Партнер рубрики Події

На "Вуличному ринку" з’їли 250 літрів грибної юшки

На "Вуличному ринку" з’їли 250 літрів грибної юшки

Пригощали ковбасками, рибою і м'ясом-гриль, варениками з різними начинками, стейками і м'ясом на ребрах, курячими стегенцями, грибною юшкою, а також наливками і лимонадом власного приготування на «Вуличному ринку» у парку ім. Т. Шевченка 27-28 серпня

На кількох алеях парку розмістилися кілька десятків закладів харчування. Кожен намагався вирізнитися своїми наїдками і напоями. Зокрема, пропонували наливки власного виробництва. До слова, у всіх закладах вони коштують 15 грн за 50 мл.
Ненаукова ресторація «Кафедра» виставила на барну стойку з десяток бутлів з алкогольними напоями. Назви більшості дуже цікаві. 
- «Калганівка» - це настоянка на корені калгану, яка має 30 градусів, - розповідає менеджер ресторації Тарас Мазур. – Вона має кислуватий смак. Кажуть, для чоловіків помічна. «П'яна бджола» - це наша медовуха, «Сльози декана» - міцне сливове бренді міцністю 50 градусів. Настоянка на кедрових горіхах «Міцний горішок» має 45 градусів. А от  «Лімончелло», «Дівочі примхи», «Незалежна жінка» - слабші напої. «Лімончелло» - до 20 градусів, воно легеньке і солодке. «Дівочі примхи» - солодке вишневе вино. «Незалежна жінка» - сухе вино. «Чорні очі» настоянка на чорниці.

Previous Next

Власниця «Кафедри» Світлана Шуляр запросила скуштувати грибної юшки від закладу. 
- Приходьте, коли звариться грибна юшка. Ми варимо її у великому казані на 250 літрів, - каже вона. - Повірте, вона така смачна, що з'їсте і ще попросите.
У  «Короні» теж мають чим здивувати гостей.
Чоловіків пригощаємо «Зубрівкою», «Каєнівкою» і «Перваком на калині», - каже заступник директора закладу Володимир Прохоронков. – А прекрасній половині пропонуємо «Лісову ягоду», «Лімончелло» і «Сангрію». Останній напій – це молоде закарпатське вино, настояне на апельсинах. Воно легке і приємне.  
Ресторан еко-їжі «Вареники тут», що у ТРЦ «Подоляни», пропонують усім скуштувати своїх вареників з солоними і солодкими начинками, узбецький плов, солянку, свинячі і курячі ковбаски-гриль, квашені овочі, запечену скумбрію, стейки, м'ясо на ребрах. 
Запрошуємо всіх на наші вареники з картоплею, м'ясом, капустою і вишнями, - каже співвласник Павло Бойко. – Усі коштують по 20 грн за 100 г. Вареники лежать у спеціальному посуді, де підтримується стабільна температура, тому вони весь час теплі. До всіх м'ясних страв даємо безкоштовно скибки хліба. А ще готуємо дуже смачну картоплю на метровій сковороді. Пальчики оближете!
Пропонує заклад і свої напої – «Зубрівку», Бехеровку» і Настоянку на корі дуба. 
- «Бехеровка» дуже популярна у наших гостей, бо вона вистояна на травах із додаванням меду, - каже пан Павло. – Це жіночий напій, ароматний і легкий. Але і чоловіки замовляють. 
Фестивальна точка the lemonade виставила на огляд гостей «Вуличного ринку» чимало напоїв. 
- Ми приїхали до вас на свято з Києва, - каже власниця сімейного бізнесу Марія Данильченко. – Не представляємо жоден заклад, просто самі готуємо напої і їздимо з ними по фестивалях. Пропонуємо алкогольні і безалкогольні коктейлі, лимонад, «Сангрію» і глінтвейн. 300-350 мл напою коштують в середньому 30-40 грн. Найдешевший - лимонад за 20 грн. 
Кафе «Едера», що на «Дружбі», окрім смаколиків на грилі та печеної картоплі, пропонує смачні наливки. Дуже популярною, за словами бармена Наталії Луців, є «Полуничка під градусом». А шашлик від цього закладу, як переконалася кореспондент, просто тане у роті.
Не обійшлося на святі і без солодощів. Так, смачну солодку вітрину встановила сімейна пекарня «Лакітка», що на «Східному». Вівсяне печиво з шоколадом, круасани з начинками, батончики «Гранола», шоколадні кекси – це далеко не весь перелік того, що ця пекарня пропонує своїм відвідувачам.
- Батончики «Гранола» - це суміш пластівців, обсмажених у карамелі з вишнями, - розповідає про асортимент пекар Юлія Гайдуцька. – Круасани маємо і з солоними, і з солодкими начинками. З солодких пропонуємо круасани з морозивом, різними джемами, «Нутеллою». З солоних – з салямі, руколою і сиром камамбер, а також з лососем. 
Пасічник Володимир Олексюк з Коломиї привіз на свято до Тернополя багато різних продуктів бджільництва. Він уже 16 років утримує пасіку і торгує медом. На розкладці чоловіка – десятки різних речей: натуральне медове мило, прополісна мазь, сухофрукти у меді, соти, медова наливка і бальзам, сухі духи, медовий бальзам для губ, маточне молочко, настоянка прополісу, хвойний мед, навіть прополісні свічки від багатьох хвороб. 
- Я приїхав до Тернополя уже вдруге, - каже пан Володимир. -  Маю свою пасіку у Надвірнянському районі. Її започаткував ще мій тесть, а я із дружиною продовжуємо справу. 
Питаю у пасічника, з чого зроблено той чи інший продукт.   
- Медовий бальзам виготовляю з додаванням кореню калгану, - відповідає він. – Настоюється цей напій довше, ніж наливка. Сухі духи – на основі олії, кокосової чи какао. Бальзам для губ – з воску і меду. Медові настоянки з фруктами готую так: заливаю медовою брагою ягоди і настоюю. У мене є навіть карпатський смерековий мед. 
Бургерна Pork&chicke  готує на фестивалі бургери зі свинячо-яловичим фаршем та соковитими овочами, а також пасту з беконом у томаті. 
- Ми пропонуємо нашим гостям найпопулярніші бургери, - каже кухар Володимир Криворучко. – А окрім пасти з беконом, готуємо ше фузілі по-флотськи і холодну пасту з овочами. Бургери коштують 45 грн, а паста – 38-40. 
Пану Володимиру вдалося здивувати кореспондента імбирно-базиліковим лимонадом, який готують у бургерній. 
Оксана Нестеренко з Києва продає на святі бублики, покриті глазур'ю, маком і звичайні. А ще – козинаки. Жінка часто їздить по фестивалях, у Тернополі вона вдруге.
- Мої бублики не такі тверді, як звичайна сушка, - каже вона. – Я сказала б, що вони повітряні. 
Загалом на «Вуличному ринку» чимало всілякої смакоти, тож кожен знайде собі до смаку. 


