Партнер рубрики Події

Увага! Почастішали крадіжки велосипедів

Увага! Почастішали крадіжки велосипедів
Чотири велосипеди у трьох мешканців обласного центру за одну добу викрали невідомі у Тернополі на масиві “Дружба”, повідомляє сайт міліцейської газети «Досьє102».

В усіх випадках двоколісники щезли з одного і того ж будинку на вулиці Карпенка, 22 “А”. Кожен із велосипедів був пристебнутий фіксуючим тросом до перил на сходових клітках під’їзду. Загальна сума збитків, в яку оцінили свої велосипеди господарі – 18 тисяч 500 гривень.

Від початку року правоохоронці зареєстрували близько сотні випадків крадіжок велосипедів у Тернополі. Міліціонери стверджують, що останнім часом кількість викрадення двоколісних транспортних засобів зросла. Не виключають правоохоронці і те, що невідомі працюють групами із використанням транспорту для перевезення краденого.

Переважно викрадають велосипеди зі сходових кліток під’їздів та приміщень для сушіння одягу. Аби убезпечити себе від подібних фактів, правоохоронці закликають на ніч забирати велосипеди до квартир та інших закритих приміщень, оскільки тросові велозамки не ненадійні.

Відео дня

- Варто бути обережним і покупцям двоколісників, - радить керівник міського відділу міліції Петро Гукалюк, - крадії, як правило, продають якісні велосипеди в 2-3 рази дешевше від їхньої реальної вартості. Якщо ж вам пропонують хороший велосипед за “смішну” ціну, вимагайте у продавців документи, які підтверджують, що він куплений та привезений з Європи. Обов’язково потрібно звірити дані в документах з номерними табличками на рамі велосипеда.

Купувати такий транспорт потрібно в офіційних торгових місцях і з повним пакетом документів на товар, які потрібно зберігати. Якщо ви купите вкрадений велосипед, у вас його можуть вилучити правоохоронці.

Усіх, хто має будь-яку інформацію щодо продажу подібного товару чи щодо завантажування велосипедів у підозрілу автівку, правоохоронці просять повідомляти на лінію “102″.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анонім

    "вимагайте у продавців документи, які підтверджують, що він куплений та привезений з Європи" - про які документи ви говорите. Мої знайомі возять велосипеди з європи, проте вони не мають жодних документів оскільки європейські продавці їм їх НЕ надають (переважно продавці в європі також перекупники). Про що ви пишите ?!
  • Людмила Лукіян

    у мене так само вкрали велосипед. був причеплений тросом до перил в коридорі. вхідні двері на код. написала заяву, дала фото. і все....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На фронті загинув відомий волонтер Едуард Хатмуллін. Прощатимуться з воїном у Шумську 21:00 Біля Катедри на Великдень відбудуться гаївки 20:01 З фісташками, трояндами та позолотою: скільки коштують авторські паски та де придбати 19:00 Як відбуватимуться богослужіння на Великдень у тернопільських церквах Від читача 17:08 Кіберполіція запустила проєкт "Чатові онлайн" 18:10 Підтвердили загибель військовослужбовця з Підволочиської громади 17:06 «Діду, рятуй, бо бабуся б'є маму»: засудили за те, що, розбороняючи, вдарив сусідку 16:05 Аварія на Замонастирській — рух транспорту ускладнений 15:35 200 доларів і 500 гривень: жителя Тернопільського району підозрюють у підкупі працівників поліції 15:03 Скуповують м’ясо та паски: як тернополяни готуються до Великодня photo_camera 14:05 У Тернополі 18 багатоквартирних будинків відремонтують на умовах співфінансування 13:20 Як отримати посвідчення донора крові у Тернополі: «20 хвилин» перевірили photo_camera 12:40 У тернопільському гідропарку «Сопільче» відкрився зоокуток photo_camera 11:30 У Гусятині 17-річний хлопець на мотоциклі зіткнувся з автобусом 11:05 Тернопільського лікаря нагородили грамотою Верховної Ради «За заслуги перед українським народом» 10:25 На 2 і 3 травня в районі вулиці Сахарова змінили рух громадського транспорту 09:46 Школярка з Заліщиків отримуватиме стипендію Президента 09:00 Тернопільська громада втратила захисника Руслана Зазуляка 08:01 Тарифи на платні медичні послуги Тернопільської міської дитячої лікарні затвердив виконком (документ)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up