Партнер рубрики Події

Мобілізація чекає і артистів, і футболістів, каже військовий комісар

Мобілізація чекає і артистів, і футболістів, каже військовий комісар
Лише 30% з числа придатних до служби працівників обласної філармонії підуть служити. Наразі артистів ще нікуди не відправляють, їм лише роздали повістки для проходження медкомісії. Тому паніки серед колективів не має бути, наголосив 6 квітня обласний військовий комісар, полковник Володимир Катинський.

- Не факт, що всі ці люди будуть придатні до військової служби, - каже він. - Придатність визнається військово-лікарською комісією. З числа придатних вже будемо вибирати, знову ж таки, не більше 30% згідно з документацією. 

Скільки працівників філармонії вже пройшли медкомісію пан Катинський на брифінгу не готовий був сказати. Водночас він зауважив, що схожа ситуація може чекати й інші колективи, зокрема футбольні команди. І мовляв, розпад команди через мобілізацію – це не біда.
 
- Футбольна команда абсолютно немає перешкод для проходження медкомісії, - каже Володимир Катинський. - Я думаю, що всі любителі футболу на сьогоднішній день можуть почекати, а захист Батьківщини чекати не буде.

Нагадаємо, нещодавно повістки з вимогою з'явитися у військовий комісаріат загалом отримали 32 працівників обласної філармонії. Зараз там паніка. Артисти кажуть, що у них через це все зриваються репетиції та розпадаються колективи. І що мовляв, вони артисти, призначені не для війни. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (8)
  • Клепачфіль Валентина

    Цікаво чому не призивають відставних воєнних?Чому вони у 45 років лежать на диванах і отримують непогану пенсію?Чому беруть дітей зелених,людей з сіл ,а спеціалістів,яким сам Бог велів воювати ,не чіпають?

    Anonymous reply Клепачфіль Валентина

    Тому що оті відставні військові швиденько знялися з війського обліку і тепер лежать на диванах, отримуючи за наш рахунок спецпенсії та інші пільги. А мобілізують всіх, хто хоч трохи рухається і не встиг сховатися.

    Анонім reply Клепачфіль Валентина

    Валентина, а ви знаєте скільки в Україні відставних воєнних?  540 тисяч. А це більше як нині дві діючих армії.
  • Анонім

    Поки Україна не почне запроваджувати реальні санкції проти окупантів тобто : заборонити курсування фур,електрики,вугілля, продуктів в Крим  ,ну і повністю відрізати Крим від материка , поки не заборонять курсування фур в так зване ДНР-ЛНР то я навіть не хочу чути про мобілізацію ,бо получається так поки одні гинуть в бою інші годують окупантів пальцем показувати не будем бо ще за це дадуть термін .Ви подивіться ,що з країни сталося ,люди збідніли , ціни підняли ,людей залякали вже тою мобілізацією на стільки ,що люди вимушені тікати з країни,оформляти опікунство ну і таке подібне . Ну коли вже до тих тлумків дойде ,що треба створювати професійну армію , бо від того ,що военкоми хапнуть тих ухилянтів від тих ухилянтів користі не буде в реальному бою . Нафіга нам в армії стільки тих генералів ,полковників,підполковників та іншого офіцеря ,яка від них користь може бути . Як можна навчити за місяць людей котрі не мають військової підготовки і котрі були визнані раніше непридатними,а зараз стало "чудо" вони раптово виздоровіли .Ви подивіться ,що твориться в військових частинах раптово гинуть люди бо у них серцева недостатність ,навіть потрапляють люди з туберкульозом,надлишковою вагою,залежністю від алкоголізму ну і таке подібне, і це військові самі визнають . Ось вам приклад як працють військово-лікарські комісії .

    Анонім reply Анонім

    Повністью підтримаю попередній коментар
  • Анонім

    У нас скоро будуть бездомним псам видавати повістки . Я одного не розумію якщо військомати лише на 60% виконали план цієї хвилі ,то кого вони збираються призивати в наступні . Як так може бути ,що зараз призивають тих хто був раніше визнаний непридатним до військової служби це абсурд . У людей є явні хронічні захворювання внутрішніх органів і їх роблять придатними ,а депутатів із плоскостопістю визнають непридатними де правда і справедливість б.....
  • Anonymous

    Воєнком харить більше, ніж істеричні артисти....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up