Смерть за Україну і через Україну

Зовсім поряд на стрічці новин - два вельми показових повідомлення: «Ще один наш краянин загинув на війні» і «Через п’яного водія загинула жінка».  Об’єднує їх страшне поняття «загибель». За різних обставин, але з однаковим трагічним фіналом. Доброволець АТО пішов боронити свою землю від погані, яка зазіхає на неї. Природне бажання людини з почуттям громадянського обов’язку. Його загибель – це загибель за Україну.  Смерть літньої жінки під колесами - це загибель через Україну. Через те, що вона не карає належно тих, хто брутально порушує правила дорожнього руху, та ще й полюбляє їздити «під градусом». Для багатьох водіїв це стало нормою.

Вакханалія на дорогах щодня поповнює скорботний список жертв, і з такою ж регулярністю з’являються повідомлення про те, що винуватці трагедій щасливо уникають покарання. Ну як після цього не повірити у свою всесильність і невразливість?  То, все-таки, не може чи не хоче держава Україна навести порядок у цій справі? Адже не так складно  видається облаштувати ще одну містку тюрягу і давати декілька повноцінних років ув’язнення за саме лише керування автомобілем у нетверезому стані. І з його конфіскацією (уявляю, як презирливо скривить рот якийсь крутий «шоферюга»). І з геометричним зростанням терміну у випадку спричинення аварії. Наш люд, загалом, лякливий, і два-три показові процеси з суворими вироками змусили б любителів проїхатися з вітерцем і «підшафе» принишкнути – ще у стародавньому Римі відзначали, що блискавка вражає одного, а лякає багатьох.

Але, здається, наша рідна держава не збирається йти таким шляхом. Адже тоді чималому числу нинішніх «господарів життя» довелося б поміняти комфортне сидіння свого «джипа» на тверду лаву підсудних, а зручне житло – на тюремні нари. Чи часто таке було в новітній історії України? Зрозуміло, від долі жертви трагічного випадку на дорозі не можна бути застрахованим ні в законослухняному Сингапурі, ні на автобані біля Гамбурга, ні на хайвеї десь у Каліфорнії. Аварії з людськими жертвами траплятимуться завжди. Але усвідомлення цього – не привід миритися з повним «бєспрєдєлом» на наших дорогах. Він обертається не меншим числом загиблих і покалічених, ніж бойові дії на сході країни. Цікаво, чи мала держава моральне право змушувати своїх громадян воювати за неї шляхом примусових мобілізацій, якщо вона нехтує своїми обов’язками в забезпеченні їхніх елементарних прав на життя?

Коментарі (15)
  • Jack Winchester

    Splendide! Incomparablement!

    Це все одно, що преподобний отець-алкоголік закликає до тверезості...

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Hi, Jack! Недавно знову переглянув "Легенда №17". Чудовий фільм прекрасна музика відродилися дитячі спогади про Валерія Харламова -  він був моїм улюбленим хокеїстом. От я і вирішив не називати тебе якоюсь собачою кличкою Jack  а гарним іменем Валера - як Харламова ("На тебя вся страна смотрит - как на Гагарина!"). Але знаєш      Валера Левандовський падло                  знову не забив  "Баварія" програла а я ставив на нього у букмекерській конторі... Ти футболом не цікавишся а я от програвся...А ще пам'ятаєш        Валера Левандовський дебіл                          такий грав у "Шахтарі" Маріушом звали ломав усіх в Україні і Європі. Багато хто від нього натерпівся... Може ти таки полюбиш футбол? Мені легше стане на душі. Бо трохи шкребуть кішки через те що поставив гроші і бачиш           Валера Левандовський гнида                 ота з "Баварії" все мені зіпсувала... Ось така як ти кажеш "фуйня" (гарне слово)      Валера Левандовський тварюка           -  йому там що у "Баварії" євро заробляє а тут через нього люди страждають. А взагалі       Валера Левандовський "чмо"             закінчене я це ще на Євро-2016 зрозумів - за клуб грає а за збірну не хоче. Прямо кажучи     Валера Левандовський гівно                   (ще одне твоє гарне слово) - все норовив когось з наших вдарити "втихаря". Ось така "фуйня" Валера...

