Партнер рубрики Події

У Тернополі селяни протестують проти передачі земель донецьким власникам

У Тернополі селяни протестують проти передачі земель донецьким власникам
З плакатами та безстроковою акцією 12 лютого прийшли селяни під Тернопільську ОДА, аби завадити незаконній, на їхню думку, передачі паїв більш ніж на 1400 га.

За словами протестуючих, мешканці сіл Кошилівці і Попівці Заліщицького району уклали договір з Василем Томуньом в 2008 році про передачу в оренду землі на 10 років. Без дозволу односельчан він передав цю землю тернопільському підприємцю Ігорю Кузику та трьом підприємцям з Донеччини.

- Суть протесту полягає в тому, що наш орендар віддав наші землі підставним донецьким олігархам. Збори в сільраді були 31 січня, нас ні про що не повідомили. В нотаріуса Томунь заповнив документ "заднім" числом, і після того він пропав. Всі документи в нас на руках.

Відео дня

- Землю за час орендарства він занедбав, - каже Ганна Федорків. - До цього він обіцяв роздати землю хлопцям, які обробляють землі у сусідніх селах. Вони йому допомагали то пальним, то технікою, а він вирішив "наварити" грошей - тихо переписав землю на донецьких власників і втік. В нас є кому обробляти землю, то чому ми маємо віддавати її невідомо кому?

Селяни пообіцяли продовжувати безстрокову акцію, доки місцева влада не дослухається до їхніх вимог та не допоможе розірвати договір оренди. Наразі селяни досі чекають прийом в голови ОДА.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень 09:01 Незряча дівчина з Тернополя довірилась молодикові «з інтернету», той обманув її на тисячі гривень 08:01 Чи працюватимуть банки на Великдень та травневі свята: графік
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up