Депутата-свободівця взяли під варту

Депутата-свободівця взяли під варту
Суд обрав підозрюваному у взятті хабара депутату міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та визначив заставу у 200 тис грн. Наразі вирішується питання про відсторонення його від посади очільника комунпідприємства.

На Тернопільщині керівника комунального підприємства, який отримав 30 тис. грн хабара, взято під варту.

Прокуратура Тернопільської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно керівника одного з комунальних підприємств Тернопільської обласної ради, який одночасно є депутатом обласної ради, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Йдеться про одержання неправомірної вигоди.

  • Встановлено, що посадовець отримав від місцевого підприємця неправомірну вигоду в сумі 30 тис. грн за безперешкодне здійснення ним господарської діяльності та сприяння у подальшому виконанню робіт, які фінансувалися з бюджету, - повідомили у прес-службі прокуратури області.

За клопотанням прокуратури області суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою та одночасно визначив заставу в розмірі 200 тис грн. Досудове розслідування триває. На даний час виконуються слідчі дії з метою повного дослідження всіх обставин кримінального провадження та встановлення інших осіб, причетних до вчинення цього злочину. Вирішується питання щодо відсторонення посадовця від займаної посади, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відео дня

Нагадаємо, депутата затримали 31 липня. За нашою інформацією, яку, посилаючись на таємницю слідства не підтверджують жодні силові структури, в отриманні хабара підозрюють керівника комунального підприємства облради «Архбудсервіс» Андрія Козака. Депутат-свободівець раніше очолював КП МШЕД.   

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Все буде добре

    Свободівці - "націоналісти" щось зовсім необережними стали.
  • просто так

    Ще не випустили?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів»: Зеленський 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up