Партнер рубрики Події

Богдан Гаврилишин запрошує молодь на стажування у Європу

Богдан Гаврилишин запрошує молодь на стажування у Європу
Поїхати безкоштовно на стажування у одну із шести країн Європи може тернопільська молодь за програмою фонду ім. Богдана Гаврилишина "Молодь змінює країну". Для цього потрібно бути віком 25-35 років, мати бажання змінювати країну, створити свою команду із шести-семи учасників та подати заявку на програму.

Про всі деталі розповів 24 червня під час зустрічі з молоддю у Тернополі координатор фонду ім. Богдана Гаврилишина Роман Мельник. 
- Мета програми - створення критичної маси молоді, яка змінить Україну, - розповідає він. - Команди можуть відвідати одну з шести європейський країн – Австрію, Німеччину, Норвегію, Польщу, Швейцарію, Швецію. Ці країни вивчають комплексно за всіма сферами – політична, економічна, екологічна. Після цього ми хочемо, щоб ці люди йшли в політику або в реальні проекти. 

Команда має бути збалансована і політично орієнтована, поснює Роман  Мельник. Це мають бути люди з різних сфер, приміром політолог, соціолог, економіст, еколог.

Кожен учасник має скласти резюме, мотиваційний лист англійською мовою. Команда має вирішити, яку країну вона буде вивчати. Документи треба здати до кінця жовтня. Поїздки у Європу - з лютого до червня. Потенційних учасників чекає співбесіда у фонді ім. Богдана Гаврилишина. Також кожна команда, подаючи документи, вже має визначитися з ким вона хоче зустрітися у обраній країні. Приміром, це може бути парламент, компанії, агенції. Команда має шукати через інтернет, що в цій країні найбільше розвинено і на це орієнтуватися. 
- Богдан Гаврилишин вірить в Україну та в українців, - каже Роман Мельник. - Він був в 88-ми країнах світу, де спілкувався з політиками та елітою. І він переконаний, що українці, особливо молодь, найбільш розумні. Тобто він не бачив яскравіших та розумніших. У нього не виникає питань, чи Україна зміниться і чи ми будемо кращими. Питання лише: коли?  І чим швидше молодь піде в політику, чим швидше вона побачить, як живе Європа, тим буде краще. 

Роман Мельник називає Богдана Гаврилишина українським Стівом Джобсом. І нагадує історію цього економіста, мецената та громадського діяча Богдана Гаврилишина. Нині йому 90 років. Він – наш земляк, який народився в Коропці на Тернопільщині. Під час Другої світової війни він пройшов через багато концтаборів, його тричі рятувала доля від смерті. Він зміг втекти в Канаду, де працював лісорубом , заробляв декілька центів в день, не знав англійської, лише трохи німецьку, польську та українську. Проте зміг буквально за декілька років здобути освіту, громадянсьво і вибитись в економічні лідери. Згодом завдяки його таланту йому пощастило і він очолив одну з найкращих бізнес шкіл тогочасного світу у Женеві, нині вона знаходиться у Лузані . 

- До речі, Богдан Гаврилишин спрогнозував, що союз розпадеться, - каже Роман Мельник. - Він - економіст та крутий менеджер і він бачив ті всі процеси і знав, що такий менеджмент, як в союзі, протягне ще рік-два-три. Так воно і сталося. Богдан Гаврилишин намагався привезти інвесторів в Україну, але влада нічого не зробила і інвестори пішли. Він був радником Кучми, Януковича  і зрозумів, що говорити з політиками старшого покоління нереально. І в 2012 році він вирішив, що немає іншого шляху, як інвестувати в молодь. І створив таку програму, яка називається "Молодь змінює Україну". 

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анонім

    Половина молоді мобілізована, куди там їхати....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:06 Засліпили фари: жінка, яку збили на трасі поблизу Борщева, померла до приїзду швидкої 20:00 Його бригаду найбільше «люблять» окупанти: історія молодого командира гармати 19:00 Ремонт на вулиці Сахарова: тролейбус №9 та автобуси №12 та №21 курсуватимуть за новими маршрутами 18:00 Лікарку з ВЛК звинувачують в підробці медичного висновку для військовозобов'язаного Від читача 17:45 Реадаптація ветеранів на робочому місці 17:03 У Великій Березовиці загорілася вантажівка з бочкою (ОНОВЛЕНО) 16:03 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 15:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 1 травня 15:05 Розклад богослужінь та графік освячення пасок у церквах Тернополя 14:45 У Тернополі чоловік випав з вікна багатоповерхівки 14:00 На вулиці Сахарова понижують висоту бордюрів на переходах 13:30 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 13:00 У Тернополі двом вулицям мікрорайону «Південний» присвоїли нові назви 12:23 У потічку на Підволочищині знайшли тіло 81-річної жінки 12:00 Вибір матраців-топперів у місті Тернопіль (на правах реклами) 11:40 В аварії на Тернопільщині травмувався 50-річний водій мотоцикла 11:30 Дякую діткам, які надіслали нашим захисникам частинку великоднього тепла з рідного Тернополя - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 11:00 У Тернополі чоловік заховався у туалеті піцерії й вночі вкрав гроші з каси play_circle_filled 10:22 Що зміниться в Україні з 1 травня: мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята 09:35 Паска, панетоне, коломба: чим відрізняється випічка на Великдень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up