Партнер рубрики Події

У Бірках втопився 11-річний хлопчик

У Бірках втопився 11-річний хлопчик
Лише від початку 2014 року на водоймах Тернопільщини вже загинули 29 людей, з них троє - діти

11-річний хлопчик впав у воду та втопився у Бірках Тернопільського району.

Це трапилось 28 липня о 13:00 у ставі селища Великі Бірки під час купання собаки.

  • Не зважаючи на чисельні застереження рятувальників, не всі громадяни усвідомлюють, яку небезпеку може нести вода для тих, хто поводить себе надто безпечно і необачно, наражаючи своє життя, а іноді і життя інших, на небезпеку, - кажуть у прес-службі управління держслужби з надзвичайних ситуацій.

Однак, наполягають рятувальники, дотримання елементарних правил дозволять вберегти ваше життя та здоров’я від небезпеки.

Відео дня

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ НА ВОДІ

  • Відпочивати на воді можна лише у спеціально відведених місцевими органами виконавчої влади та обладнаних для цього місцях у світлу частину доби.
  • Купатися дозволяється в спокійну безвітряну погоду при швидкості вітру до 10 м/сек, температурі води — не нижче +18° С, повітря — не нижче +24° С.
  • Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5-2 години.
  • Не рекомендується купатися поодинці біля крутих, стрімчастих і зарослих густою рослинністю берегів.
  • Перед тим, як стрибати у воду, переконайтесь в безпеці дна і достатній глибині водоймища.
  • Пірнати можна лише там, де є для цього достатня глибина, прозора вода, рівне дно.

ЗАБОРОНЕНО

  • Запливати за попереджувальні знаки, буї, бакени.
  • Стрибати у воду з човнів, катерів, споруджень, не призначених для цього.
  • Пірнати з містків, дамб, причалів, дерев, високих берегів.
  • Використовувати для плавання дошки, колоди, камери від автомобільних шин, надувні матраци та інше знаряддя, не передбачене для плавання.
  • Вживати спиртні напої під час купання.
  • Купання дітей без супроводу дорослих.

Довідка

Лише від початку 2014 року на водоймах Тернопільщини вже загинули 29 людей, з них 3 -  діти. За аналогічний період минулого року вода забрала життя 23 дорослих та 2 дітей. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б`є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: житель Тернопільського району намагався підкупити працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera Від читача 16:22 Триває набір до патрульної поліції Тернопільської області 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up