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Прівєт Jack Winchester! Шось давно від тебе ніц не чути   може знов надихавісь ся ацетону чи дихлофосу   не будь дурний  роби то хоць би через день. Вибачий я забув шо тепер буду     тебе називав  Валєра.Левандовский справжний кусок "гівна"       (сподобалосє мені то твоє файне слово  як почую - зразу тебе згадую).    То про шо я? Ага Валєра Левандовский той справжний кавалок "гівна"              -      в Бундеслізі не забив а проти "Андерлєхта" вчора намалював "лєвий" пенальті. Ти може замітив Валєра  моя клявіатура шось   барахлит   перестала ставити коми і робит    якісь дивні       інтирвали  але ти є чоловік мудрий і головне      -дуже освічений і дуже грамотний    вмієш читати поміж рядками.  То про шо я? Ага   Валєра Левандовский хер рідкісний      чи правильно по-німецки Herr? Не знаю але знаю  Валєра Левандовский недовумок і недоучка       - чувим  як він на тій прес-конференциї говорив шось по-англійски. То чистий страх!    А ше    Валєра  Левандовский носит роги       - сам видівім колись як він шолом з рогами     якогось норвежского чи ісландского фаната надягнув си на голову  - мамо рідна!    Ось така "фуйня" Валєра...

    Андрій Тимчук reply Ігор Дуда

    Хотів би Вам дещо порадити. З всього, що прочитав, бачу що Ви попали в ситуацію, яка була зі мною. А ви впевнені, що та особа, з якої все це почалося, дійсно написала відповідь Вам на блог? Я так не думаю. Скорше за все ця особа та й інша людина, до якої Ви думаєте що відписуєте, і не знають про Ваш блог взагалі. А Ви знаєте, хто такий той Жак Вінчестер? Просто хочу Вам сказати, що за цим іменем ховається відомий троль з Києва (має декілька імен), з Національної спілки журналістів. Я називаю його тролем, хоча це журналіст і отримує за свою брудну роботу гарні гроші. Весь час отримує закази від "постраждалих", які оплачують його "працю" дуже добре. Нажаль, не можу вам сказати хто, маю на це свої причини. А знає цей троль свою роботу дуже добре. Комусь Ви добре насолили (можливо щось писали про когось раніше і не прийшло цій персоні до душі), чи Вас просто хочуть замінити на когось іншого. За Вас взялися, як свого часу за мене. Доведуть до ручки, поки Ви не зірветесь. Вони мають, якимось чином, багато інформації про багатьох людей. І досить багато правдивої інформації. І будуть видавати цю інформацію по краплині. Ще й добавлять дечого, щоб краще зачепити за живе. Спеціалісти. А потім покажуть Вам всі ці дописи і звинуватять в порушенні журналістської етики, невмінням спілкуватися з людьми і просто в професійній непригідності і т.п. Та й взагалі осоромлять, зроблять посміховиськом. В кінці заберуть прес-карту і ви більше не журналіст. Йди, доказуй, що все не так. Так було зі мною. А я був простим кореспондентом довший час. Зараз без роботи, з"їли мене (бо вліз, дурний, де не треба й писав не про те, що треба). Будьте обережні. Тільки порада.

    Ігор Дуда reply Андрій Тимчук

    Оце, я розумію, по-нашому, по-українськи! "Андрій Тимчук", а не якась там псяча "кликуха". То ви ще й, виявляється, колега? Тим більш приємно. А турбота про мою прес-карту - ну, просто зворушлива! В мене її, правда, нема, я не член спілки журналістів, не працюю офіційно в жодному виданні, отож нехай мене звинувачують хоч в знущанні над тваринами, хоч в "професійній непригідності"... Стоп. Щось дивно знайоме. Саме таке слово - "пригідність"- вжив у своєму посланні мій добрий приятель Jack. Безграмотно, але що візьмеш з неука... Але ж ви ніби професіонал. А повторюєте "ляпи" невігласа... Професіонал? "Не прийшло цій персоні до душі", "добавлять", "закази", "звинуватять невмінням"- щось забагато помилок навіть як для "простого кореспондента"... Ще раз ризикну міфічною "прес-картою" і попрошу: якщо зустрінете випадково Жака-Валеру Winchester (думаю, в досвідченого, хай навіть "простого" кореспондента може раптом з'явитися така нагода), передайте персонально для нього:



