Щоб народжували - треба створити позитивний імідж багатодітних

Щоб народжували - треба створити позитивний імідж багатодітних
З приводу покращення показників народжуваності кожен має свою позицію, однак зазвичай основними факторами тернопільські фахівці та мами вважають не економічні, а радше морально-суспільні показники

Суха статистика демонструє, що протягом останніх п'яти років народжуваність трималась на приблизно однаковому рівні – від 11717 народжених діток у 2014 році до 12200 у 2012-му. Тобто у середньому за рік в області народжується приблизно 12 тисяч дітей, плюс-мінус 200 чоловік.

- Для того, аби в нашій країні зросла народжуваність, треба створити позитивний імідж багатодітної родини, - каже начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи ОДА Світлана Шимчук. – Люди мають бачити хороший приклад - щасливі великі родини. Тоді й створюється такий собі запит суспільства на багатодітність. Позитивним прикладом є родина нашого президента – велика, дружня. Коли дивишся на таку родину, спрацьовує аналогія: усвідомлюєш, що це - правильно. Тому треба працювати над підтримкою іміджу багатодітної родини.

Тернопільські мами кажуть, що лише позитивного іміджу - замало, але і не перекладають вину за невисоку народжуваність на плечі держави.

Відео дня

- Як на мене, держава ніяк не може повпливати на рішення людини стати мамою чи татом, але може і мусить створити найкомфортніші умови для того, аби таке рішення саме по собі виникло, – каже мама двох дітей Ольга Старик. - Мир, робочі місця (добре розвинена  економіка), привабливі умови кредитування для молодих сімей та достатнє фінансування медицини, освіти і культури – ось справді вагомі фактори від держави, які посприяють тому, аби народжувалось більше діток. Як на мене, найпростішим і найсуттєвішим є саме житлове кредитування молодих сімей. Адже мало хто задумається про народження третьої дитини, якщо живе в однокімнатній квартирі.

А загалом народжуваність залежить від почуття щастя, впевнена жінка. Мовляв, якщо людина здорова, задоволена своїм життям, має впевненість у завтрашньому дні, а також мрії і віру у їх здійснення, то і діток хоче мати більше.

Кажучи це, жінка усміхається, бо теж хотіла б із часом народити третю дитину - сина.  До заміжжя планувала велику-велику родину – аж вісьмох малюків, але зараз каже, що дещо переоцінила свої можливості.

 

Скільки дітей народжується на Тернопіллі

За даними Головного управління статистики в області

Рік

Кількість народжених дітей/рік

2014

11 717

2013

11 800

2012

12 200

2011

12 000

2010

11 872

 

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила Від читача 17:10 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю 10:00 6 травня у парку Сопільче проведуть гаївки 09:01 Сьогодні Світлий або Обливаний Понеділок: звичаї та традиції свята 08:01 Війна забрала життя Героя Олега Курися, який народився в Чортківській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up