Біля Касперівців обікрали туристів

Біля Касперівців обікрали туристів
На гарячому затримали злодія, який орудував на турбазі. У його кишенях виявили речі, які він поцупив у потерпілих. Серед краденого - 300 гривень і дві флешкартки, навіть декілька пачок цигарок. Тижнем раніше в одного з клієнтів турбази викрав гаманець зі 100 доларами та 300 грн.

Одразу декілька заяв про крадіжку надійшло до співробітників Заліщицького райвідділу міліції від відпочиваючих з турбази, що поблизу Касперівець.

Троє потерпілих повідомили про те, що невідомий злодій вночі проник у їхні автомобілі, ще один, що крадій побував у його хатинці.

Вже за годину неподалік турбази правоохоронці помітили підозрілого чоловіка, який йшов пішки з Касперівець. Той помітно нервував і, як з’ясувалося, не дарма – у його кишенях міліціонери виявили речі, що їх він поцупив у потерпілих. Серед краденого три сотні гривень і дві флешкартки, не погребував крадій навіть декількома пачками цигарок.

Відео дня

– 26-річний підозрюваний родом із Заліщицького району, але останнім часом проживає на Чернівеччині, – повідомив начальник Заліщицького РВ Сергій Семенків. – Він раніше уже був судимий за злочини, кваліфіковані статтями 185 ККУ (крадіжка) та 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Як стало відомо, на турбазу парубок приїхав напередодні. У день він завів дружбу з декількома компаніями відпочиваючих і навіть побував у їхніх хатинках, а вночі, коли нові знайомі спали, обікрав їх.

Міліціонери встановили, що у Касперівцях крадій побував не вперше. Тижнем раніше в одного з клієнтів турбази він викрав гаманець із сотнею американських доларів та трьомастами гривнями. Злочин скоїв аналогічним чином.

Правоохоронці інкримінують підозрюваному частини 2 і 3 статті 185 Кримінального кодексу України - крадіжка, вчинена повторно та крадіжка,  поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

Юридична довідка

Кримінальний кодекс України

Стаття 185. Крадіжка

Ч. 2. Крадіжка, вчинена повторно або за попередньою змовою групою осіб, - карається арештом на строк від трьох до шести місяців або обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк.

Ч. 3. Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up