дрібній тертці.
4. Яйця помити, покласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Після закипання проварити 6-8 хвилин, потім поставити їх під холодну воду, очистити й нарізати невеликими кубиками.
5. Сир тофу нарізати кубиками розміром близько одного сантиметра.
6. Всі підготовлені інгредієнти перекласти в каструлю, акуратно перемішати й додати місо-пасту.
7. Залити каструлю охолодженою кип'яченою водою і поставити її на вогонь. Після закипання варити 10 хвилин.
8. Суп готовий подавати гарячим. Він виходить корисним і навіть дієтичним.
Що потрібно:
Білі гриби - 500 г
Вершки - 300 мл
Сухі мелені гриби - 3- г
Печериці - 150 г
Картопля - 200 г
Морква - 100 г
Цибуля - 300 г
Вода - 1500 мл
Сіль, перець. лавровий лист - до смаку.
Як готувати:
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 17 від 23 квітня 2025
Читати номер