Стоматолог, якого поважають

Стоматолог, якого поважають

Лікарем від Бога, спеціалістом, який має золоті руки, називають пацієнти завідуючого стоматологічним відділенням відділкової лікарні міста Тернополя Миколу Круглицького.

 


22 травня він відзначатиме свій день народження. Йому виповниться 45. Розповісти про свого дядька і привітати його з ювілеєм через газету захотіла сім'я його сестри Нелі Ажнюк. Племінниця Галина зібрала старі газети з публікаціями про свого дядька, а також принесла фотографії.
Сам обрав собі ім'я
Ця історія бере свій початок ще з 1964 року, коли теплого весняного дня - 22 травня - на цей світ з'явився хлопчик. Він сам собі приніс ім'я Микола, народившись у день вшанування святого чудотворця Миколая.
Хлопчина виховувався у дружній сім'ї , де його оточувала батьківська любов і турбота. Тому виріс доброю та щирою людиною.
У малого Миколи була й молодша сестричка Неля, яку він майже всюди брав із собою. Адже дуже її любив. До речі, ця любов триває й досі, незважаючи на те, що брат і сестра вже дорослі.
"Парашутисти" на парасолях
Їхнє дитинство було веселим і насиченим різноманітними пригодами. Воно проходило в містечку Дубно Рівненської області.
- Якось мій дядько захотів побути "парашутистом", - пригадує мамину розповідь 15-річна племінниця Миколи Круглицького Галина Ажнюк. - Він підмовив свою сестру (мою маму) вилізти разом із ним на шафу і стрибнути звідти з розкритими парасолями.
На щастя, ця їхня розвага не мала ніяких поганих наслідків.
Було й таке, що Микола з Нелею вирішили покупати поросятко. Під час водних процедур воно застудилося і почало кашляти. За цю витівку батьки їх насварили. Але коли поросятко одужало, то потім всі сміялися, згадуючи цю пригоду.
Взірцем був батько
Окрім дитячих пустощів, брат із сестрою робили й добрі справи. Вони залюбки допомагали своїм батькам. Так, коли в Дубно будували новий будинок, Микола часто був поруч із батьком Мілентієм Михайловичем, приносив йому інструменти, тримав дошки, забивав цвяхи.
Беручи приклад із свого татуся-будівельника, пан Микола став справжнім чоловіком, який не боїться ніякої роботи.
Обрав медицину
Після школи, яку Микола Круглицький закінчив із золотою медаллю, він вступив у Дубнівське медичне училище. Його закінчив із "червоним дипломом".
- Професію лікаря дядько обрав для себе ще з юних літ, - каже Галина. - Скоріш за все, він так вирішив тому, що його мама - Віра Матвіївна - була фельдшером.
Після училища юнака призвали в армію. Строкову службу проходив у Знаменську Калінінградської області. Повернувшись додому, вступив у Львівський медичний університет на стоматологічний факультет. Там зарекомендував себе якнайкраще. Ось як писала про нього газета "Медичні кадри" від 22 лютого 1990 року: "Микола Круглицький був відмінником, активістом, зразковим студентом".
Через два роки він перевівся в Куйбишівську медичну академію, яку теж закінчив із відзнакою.
Був хорошим студентом
Від'їжджаючи на навчання на військово-медичний факультет, він дав слово гідно надавати медичну допомогу воїнам. Про те, що цієї своєї постанови дотримав, свідчить відгук командування факультету. "За час навчання зарекомендував себе з позитивного боку. З усіх дисциплін має тільки відмінно. Постійно працює над підвищенням рівня своїх спеціальних знань. Займається в гуртку на кафедрі військової стоматології, виконав ряд робіт, має 3 авторських свідоцтва і одну друковану роботу. Дисциплінований, працелюбний. У колективі користується заслуженим авторитетом. Має цілий ряд заохочень. Бере активну участь у громадському житті".
Дипломованого спеціаліста Миколу Круглицького направили служити в Німеччину. Там він працював три роки, а після виведення радянських військ написав рапорт про звільнення. Відтоді й почав працювати стоматологом у так званій залізничній лікарні Тернополя. Тепер він займає посаду завідуючого стоматологічним відділенням і є лікарем вищої категорії.
У сім'ї - всі стоматологи
Хтозна куди закинула б доля Миколу Круглицького, якби він не познайомився зі своєю майбутньою дружиною Іриною. До речі, вона теж стоматолог.
Після весілля молода сім'я оселилася у Тернополі. Тут у подружжя народилися дві донечки - Марічка і Галинка. Марія - вже студентка третього курсу стоматологічного факультету Тернопільського медичного університету. Її молодша сестричка - учениця 5 класу школи № 3. Вона теж мріє продовжити сімейну традицію і в майбутньому стати стоматологом.
"Це лікар від Бога"
Щодо сестри пана Миколи, то вона разом із чоловіком і двома доньками також мешкає у Тернополі.
Разом із старшим братом час від часу провідує своїх вже літніх батьків, які мешкають у Дубно.
Кілька місяців тому мама пана Миколи лежала в лікарні. Коли повз її палату пройшов син, сусідка сказала: "Це лікар від Бога". Тоді Віра Матвіївна усміхнулась і промовчала. Коли ж пан Микола зайшов провідати свою матір, сусідка по палаті зрозуміла, що своїми словами дуже втішила літню жінку, син якої став хорошим фахівцем, якого поважають і колеги, і пацієнти.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (39)
  • Анонім

    Жахливішого лікаря годі й шукати - бездар і тріплоооо (((
  • Anonymous

    шановні родичі як можна було отримати посаду завідуючого стоматологічним відділення без категорії -, марками.
  • Anonymous

    після його імплантології хворі в стоматологічному відділенні опиняються
  • Anonymous

    чужі люди повинні хвалити, а не родичі! хоч би не позорилися!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up