ДАІ хоче запровадити штрафні бали для водіїв

ДАІ хоче запровадити штрафні бали для водіїв
Накопичення штрафних балів для порушників правил дорожнього руху хоче запровадити Державтоінспекція. Ці та інші зміни ДАІ готова обговорити з громадськістю.

- На Форумі з безпеки руху 24 липня ми запропонуємо громадськості обговорити всі зміни, - зазначив перший заступник начальника ДАІ МВС України Сергій Будник. - ДАІ наполягатиме на введенні системи нарахування водіям штрафних балів за порушення, хоча парламент свого часу відмовився розглядати таку норму Правил. У нас можна 10 разів порушити правила, і справа обмежиться лише штрафом. Ми пропонуємо ввести відповідальність за повторюваність порушення. Скажімо, якщо водій тричі зробив одне й те ж порушення, то позбавляти його права керування на три місяці. Якщо порушень більше, то розглядати питання про позбавлення прав.
Як зазначив Сергій Будник, Державтоінспекція буде також пропонувати обов'язкове використання пішоходами одягу зі світловідбиваючими елементами. Це дає можливість водіям розгледіти людину на відстані 300-400 метрів. Правоохоронець навів приклад Естонії, де після введення цієї норми кількість випадків загибелі дітей на дорогах зменшилася на 70%. Пан Будник також повідомив, що на Форумі з безпеки руху розглянуть нормативи швидкості руху, права та обов'язки велосипедистів, правила паркування транспорту.
До речі, торік Сергій Будник зазначав, що МВС розробляє нові зміни до Правил дорожнього руху на 2014 рік, зокрема, введення обмеження швидкості для транспортних засобів у населених пунктах до 50 кілометрів за годину.

Коментарі (2)
  • light

    водії пропонують ввести штрафні бали для даішників. взяв хабар - на гіляку! обговорюємо!
  • y

    Великі ваш автомобіль менш ви отримуєте бали
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up