    Чмо безграмотне, від кожної твоєї фрази тхне рогоносцем, як би ти не ховався, не "переводив стрілки" і не маскувався у своїй норі. За кожним твоїм словом - озлоблена фізіономія самця, якого покинула самка заради іншого. Це й підживлює твою тупу злість.  На всі 100% правий Siegmund Freud: загнана в глибину сексуальність - основа всіх вчинків. Ти - яскраве підтвердження. Так що, "наводь справки". А попутно постарайся (якщо зможеш) второпати різницю між розлученням через пиятику і розлученням в статусі рогоносця. "Зри в корень" (К.Прутков).

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Salut, Jacques-Andre-Valery!



    Чому ж це vous ne "pizdez pas"?

    Де Ваша злість сліпа й тупа?

    Де ж Ви поділись,  старина?

    Мабуть, обжерлися "гівна"?

    Чи, може, ріг один свербить?

    То Ви у "тазік" умочіть,

    Попісяйте, ковтніть "чуток" -

    Тоді все буде "нормульок"

    І "получайте" з цього кайф

    Enjoy your miserable life...

    Ну всьо, піду вип'ю з чвертку, та й буду сє потім певно вішав, бо за "гівна", "попісяйте", та ше й vous ne "pizdez pas" точно заберут в мене ту пес-карту і оголосят мені ту, як її ...проф нефригідність...Ой,біда....Може, поможити ми якось Андрію? Ми ж з вами так ніби колєги...Якось сє потім порахуєм,як будут виганєли мене з роботи, то може шось заплатят. Ой,біда....

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Але ж ти зрозумій  Андрію   а чорт щось знову   клавіатура коми не ставит і рядки шось скачут. Я хтів з тим Jack Winchester по людски побалакати сказав йому шо навіть буду його називав Валєра на честь Харламова і хотівім ся поділити свойом бідом   кажу     ВалєраЛевандовский придурок повний             з тої "Баварії не годен з метра в ворота попасти і ше й мене підисрав  -я гроші поставив.  Шо ж я такого злого зробив чи сказав? Одно шо кажу йому  приятелю мій добрий     Валєра  Левандовский хай тепер поцілює мене в дупу           -я певно не буду більше дивився як він там мяч копає .  Ніби він один на світі     -вон скільки тих Лєвандовских можна знайхти     -тільки залізь в той Гугл чи як його там

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Друже Андрію, ви ніби чоловік порядний та й колєга що не кажи  -"простий кореспондент", любите давати поради навіть як вас не просят, то я і хочу з вами порадитися. Видите, той Jack Winchester, якого я перехрестив на Валєру мав тєжке дитинство. Пісявся бідний в ліжко до 12 років аж поки добрі люди не порадили на ніч прилаштовувати йому спеціяльний дзвіночок, шоб дзвенів при потребі. Впісюватися ніби перестав, але біда одна не ходит  -знайшов десь малюнок з голою бабою і зачав ...аж страшно сказати, шо зачав. Хтось зі старших злапав його за тім і дуже натягнув за вуха. Відтоди стали вони в нього трохи клапаті, та то нічо - щоби тілько "чоловік достойний був", він сам так пише.   Я не хочу  шоб мене як ви мудро пишите "звинувачували невмінням" поводитися з людьми  і хотів би зробити Валєрі - Джеку сурприс. В мене є маленький дзвіночок, а ше є брелочок з Скорпіоном (я зробив "заказ" як ви ще раз правильно пишите)  -ніби з такими рогами як у Валєри-Джека. Думаю то всьо йому "прийде до душі" (мудро знов пишите) Але не знаю, коли і як йому то спрезентувати. Може на День захисту тварин -4 жовтня, а може десь між 10 і 11листопада коли він вилупився на світ. І куди послати ? Може в файне місто Проскурів (якось ся нині інакше називає), де є така файна вулиця Шевченка, а на ній...ну, не будемо відкривати всі тайни. І шось ше від себе "добавити" (дякую вам на слові) шось добре дописати. Чи попросити одного-двох колєг журналістів з Проскурова? А може не морочити собі голову і послати все тут в Тернополі на одну вулицю з  таком болгарском назвом...забувім чисто, а там собі хай раду дают, передают його родині...То може порадите Андрію, як ліпше то зробити, бо я до таких справ не дуже "пригідний" (ще раз вам дякую на правильнім слові)

