Партнер рубрики Події

На Тернопільщині не показують телевізійні канали

На Тернопільщині  не показують телевізійні канали
Енергетики сьогодні, 26 лютого, близько 15.30 відключили повністю від енергопостачання головну станцію передавального центру в Лозовій Тернопільського району. Як результат - програми місцевих та загальнонаціональних каналів в ефірі в аналоговому та цифровому форматі тепер не доступні більшості глядачів.


Як повідомили у прес-службі ВАТ «Тернопільобленерго», енергопостачання  відключили через борг Тернопільської філії Концерну РРТ. 

- Борг філії – понад 200 тис. гривень, - кажуть у прес-службі. – І філія була завчасно повідомлена про такий хід справи. Раптово цього ніхто не робив. 

Коли ж відновлять енергопостачання – невідомо. Так відповідають як в обленерго, так і на філії Концерну РТТ.


- Такого, щоби відключили зараз телебачення по усій області, ще ніколи не було, - каже директор філії Роман Макар. – Зараз цим уже займається СБУ, голова облдержадміністрації, управління  з питань надзвичайних ситуацій. Адже ні один канал аналогового та цифрового телебачення, окрім «П’ятого», сигнал якого іде з іншої станції, не працює.

Борг за словами пана Макара, і справді є. Утім, йдеться тільки про поточний місяць. Мовляв, обленерго вимагає у своєму договорі передоплати, а фінансової можливості давати ще й передоплату  у філії нема. Це питання, за словами керівника, не раз виносилось і на колегії ОДА.

- Ми кожного місяця, уже роками, пояснювали обленерго  письмово, що передоплати дати не можемо, - додає пан Макар. – І  раніше не виникало таких проблем. А цього разу он як повернулось.  


То чи буде нині «кіно», не знає й сам керівник.

- Їхня позиція така – відновлять енергопостачання, як тільки сплатимо борг.  
Таку інформацію підтвердили й у прес-службі обленерго: сплатять борг, той відновлять. 

- Борг є також і за січень, не лише за поточний місяць, - кажуть в «Обленерго». – ВАТ «Тернопільобленерго» нічого щодо передоплати саме не вигадувало: держава дає підприємству договір, згідно з яким воно і укладає договори з підприємствами. 

Відео дня

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    Треба почати з того, щоб відповідні контролюючі органи перевірили розміри зарплат начальників обленерго, районних РЕСів, міських РЕСів, а також облгазів, райгазів, міськгазів. Тому що їхні зарплати сягають до 100000 грн в місяць (+нарахування), які потім включаються в собівартість електрики, газу і нам розказують що тарифи замалі і їх треба піднімати. Якщо зарплати цих начальників привести до нормального стану по всій Україні, то тарифи треба не збільшувати, а зменшувати.
  • Пономарёв Александр

    правильно не тре вам дурниць
  • Людмила Лукіян

    чудово! народ хоч відпочине від телевізора
  • Анонім

    в такий час це диверсія. пуцькін кидає всі сили щоб розколихати ситуацію в середині України.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up