Прикрасити балкон можна за 200-300 гривень

Прикрасити балкон можна за 200-300 гривень
  • На Центральному ринку за рослини просять від 4 до 120 гривень.
  • Багатьма рослинами, призначеними для висаджування у відкритий грунт, можна прикрасити і балкон чи лоджію.
  • Найпопулярнішими у тернополянок є вербена, петунія, бальзамін, бегонія, бакопа, пеларгонія, кажуть продавчині на Центральному ринку.
  • Багаторічні рослини обійдуться дорожче, ніж однорічні, проте вони легші у догляді.

Різнокольорові бальзаміни, бегонії, петунії, сульфінії та чимало рослин із дрібненькими квіточками найрізноманітніших відтінків можна придбати на ринках, щоб прикрасити свій балкон.

Зокрема, на Центральному ринку за рослини просять від 4 до 120 гривень. Деякими рослинами, призначеними для висаджування у відкритий грунт, можна прикрасити і балкон чи лоджію.

Найбільш популярними у тернополянок є вербена, петунія, бальзамін, бегонія, бакопа, пеларгонія, кажуть продавчині на Центральному ринку. Окрім того, готові композиції з дрібноквіткової сульфінії і бакопи, традиційні братчики і чорнобривці. Сульфінії зараз мають менший попит, бо вибагливіші у догляді, від сонця в’януть, тож постійно треба обскубувати зів’ялі квіти, що не завжди зручно.

Відео дня

Продавці додають, що цього року тернополяни купують менше рослин, ніж у попередні роки. Дехто не може визначитися серед такої великої кількості квітів, а комусь бракує коштів.

- Якщо людина відмовляє собі у квітці і не може купити красу для душі, то це вже серйозна криза, - вважає пані Анна.

Щоб прикрасити стандартний двометровий балкон, можна вкластися у 250-300 грн, каже Софія Доцишин.

– Дуже гарно з вулиці виглядатиме балкон, де цвістимуть пеларгонія, бальзамін, бакопа, петунія і вербена – кущова і ампельна. Усі квіти у червоних і білих тонах, - зазначає співрозмовниця. - Якщо зараз посадити щепи, то з часом вони добре розростуться.

Продавець Галина Луковська каже, що можна вкластися і в 200 гривень, купивши чотири ампельні пеларгонії, кілька діамонтів, які гарно розростаються великим кущем, мають дрібненькі білі квіточки, чи лобелію з дрібними блакитними квітками.

  • Якщо є змога придбати великі кущі багаторічної пеларгонії, то на зиму їх можна поставити на підвіконні у квартирі чи будинку і рослина буде кімнатним вазоном. У добре освітленому приміщенні він цвістиме і взимку, - каже пані Луковська.

Багаторічні рослини обійдуться дорожче, однорічні - дешевші.

  • Багаторічні рослини легші у догляді, - каже Анна Кордяк, яка вирощує вуличні рослини. – Але люди щороку хочуть щось нове на балконі, тому частіше купують однорічні.

Вона радить прикрасити балкон альпійською ромашкою, блакитним чи білим агератумом, а цинерарією з красивим декоративним листям доповнити композицію з квітів.

  • З нових рослин цікавими є остеосперум, одні називають її африканською ромашкою, інші – іспанською хризантемою. Кольорів є дуже багато, це дозволяє створювати різноманітні композиції, - каже Людмила Стопчак. – Остеосперум може рости і в горщику на балконі, і у відкритому грунті. Відтінки різні – білі, пурпурні, бузкові, рожеві, бордові.

Також дуже цікавою є рослина, яку жінка назвала медункою, хоча від лісової вона дуже відрізняється. Це рослина з дрібненькими квіточками усієї палітри кольорів від білого до фіолетового. Продавчиня каже, що медунка сильно розростається, росте п’ять-шість років і пахне медом.

ДОВІДКА

Сульфінія – 15 грн

Вербена ампельна чи кущова – 15 грн

Петунія кущова – 4-5 грн

Бальзамін – 35 грн

Бегонія – 8-9 грн

Бакопа – 15-20 грн

Газанія – 20 грн (велика рослина - 70 грн)

Пеларгонія – 25 грн (велика рослина - 120 грн)

Альпійська ромашка – 10 грн

Агератум – 8 грн

Барбарис – 12 грн (велика рослина - 60 грн)

Діамонт – 20 грн

Лобелія – 10 грн

Медунка – 6 грн

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:30 Усіх споживачів Тернопільщини просять обмежити споживання електроенергії 14:00 «Контінентал» завершив посів ярих культур та посадку картоплі (новини компаній) 13:11 У Тернополі від каналізації відключені 45 квартир 12:30 На Чортківщині зіткнулися легківка і вантажівка Від читача 08:54 На Тернопіллі шукають роботу 176 осіб з інвалідністю. Роботодавці, які їх працевлаштують, отримають компенсації! 12:00 Ваш автомобіль – наша турбота! Автосервіси та СТО Тернополя.(партнерський проєкт) 11:50 В аварії з двома Тesla та Тойотою постраждали два водії 11:15 На вулиці Сагайдачного висадили квіти: який вигляд мають клумби photo_camera 10:45 На Тернопільщині син морив матір голодом, аби та віддавала пенсію 10:05 День вишиванки: які заходи відбудуться в Тернополі 16 травня 09:30 15 травня є зміни в маршруті тролейбуса №8 09:03 Замість насаджень тепер буде бруківка: на Торговиці спиляли здорові дерева photo_camera 08:30 На війні загинув 34-річний герой зі Збаража Андрій Мисик 22:20 На Фабричній зіштовхнулися дві Тесли та Тойота: є потерпілі 22:01 Чи можна святкувати та радіти під час війни: пояснює Митрополит Епіфаній 21:56 По всій Україні запроваджують аварійні відключення електроенергії 21:01 Як діти можуть отримати путівку на відпочинок через програму «єОздоровлення» 20:01 Третій рік війни, а в деяких лікарнях Тернополя і досі немає укриттів: «20 хвилин» перевірили 19:06 За хабар в доларах США працівник ТЦК відбувся штрафом. Чи залишається на посаді? 18:01 Медики Тернопільської обласної дитячої лікарні Алла Філюк та Світлана Євтушенко отримали почесні нагороди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up