    Jack Winchester reply Ігор Дуда

    Батюшка, да у Вас белочка.... Лечиться надо... И поскорее... Может еще не поздно? Хотя... сомневаюсь я, однако...

    А тазік тут вже не допоможе. Визивайте пожежників...

    Як казав москальський генерал "Развалинами Берлина удовлетворен!"

    Недарма Вас обміняли на більш порядного, забезпеченого і освіченого. Старішого правда, але це вже інше... Розумію тепер... І повністю підтримую! А на Андрія не звертайте увагу. І йому викличемо пожежників... Так кажеш футболіст? А може хокеіст?  Ну-ну...

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    Валєра, ти все-таки безграмотне бидло з інтелектом носорога - цю фразу вимовив не "москальський генерал", а герой Л.Бикова в "Бой идут одни старики". І не "развалинами Берлина", а "рейхстага".

    Winchester Jack! You are a real freak,

    et misérable cornard onanistique



    Winchester Jack! Душа сказати просить:

    "Ти - гідний онаніст і рогоносець" (дещо вільний переклад)



    Мушу повторити, оскільки доходить до тебе тугувато: постарайся (якщо зможеш) второпати різницю між розлученням через пиятику і розлученням в статусі рогоносця. "Зри в корень"  (К.Прутков

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    JackWinchester      -Валєра мій дефективний дружеЛевандовский баран      той з "Баварії  не йде мені з голови. Та чорт з ним якось переживу . Всі найсвітліші творчі пориви душі - для Вас:



    То ж  чи тобі хронічний рогоносцю

    Радіти і "підтримувати повністю"  

    Що хтось когось на когось обміняв?

    Тримай руками краще орган свій робочий

    Але дивись - щоб хтось із "внуків"  не заскочив

    А то біду серйозну будеш мав...



    (за мотивами Шевченка, Франка чи Олійника - точно не скажу)

    Я Вам вже стільки поетичних рядків  присвятив (мої знайомі сміються і копіюють собі - про всяк випадок) а Ви б хоч щось мені надіслали таке високе одухотворене...Лише відправили колись якусь дебільну маячню про "ипанутого блогера на асфальте". Не "уважаєте" мене зовсім?  

    Сподіваюся виправите цей свій дефект. Хоча...їх у Вас стільки, що не вистачить часу всі виправляти. А ще й дружина діти  внуки...А ще й до онанізму звиклі руки...Бачите знову потягло на лірику  -настільки світлий і одухотворений Ваш образ...



    P.S.Знову щось сталося з інтервалами і комами  -ніяк не можу розібратися

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Друже Андрію, ви ніби чоловік порядний та й колєга що не кажи  -"простий кореспондент", любите давати поради навіть як вас не просят, то я і хочу з вами порадитися. Видите, той Jack Winchester, якого я перехрестив на Валєру мав тєжке дитинство. Пісявся бідний в ліжко до 12 років аж поки добрі люди не порадили на ніч прилаштовувати йому спеціяльний дзвіночок, шоб дзвенів при потребі. Впісюватися ніби перестав, але біда одна не ходит  -знайшов десь малюнок з голою бабою і зачав ...аж страшно сказати, шо зачав. Хтось зі старших злапав його за тім і дуже натягнув за вуха. Відтоди стали вони в нього трохи клапаті, та то нічо - щоби тілько "чоловік достойний був", він сам так пише.   Я не хочу  шоб мене як ви мудро пишите "звинувачували невмінням" поводитися з людьми  і хотів би зробити Валєрі - Джеку сурприс. В мене є маленький дзвіночок, а ше є брелочок з Скорпіоном (я зробив "заказ" як ви ще раз правильно пишите)  -ніби з такими рогами як у Валєри-Джека. Думаю то всьо йому "прийде до душі" (мудро знов пишите) Але не знаю, коли і як йому то спрезентувати. Може на День захисту тварин -4 жовтня, а може десь між 10 і 11листопада коли він вилупився на світ. І куди послати ? Може в файне місто Проскурів (якось ся нині інакше називає), де є така файна вулиця Шевченка, а на ній...ну, не будемо відкривати всі тайни. І шось ше від себе "добавити" (дякую вам на слові) шось добре дописати. Чи попросити одного-двох колєг журналістів з Проскурова? А може не морочити собі голову і послати все тут в Тернополі на одну вулицю з  таком болгарском назвом...забувім чисто, а там собі хай раду дают, передают його родині...То може порадите Андрію, як ліпше то зробити, бо я до таких справ не дуже "пригідний" (ще раз вам дякую на правильнім слові)

