В художньому музеї – виставка живопису Миколи Мельника

Спокійні сільські пейзажі, заворожуюча ідилія полів, лугів, річок та ставків, а також чарівна краса квітів та дерев – усе це зобразив на полотні тернопільський художник Микола Мельник. З нагоди його 70-ліття в художньому музеї відкрили експозицію, що складається з 35 робіт митця. Кожна картина притягує до себе не лише своїм сюжетом, а й барвистою гамою кольорів – таких природніх і влучно підібраних. Виставку можна оглянути до сімнадцятого липня.

 

 

Відео дня
style="margin-bottom: 0cm"> 

 

- Микола Мельник вже 40 років живе в Тернополі, - зазначив директор художнього музею Ігор Дуда. – Тому він знаний багатьом. Щодо виставки, то хочеться сказати, що вона дуже легка і світла, як літній сонячний день. Тут зображені краєвиди Поділля, Карпат, натюрморти, квіти, а також кілька портретів. Після засилля модернізму так і хочеться побачити реалістичне мистецтво, яке всім доступне і зрозуміле.

Вітаючи свого колегу з відкриттям ювілейної виставки, художник Ярослав Омелян наголосив на тому, що Микола Мельник дуже любить свій край і все життя працює в реалістичному мистецтві.

Сам ювіляр розповів, що мав уже дванадцять персональних виставок. На написання картин його надихає природа, оскільки він багато подорожує, а також спогади дитинства. Так, картину “Мати на подвір’ї” він створив згадуючи ті часи, коли ще була жива на світі його матір, яка полюбляла сидіти на подвір’ї на невеличкому стільчику.

Також на своїй виставці митець представив портрет матері і племінниці. Серед картин є роботи на історичну тематику – це Хотинська фортеця і Кам’янець-Подільська фортеці, руїни замку у с. Токи. Милується художник й квітами – “Натюрморт”, “Півонії”, малює дерева – “Берізки біля Тернополя»”, “Три верби” та інші.

Микола Мельник народився 4 травня 1938 року в с. Поляна поблизу Хотина, що на Буковині. Велику школу малярства пройшов при Чернівецькому Будинку творчості у народного художника Івана Холоменюка. Пан Микола закінчив художньо-графічний факультет Курського університету. Його дипломною роботою стали 5 акварельних композицій, присвячених Кам’янцю-Подільському. З 1967 року митець працює в Тернопільському художньому фонді. Віддає перевагу технікам акварельного і олійного живопису, якими володіє однаково майстерно.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок 13:03 На Чортківщині жінка впала в 12-метровий колодязь 12:03 Великодні ярмарки в Тернополі: що та за скільки продають. Перевірили журналісти «20 хвилин» 11:03 Чи будуть депортувати з-за кордону чоловіків з простроченими паспортами: пояснює юрист 10:09 У Тернополі чоловік на BMW втікав від поліцейських: чим закінчилась погоня 09:14 Легендарна паска за рецептом Дарії Цвєк: тримайте секретний рецепт play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up