Партнер рубрики Події

Тернопіль: Незнайомця у квартиру частіше впускали жінки

Тернопіль: Незнайомця у квартиру частіше впускали жінки
Під виглядом комунальників у чужу домівку можуть увійти грабіжники. Таким самим способом ввійти у квартири тернополян вдалося і кореспонденту

Жінки радо впускають у свій дім незнайому людину, тоді як деякі чоловіки не хочуть навіть відчиняти дверей.
У цьому пересвідчився кореспондент “20 хвилин”, який, аби перевірити пильність тернополян, днями приходив у домівки жителів нашого міста під виглядом працівника комунальної служби.
Причиною такого експерименту стався випадок, який трапився нещодавно у Вінниці — там жінка сама впустила у квартиру грабіжника, який назвався працівником комунальної служба.
Почали свій маршрут із будинків у Центрі, на вулиці Руській.
- Доброго дня, я з комунальної служби, - кажу після дзвінка у старенькі двері, оббиті дерматином. - Можна глянути на ваш лічильник?
З якої саме служби та який лічильник хочу оглядати - спеціально не кажу. Та людей за дверима, вочевидь, це й не цікавить.
- Йдіть геть, немає нікого вдома! - відповідає грубий чоловічий голос.
Чоловік навіть не хоче називати показники свого лічильника через зачинені двері. Втім, жінки виявляються сміливішими.
У багатоповерхівці на вулиці Живова стукаю у дерев’яні двері. За кілька секунд двері прочиняються. На порозі - жінка віком років сорока.
- Заходьте, дивіться, - відповідає жінка, тільки почувши про лічильник. - Хочете, чаю вам зроблю?
Заходжу у коридор і запитую, чи жінка сама вдома. Жінка каже, що сама — чоловік на роботі. Врешті зізнаюся, що працюю в газеті і показую посвідчення журналіста.
- Та ми скромно живемо, дорогих речей у нас немає, - каже, знітившись, пані Оксана (прізвища тернополянка просила не вказувати — прим. ред.) — Але тепер якось страшнувато стало. Насправді часто приходять переписувати дані лічильника, то я подумала, що й зараз так. Посвідчення у них ніколи не питаю. Тепер, мабуть, буду.
Втім, дехто з тернополян поводиться водночас і ввічливо, і обережно. У трьох із семи квартир, у які я звертався, люди не впустили, однак погодилися сказати дані лічильника через двері. Проте були й цікавіші випадки.
- А який лічильник вам потрібен? - запитує з-за привідчинених дверей літня жінка з вулиці Руської. - У мене лічильника на воду немає.
- Та мені потрібно оглянути лічильник електроенергії, - відповідаю їй. - Впустіть, будь ласка.
Жінка відразу закриває двері і говорить уже з-за зачинених дверей.
- Та ж лічильник світла в коридорі, дивіться собі, - каже вона. - А як ще будете приставати - міліцію викличу.
Цікаво, що ніхто з тернополян не попросив кореспондента показати посвідчення працівника комунальної служби. Аби переконати людей, вистачило лише папки з роздрукованими на принтері бланками у руках.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (5)
  • Anonymous

    Мені дуже не подобається рівень матеріалів.слабенько! А ще більше "болить" не тільки рівень подачі, а стан публікацій. Не раз у розмовах із друзями відзначаємо ті чи інші хиби публікацій, брак конкретики, ""завуальованість"! Дивуюсь, наскільки багато помилок у статтях. Що роблять коректори? Куди дивиться Люба? Раніше такого не було й близько. Спитайте старших колег. При Ревуцькому було більше порядку. Чи то тепер молодь така безграмотна пішла, чи всім "по барабану"....
  • Anonymous

    бачила вчора Дереха , тинявся містом ))))))) заглядав по закутках , напевно в пошуках сенсації )))))) Якщо серйозно , то я взагалі не відчиняю дверей незнайомим людям, є домофон ,який захищає від посторонніх в під"їзді. І то сусіди всім не відкриють , тільки своїм візитерам, така домовленість . В центрі багато пройдисвітів тиняються, наркоманів , тому в наш час двері відкривати комусь - собі дорожче. А показники можна і по телефону продиктувати , нема чого ходити.

    Anonymous reply Anonymous

    А в нас алкоголіки, щоб їм відкрили двері в під'їзд дзвонять в домофон і кажуть, що це швидка і просять пропустити, бо хтось хто без домофону їх викликав і не може вийти та їх впустити. От гади. А коли дійсно буде такий випадок, то швидку вже й не впустять і хтось може померти.
  • Anonymous

    То кореспондент залишився на чай? Щось мені це нагадало сюжет одного старенького німецького фільму ))

    Anonymous reply Anonymous

    мені тоже. баби надивляться тих фільмів і впускають сантехніків, з думкою "а може мені нині тоже так пощастить?"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити Від читача 16:53 Майже 600 переселенців шукають роботу на Тернопільщині 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом 19:01 Де дивитись Євробачення-2024 та як голосувати у півфіналі play_circle_filled 18:15 Три роки умовно для водійки, яка під наркотою в’їхала в Катедру 17:55 На яких вулицях 8 травня чекати відключень світла 17:05 Чоловік з Тернопільщини за 9 тисяч переправляв військовозобов'язаного через кордон 16:23 Зупинили кровотечу до приїзду швидкої: у Зборові патрульні врятували чоловіка 15:40 Як отримати лікарняний дистанційно: покрокова інструкція 15:02 Ні відстрочки, ні бронювання не маю: як журналістка «20 хвилин» ходила на пару до Володимира Труша 14:25 У Збаражі затримали чоловіка за розпивання алкоголю на зупинці, він мав при собі рюкзак з боєприпасами 13:43 Тернополян просять утриматись від відвідування парків 12:55 Двоє людей за добу втопились у річках Тернопільщини 12:09 Яку їжу за знижками продають у супермаркетах Тернополя photo_camera 11:35 Заплатив 9 тисяч доларів, взяв надувний човен і — на Дністер: прикордонники про мешканця Тернопільщини play_circle_filled 10:55 У Тернополі «на щиті» проводжають трьох загиблих героїв play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up