Що буде з курсом долара в червні: прогнози експертів

Що буде з курсом долара в червні: прогнози експертів

Долар може опуститися нижче рівня 26,5 гривень

Протягом найближчого тижня очікується зниження курсу долара до гривні. Цьому сприятиме затвердження Міжнародним валютним фондом (МВФ) програми Stand-by для України.

Про це в коментарі РБК-Україна сказав Вадим Іосуб, аналітик Альпарі.

"Долар на міжбанку може торгуватися за тиждень близько 26,3 грн, а готівковий долар у банках може торгуватися близько 26,3/26,5 грн", - повідомив він.

Відео дня

Аналітик зазначив, минулого тижня спостерігалося зниження курсу долара, в тому числі завдяки тому, що епопея з кредитом МВФ вийшла на фінішну пряму, а гроші можуть надійти у країну вже на наступному тижні. У вівторок, 9 червня МВФ розгляне надання допомоги Україні в рамках нової програми.

У травні МВФ попередньо погодив з Україною нову програму Stand-by на 5 млрд доларів. Перший транш у сумі 1,9 млрд доларів може бути отриманий відразу після затвердження програми, підкреслив Іосуб.

Аналітик нагадав, що за минулий тиждень курс долара до гривні знизився на всіх сегментах валютного ринку на 0,8-1,0%.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Віталій Шумський

    В зв"язку зі зростанням ціни на нафту, долар може опуститись ще нижче.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up