Партнер рубрики Події

Схоже, мерія "забила" на притулок в Дичкові

Схоже, мерія "забила" на притулок в Дичкові
Міська рада зовсім не виділяє грошей на годування собак в Дичківському притулку, – така інформація днями з'явилась в Інтернеті, зокрема у соціальних мережах. Її підтверджують люди, які ситуацію знають із середини.

Тварини, зі слів тернополян, виживають лише завдяки громадським організаціям та благодійникам.

Допомагають небайдужі. Виїжджаємо у Дичків, аби перевірити, чи все гаразд із тваринами. Знайти притулок вдалось лише за підказками місцевих.

Відео дня
>
- А вам до псярні треба? - перепитала місцева жіночка, яку зустрічаємо на сільській зупинці. - То їдьте як до колії, а там перед мостом наліво повернете, і під лісок їдьте, там побачите.


Притулок розташований за старою фермою, поодаль від людських хат. Поряд лісок. Територія притулку – близько 30 сотих. Усе обнесене високим парканом із бляхи. Є декілька будівель та з десяток вольєрів для тварин. Проте лише в одному зауважуємо собаку. Їнші, майже два десятки, бігали територією. Людини, яка доглядає собак, у притулку не було. Вона місцева, тож їдемо шукати у селі. У хаті панянки також не виявилось.


- Ой, могла на кукурузу піти, чи до когось в гості. Не знайдете, - пояснив продавець місцевого магазину. - Вона за тими собаками вже довго дивиться. Щось там варить, щось – дома. Зараз то тільки бараболю якусь, кашу... Раніше було ліпше - костомахи з Копичинець возили. Але вже півтора місяця глухо. Але тоді і собак було більше. Часто привозили, а зараз десь-колись.


Ми ж купуємо у магазині ковбасу і хліб, аби подоружитись з собаками та увійти на територію притулку. Тварини виявились голодними. Моментально з'їдали все, що падало на землю. Проте собаки зовсім не агресивні. Вони обступили кореспондента і навіть не гавкали, лише зиркали, чи бува ще їжі не кину.
Поки спілкуюсь із тваринами, до притулку під'їхав позашляховик. З'ясувалось, що це тернополянин, який також прочитав про голодних собачок. Він привіз їм провізію – десяток м'ясних консервів для котів...
- Я думав, тут і коти є, - говорить тернополянин Василь.


Чоловік, до слова, працює фінансистом і відношення до тварин ніякого не має.
- Але думаю і собакам він засмакує. На жаль, є в нас люди, які забувають слова Екзюпері: "Ми відповідальні за тих, кого приручили", - продовжує благодійник. - Погано, що й з фінансуванням є проблеми. Але думаю, що люди, які мають хоч якусь гуманність допоможуть. Тут є ще одна проблема – мало інформації про притулок. І навіть у селі, лише завдяки людям знайшов.

Гроші виділяють, але їх нема. Чи дійсно є проблеми з грошима на харчі тваринам, ми запитали в міськраді. Притулком та тваринами опікується міськуправління ЖКГ.
- Це не правда, - повідомив начальник управління Микола Лесів. - Фінансування є. І всіх тварин, які є в притулку – годують.


Слова начальника підтвердив головний спеціаліст відділу благоустрою міськради Микола Клімчук.
- На харчування собак у притулку виділили 90 тисяч гривень, - каже пан Клімчук. - Є підписані усі необхідні угоди до кінця року. З нового року також, я переконаний, з фінансуванням все буде добре.
Проте фінансів і угод не помічають члени громадської організації "Ноїв Ковчег". Активісти якої вже четвертий рік поспіль тримають притулок під патронатом.


- По суті від серпня немає фінансування чи відшкодування витрачених нашою організацією і людьми коштів взагалі, - розповідає засновниця "Ноєвого ковчегу" Ірина Тареєва. - Тому про які гроші говорять в міські раді – я не знаю. На харчі лікування й утримання тварин скидаються члени організації, небайдужі тернополяни. Підприємства також допомагають.


