Партнер рубрики Події

Сьогодні, 17 лютого: День спонтанного прояву доброти

Сьогодні, 17 лютого: День спонтанного прояву доброти
17 лютого — День спонтанного прояву доброти. Це свято має досить нетривалу історію. Його поява пов'язана з ініціативою міжнародних благодійних організацій, які вирішили об'єднати під гаслами доброти всіх людей планети — незалежно від їх громадянства, віросповідання та національної приналежності.


Святкування Дня спонтанного вияву доброти в Україні поки проводиться практично непомітно, оскільки про нього мало хто знає.

Суть свята полягає в безкорисливому і безмежному прояві доброти по відношенню до всіх оточуючих.

Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини — радість інших людей.

Відео дня
>День спонтанного прояву доброти — це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє. Тому проявляти добрі наміри у всіх своїх діях повинна постаратися кожна людина.

Події:
1795 — в Англії викопали картоплину вагою майже 8,5 кг.
1904 — у театрі «Ла-Скала» повним провалом завершилась прем'єра опери Джакомо Пуччіні «Мадам Батерфляй».
1919 — Директорія Української Народної Республіки звернулася по допомогу в боротьбі з більшовиками до Антанти і США.
1944 — радянські війська в районі Корсунь-Шевченківського виступу оточили і знищили більше 10 дивізій німецької групи армій «Південь».
1947 — створено спрямований на СРСР російськомовний відділ державної радіостанції США «Голос Америки».
1955 — Одеська кінофабрика перетворена в Одеську кіностудію художніх фільмів.
1999 — Верховна Рада України дала дозвіл на арешт Павла Лазаренка.



2008 — Косово проголосило незалежність від Сербії.

Народилися:
1867 — Петро Шмідт, російський офіцер, лейтенант, який очолив повстання на крейсері «Очаков»;
1870 — Георгій Гапон, священик, ініціатор подачі мирної петиції Миколі II, що закінчилась масовими смертями («кривава неділя»);
1892 — Йосип Сліпий, Патріарх Української греко-католицької церкви;
1908 — Олекса Влизько, український поет і прозаїк, належав до розстріляного відродження;
1918 — Володимир Щербицький, перший секретар ЦК КПУ (1972-89 рр.);
1943 — Раїса Недашківська, українська акторка («Комісар», «Роксолана»);
1958 — Сергій Балтача, український футболіст;
1963 — Майкл Джордан, американський баскетболіст.
 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up