Партнер рубрики Події

У пільговиків субсидії не забиратимуть

У пільговиків субсидії не забиратимуть
Тепер для отримання субсидій у декларації потрібно вказувати не суму доходів, а лише вид. В управлінні соцзахисту кажуть, що при недостовірній інформації про вид доходів людей будуть штрафувати.

- Хочу зазначити, що субсидія надається з урахуваннм пільг, - розповів директор департаменту соціального захисту населення Тернопільської ОДА Вадим Боярський.- Тобто пільговики, які отримують пільги, не позбавлені права на отримання субсидій.

Як пояснив пан Боярський, громадянам, які не матимуть права на пільги через свій щомісячний дохід, який перевищує 1710 гривень, право на субсидію все одно надається. Крім того, ті особи, що отримують пільгу ще мають право оформити субсидію на ту частину комунпослуг, що не компенсовує держава. 

Читайте також: Пільги тепер нараховуватимуть "по-новому"

Відео дня

- Наразі в кожній райдержадміністрації створені робочі групи, які проводять роз'яснювальні роботи щодо субсидій, - пояснює Вадим Боярський. - Ці робочі групи виїжджають у сільські ради, де роз'яснюють деталі отримання субсидій, приймають у людей заяви. Ми повинні обробити всі дані за літо, щоб люди не бігали за субсидіями в опалювальний період.

Окрім того, відтепер в декларації на оформлення субсидій потрібно зазначати не суму доходів, а тільки вид доходу. Всю необхідна інформація про дохід громадян в управлінні соцзахисту братимуть у фіскальній службі. 

На сьогоднішній день в управлінні соцзахисту розглядають 63 860 справ на отримання субсидій. З травня в управління звернулось 35 857 осіб. Наразі субсидії призначено 26 000 осіб. Як запевнив  Вадим Боярський, проблем із фінансуванням пільг та субсидій по області немає.

Довідка

Зразок декларації про доходи сім'ї пільговиків

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ) 22:00 Безкоштовні курси водіння пропонують для мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців 21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up