До речі, після виходу публікації пані Ірина має намір звернутися у прокуратуру, щоб там з'ясували, чи дійсно міськрада виділяє гроші, про що офіційно заявили чиновники. Якщо ж гроші справді виділили, то захисників тварин цікавить, куди вони йдуть.


Собак, які зараз перебувають у Дичкові, не стерилізують через рішення уряду, яким заборонили використання єдиного раніше дозволкеного в країні повноцінного знеболюючого для тварин – кетаміну.
- Тварин у Дичкові лікуємо, бо ж і травми, і захворювання є. Відгодовуємо, "ставимо на ноги"- пояснює засновниця "Ноєвого ковчега". - Потім шукаємо людей, які б могли собі взяти собаку. Якщо не вдається, доводиться повертати вже здорову тварину у місто. Буває, що собаки самі з Тернополя знов приходять у притулок...


Сподіваємось, що посадовці з міськради самі з'ясують, куди зникають тисячі гривень, які вони виділяють на утримання, лікування та годування тварин у Дичкові.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    Це ви себе вважаєте законослухняним громадянином? Супер - самооцінка завищена, явно
  • Anonymous

    Так де продукти на 90 000 гривнів? Собаки горілки не пють но зато ковбасу мабуть жруть !!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    А бездомні собаки певно з космосу прилетіли...Не пси винні, а виродки, які купують песика, побавляться, а потім викидають на вулицю. Гарне вирішення питання - відстріляти, ну відстріляють, а далі всі стануть розумні і гуманні і не викидатимуть псів. Тоді пропоную відстрілювати тих, хто викидає. Льоня, мерія і на тебе болт забила і на людей. Проблема не в псах, а в людях і ваше ставлення до цієї проблеми лише це доказує. ЛЮДИ!!! Ви тут є? Собаки нізвідки не взялися!!! На себе відповідальність взяти - кишка тонка? Собаки у війну танки підривали, людей рятують, допомагають сліпим, сприяють одужанню і реабілітації при багатьох хворобах у людей і багато-багато ще можна перелічити. А те що люди невдячні і байдужі свині - то факт.

    Anonymous reply Anonymous

    Проблема в тому, що ці "блоховози" вже бродячими народилися... Від такої ж бродячої сучки...

    Anonymous reply Anonymous

    Цілком згідна. Всю роботу треба починати з людей. Скільки на вулиці опиняються породистий собак! Погрались - і викинули. Моя думка така: створення притулку, вилучення собак з вулиць, інвентаризація наявних собак по підприємствах, чіпування, облік і суворий контроль за утримання собак
  • Anonymous

    На харчування собак у притулку виділили 90 тисяч гривень, - каже пан Клімчук. - Є підписані усі необхідні угоди до кінця року. З нового року також, я переконаний, з фінансуванням все буде добре. ПРИДУРКИ ЯКІ НЕ МАЮ ДЕ ГРОШІ ДІТИ???

    Anonymous reply Anonymous

    Одне діло - виділити, а друге - чи це пішло собачкам. Собаки їх не бачили в не пробували на зуб. Питання: або чиновник підписав собі вирок, що так просто видав секрети, або ..... Якщо не дали на "собак", дали би на лікування когось, або вирішили би якусь соціальну проблему, а схоже десь "заникали"

    Anonymous reply Anonymous

    БЫДЛО-ПРИДУРОК ЭТО тЫ

    Anonymous reply Anonymous

    Да, 90 штук на собак это круто...Пусть зоофилы которые их любят за них и платят! Зачем бюджет то тратить?Купите лучше патронов на сто рублей и решите проблему!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera 10:15 На мальовничому озерці в Ланівцях оселився лебідь (ФОТО ДНЯ) photo_camera 09:40 Вимагав хабар у 300 тисяч доларів за землю: судитимуть ексдепутата райради з Тернопільщини 09:03 Тернополянок запрошують на благодійний марафон 08:00 7 травня на Тернопільщині оголосили штормове попередження — прогнозують грози
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up