Студентами зможуть стати тільки ті учні, які отримають оцінку «склав»

Студентами зможуть стати тільки ті учні, які  отримають оцінку «склав»
Яким чином проходитиме об’єднання результату ЗНО із української мови із державною підсумковою атестацією, скільки завдань на тесті буде підвищеної складності і як визначатимуть, чи учень склав тест – на усі ці питання відповіли фахівці.


Так, зокрема, 20 жовтня в Міносвіти за участю директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука відбулось засідання Правління Громадської ради при МОН України. У засіданні взяли участь 13 членів Правління Громадської ради при МОН. Під час засідання Ігор Лікарчук й розповів про особливості ЗНО у 2015, повідомляє прес-служба Міносвіти


Як наголосив Ігор Лікарчук, Український центр оцінювання якості освіти пропонує впровадити новий підхід визначення результатів ЗНО. Зокрема, для того, щоб зробити оцінку ЗНО об’єктивною, вирішили запровадити поріг «склав ЗНО» та «не склав ЗНО». Цей результат «склав чи не склав» визначатиме група викладачів ВНЗ, вчителів шкіл, методистів, представників наукового співтовариства, які експертним методом визначать можливість відповіді на кожне завдання тесту мінімально підготовленого абітурієнта. Ті, хто «не склав» тестування, не зможуть стати студентами.


- Всі думки експертів сумуються і шляхом нескладної математичної формули виводиться середній тестовий бал, який може набрати мінімально підготовлений абітурієнт, якщо він успішно відповість на всі завдання тесту, - зазначив директор УЦОЯО.

Також новацією цьогорічного тестування, як уже згадувалось раніше, стануть дворівневі тести з двох предметів: української мови і літератури, математики. 
- Тест буде складатися з двох частин - базовий, який складатимуть всі абітурієнти без виключення з української мови і літератури та базовий з математики – для абітурієнтів, які вступатимуть на спеціальності, де потрібна математика, - зазначив Ігор Лікарчук.

ВНЗ, як пояснив фахівець, можуть у свою чергу вказати в своїх правилах прийому за деякими напрямами підготовки та спеціальностями, про необхідність результату тесту ЗНО підвищеного рівня складності. Тож абітурієнт при реєстрації на ЗНО вказуватиме який тест та якого рівня складності він складатиме. 

- Традиційно базовий тест має складатися із 60% завдань середнього рівня складності, 20% - складних і 20% - простих. У тесті підвищеної складності це співвідношення буде змінене та складатиметься з 60% складних завдань, які не будуть виходити за межі шкільної програми, - поінформував Ігор Лікарчук.
Окрім того, абітурієнт, який складатиме тест двох рівнів складності, отримає дві оцінки – за базовий і за поглиблений. 

-1 листопада, коли розпочнеться реєстрація на пробні тести, ми готові запропонувати абітурієнтам здавати дворівневі тести. На порталі УЦОЯО вже розміщено технічні описи дворівневих тестів та відеоматеріали, - підкреслив директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Як повідомив Ігор Лікарчук, у цьому навчальному році поєднають державну підсумкову атестацію з української мови з тестом ЗНО з української мови і літератури для всіх випускників загальноосвітніх шкіл. Для цього у базовій частині тесту будуть виділені завдання, що стосуватимуться української мови, тому що ДПА буде складатися тільки з української мови. 

- Виконання цих завдань будуть оцінюватися за шкалою від 1 до 12 балів, а результати виконання цієї частини тесту заноситимуться в атестат про загальну середню освіту, - пояснив директор УЦОЯО.

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up