    Ігор Дуда reply Ігор Дуда

    Друже Андрію, ви ніби чоловік порядний та й колєга що не кажи  -"простий кореспондент", любите давати поради навіть як вас не просят, то я і хочу з вами порадитися. Видите, той Jack Winchester, якого я перехрестив на Валєру мав тєжке дитинство. Пісявся бідний в ліжко до 12 років аж поки добрі люди не порадили на ніч прилаштовувати йому спеціяльний дзвіночок, шоб дзвенів при потребі. Впісюватися ніби перестав, але біда одна не ходит  -знайшов десь малюнок з голою бабою і зачав ...аж страшно сказати, шо зачав. Хтось зі старших злапав його за тім і дуже натягнув за вуха. Відтоди стали вони в нього трохи клапаті, та то нічо - щоби тілько "чоловік достойний був", він сам так пише.   Я не хочу  шоб мене як ви мудро пишите "звинувачували невмінням" поводитися з людьми  і хотів би зробити Валєрі - Джеку сурприс. В мене є маленький дзвіночок, а ше є брелочок з Скорпіоном (я зробив "заказ" як ви ще раз правильно пишите)  -ніби з такими рогами як у Валєри-Джека. Думаю то всьо йому "прийде до душі" (мудро знов пишите) Але не знаю, коли і як йому то спрезентувати. Може на День захисту тварин -4 жовтня, а може десь між 10 і 11листопада коли він вилупився на світ. І куди послати ? Може в файне місто Проскурів (якось ся нині інакше називає), де є така файна вулиця Шевченка, а на ній...ну, не будемо відкривати всі тайни. І шось ше від себе "добавити" (дякую вам на слові) шось добре дописати. Чи попросити одного-двох колєг журналістів з Проскурова? А може не морочити собі голову і послати все тут в Тернополі на одну вулицю з  таком болгарском назвом...забувім чисто, а там собі хай раду дают, передают його родині...То може порадите Андрію, як ліпше то зробити, бо я до таких справ не дуже "пригідний" (ще раз вам дякую на правильнім слові)

    Jack Winchester reply Ігор Дуда

    Розвеселив...

    "В результаті нещасного випадку відійшов в інший світ Андрій Тимчук..." Ну, звичайно, він ніякий ні Андрій та ні Тимчук, та це другорядне... Нагорода все-таки знайшла "героя" Сумщини... Постав свічку...

    Ігор Дуда reply Jack Winchester

    На городі бузина, а в Києві дядько. Свічки є різні. В т.ч. - від геморою. Кажуть, допомагає.  Від шизофренії - навряд...

Витвори фантазії митців, буває, співпадають з реальністю точнісінько так само, як накладаються одна на одну монети одного...

Чому в нас «отакі люди»?

«Отакі в нас люди» — цю фразу в різних варіаціях можна чути частенько.  Коли хтось тишком-нишком...

Вона таки справді чарівна, ота пора середини жовтня, і я разом з іншими тернополянами мав щасливу нагоду насолодитися нею....

З коментарів у соцмережах: " Еліта Тернополя !!!Не смішіть  копита Тернополян!!!!!!!!". "Головне...

Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up