Партнер рубрики Події

Санепідслужба на Дальньому пляжі виявила глисти. Купатись там заборонили

Санепідслужба на Дальньому пляжі виявила глисти. Купатись там заборонили
На найближчі два тижні, поки на "Дальньому пляжі" не замінять пісок та не очистять воду, тернополяни можуть забути про відпочинок на пляжі. Як повідомили у санепідслужбі, на території пляжу та у воді знайшли яйця аскарид.

- 8 червня ми відібрали воду на перевірку, - каже спеціаліст відділу держсанепідслужби України в області Тетяна Іванова. - Як з'ясувалось, мікробіологічні показники не відповідають нормам.

У санепідслужбі  появу глистів пояснили тим, що на пляжі часто бувають собаки та інші тварини. Зазвичай, щоб уникнути такої проблеми, міняють пісок, проте цього року його ще не відновили.

- В об'єднанні парків культури і відпочинку планують очистити Дальній пляж від глистів до кінця тижня і ми відразу візьмемо зразки на повторні аналізи, - каже пані Іванова. - Проте це ще залежить від погоди, якщо будуть дощі, то відповідно дану процедуру ми зможемо зробити з наступного тижня.

Відео дня

А поки у санепідслужбі людей просять берегти своє здоров'я і не купатись на Дальньому пляжі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Анонім

    купаюся літом в моржатнику біля білого замку

    координати гугле мєп

    Тернополь

    Тернопольская область

    49.532904, 25.591387

    вода чиста
  • Анонім

    Сан.епідем.служба хай в себе пошукає глистів ,а краще хай позакривають ці корумповані організації які так "дбають" про наше з вами здоров'я

  • Анонім

    Санепідслужбу давно треба закривати. Корумпована структура-тягар з часів радянського союзу + дірка в бюджеті. Лудей за баранів тримають своїми байками. Навези піску і зробимо аналіз . Цеж штучний став. Втікае річка в нього витікае з нього - все просто. Звичайно там купа мікроорганізмів, а влужба блін Америку відкрила.
  • Анонім

    не знаю де, що і в кого вони перевіряли, але такого порядку як зараз на дальньому давно не було. бігаю кожен ранок і маю можливість бачити. і як прибирають і як пісок завозили. видно знов щось комусь не донесли

    Василиса reply Анонім

    при чім тут "не занесли" - це ж не приватний пляж закрили, і купання не заборонене - СЕС лише попереджає про наслідки, . Будьте об'єктивні.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:30 Понад тисячу дітей писанкували в рамках «Великодньої веселки» від «Контінентал» (новини компаній) 10:06 Митрополит Василій Семенюк омив ноги священникам photo_camera 09:30 У Теребовлі до Великодня облаштували святкові фотозони 09:05 На Тернопільщині 3-4 травня — надзвичайний рівень пожежної небезпеки Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 08:00 Як і коли буде працювати електронний кабінет військовозобов'язаного, пояснили в Міноборони 22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up