Партнер рубрики Події

Троє людей потрапили в лікарню через отруєння газом

Троє людей потрапили в лікарню через отруєння газом
32-річна мати та двоє її малих діток отруїлися чадним газом. Трагедія трапилася у Білій ввечері 5 березня. Потерпілих відправили в лікарню.

Повідомлення про отруєння рятувальники отримали вчора о 20.45 год. 

Від газу постраждали діти 2006 та 2011 року народження та іхня матір 1982 року народження. 
Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Тернопільській області застерігає: громадяни, будьте уважні при користуванні газовими приладами та пічним опаленням, бережіть своє життя і життя ваших рідних!

Найбільша небезпека отруїтися чадним газом існує у помешканнях, що опалюються автономно природним газом, дровами чи вугіллям. На присутність чадного газу може вказувати наявність кіптяви, задимленості, жовтого полум’я пальників в приміщеннях.
Чадний газ, потрапляючи дихальними шляхами до крові, витісняє гемоглобін кисню. В результаті настає кисневе голодування тканин.
 
Ознаки отруєння чадним газом: головний біль, запаморочення, шум у вухах, відчуття тиску на лоб, нудота, блювання, біль у грудях. При тяжкій формі отруєння – втрата свідомості, судоми, порушення дихання. При великих концентраціях чадного газу смерть може настати миттєво.
 
При отруєнні чадним газом необхідно:
- винести людину на свіже повітря;
- піднести до носа ватку з нашатирним спиртом;
- забезпечити вільне надходження повітря до легень, розстебнувши одяг;
- якщо постраждалий у свідомості - дати багато пити (чай, вода);
- у разі відсутності дихання провести штучне дихання та непрямий масаж серця;
- викликати швидку допомогу.
 
Щоб уникнути отруєння, треба дотримуватись правил безпечного користування автономним опаленням та газовими приладами:
- перевіряти наявність тяги в димоході;
- не перекривати пічний димохід на ніч;
- не використовувати газові плити для обігріву приміщень;
- частіше провітрювати приміщення, де є газові прилади.
Не можна залишати двигуни авто в роботі в закритих приміщеннях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up