Рецепт грибної юшки від ненаукової ресторації «Кафедра»
На 250 л води потрібно 20 кг лісових грибів, 8 л домашньої сметани, по 5 кг моркви і цибулі, 3 кг борошна для заправки, лавровий лист, сіль і перець до смаку.
Коли закипить вода, вкинути почищені гриби і варити їх 30 хв. Потім додати почищені і нарізані моркву, цибулю, лавровий лист, заправку з борошна. Усе разом має покипіти ще півгодини. Тоді юшку заправити сметаною, сіллю і перцем. 
 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози 22:00 Україна запустила глобальний флешмоб #СвітНаЇїПлечах до Євробачення-2024 Від читача 09:57 Ефективна співпраця на допомогу людям 21:26 На дачах у Тернополі знайшли труп людини 21:00 Мегазбір на комплекс розвідки БПЛА для 44-ї артбригади оголосили тернопільські волонтери 20:00 Тернопільщина втратила захисників Ігоря Войцехівського, Євгенія Мещерякова та Івана Ружила 18:25 Лікар-хірург Роман Кохан отримав почесну грамоту Верховної Ради України (новини компаній) 18:04 У крові 2, 5 проміле алкоголю: загинула жінка, а водій відбувся умовним терміном 17:05 В аварії в Кременці травмувалися двоє дітей 16:10 Підробила медвисновок військовозобов’язаному: що сказав суд на Бережанщині? 15:45 Зеленський вніс до Ради законопроєкти про продовження мобілізації і воєнного стану 15:01 Спортсмени з Тернополя здобули перемогу на Кубку світу у Туреччині 14:10 На Великдень син поранив ножем свою маму — поліція 13:10 Рух транспорту відновили в районі вулиць Купчинського—Сахарова 12:35 На Тернопільщині водій тікав від поліції і скоїв ДТП 12:10 У Тернополі з багатоповерхівки випав чоловік 11:20 Загинув військовослужбовець з Козови Василь Височан 10:40 Скільки транспорту курсуватиме до кладовищ на Великодні свята і Провідну неділю
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up