Партнер рубрики Події

Як святкували своє триріччя тернопільські «боги війни»

Як святкували своє триріччя тернопільські «боги війни»

Привітання та нагородження кращих військовослужбовців, покладання квітів до стели загиблих воїнів, показові виступи Українського козацтва з мечами і шаблями за участю військово-громадської організації «Сокіл», показові виступи з тактико-рукопашного бою від спортивного клубу «Сакура», а також дефіле військового оркестру та музичні вітання від тернопільської співачки Юлії Angel та гурту «Фа-мажор» – так 8 вересня відсвяткували триріччя з дня створення Тернопільської окремої артилерійської бригади.

У День відкритих дверей всі охочі змогли скуштувати солдатської каші, приміряти каски та бронежилети, потримати в руках зброю, сфотографуватись біля військової техніки та оглянути виставку картин тернопільського художника Миколи Мамчура.

Урочистості розпочались на плацу рівно опівдні. Тут вишикувались військовослужбовці. Перед ними – військові начальники, чиновники, духовенство, представники ветеранських організацій. На свято завітали учні тернопільських шкіл та студенти вищих навчальних закладів, а також усі охочі тернополяни.

Відео дня

З нагоди третьої річниці з дня створення кращим військовослужбовцям Тернопільської окремої артилерійської бригади представники влади вручили грамоти, подяки, відзнаки, грошові винагороди, годинники, а також оргтехніку. Від спілки ветеранів Афганістану військові отримали медаль і подарунковий сертифікат на придбання трибуни, а від Спілки ветеранів АТО та волонтерів – орден «Хрест слави». Учні Тернопільської загальноосвітньої школи № 23 принесли воїнам солодкі подарунки.

Після численних привітань відбулось покладання квітів до стели загиблим військовослужбовцям. Відтак на стадіоні розпочався святковий концерт. Тут стояла шестиметрова сцена, біля якої готувались до виступів учасники військово-громадської організації «Сокіл» та спортивного клубу «Сакура».

Гості свята зацікавлено оглядали виставку картин Миколи Мамчура, фотографувались на фоні військової техніки, цікавились зброєю та спорядженням. Біля агітаційного намету вишикувалась черга за календарями та плакатами. Не обійшлось і без польової кухні та солдатської каші.

Показові виступи реконструкторів перенесли усіх присутніх у часи Київської Русі, коли воїни билися на мечах, відтак козаки та козачки показали бойовий гопак і бій на шаблях. Завершальним етапом став імпровізований бій повстанців із більшовиками.

Своїм вишуканим дефіле зачарував усіх військовий оркестр. Показові виступи зі зброєю представили до уваги присутніх службовці Тернопільської окремої артилерійської бригади.

Запальними українськими піснями заохотила молодь до танцю співачка Юлія Angel. Після чого свої вміння з тактики рукопашного бою демонстрували представники спортивного клубу «Сакура». Завершальним акордом став виступ гурту «Фа-мажор».

Свято вдалося на славу, про що свідчать схвальні відгуки учнів, вчителів, а також солдатів строкової служби.

Учениця 8-А класу Тернопільської загальноосвітньої школи-правового ліцею № 2 Наталія Марусяк прийшла на свято разом зі своїми однокласниками. Дівчина каже, що їм тут дуже цікаво. Особливо сподобались показові виступи та дефіле військового оркестру.

- Сьогодні ми маємо хорошу нагоду побувати на цьому чудовому святі і підтримати наших військових, – каже класний керівник 8-А класу Наталія Білоус. – Я тут вперше, тому приємно вражена масштабами святкування. Для учнів це цікаво й пізнавально, адже наша співпраця з військовими є складовою національно-патріотичного виховання молоді.

Солдат строкової служби Віталій Богатир відслужив вже 10 місяців. На таких урочистостях він уперше.

– Мені дуже сподобалась організація цього свята, – каже юнак. – Приємно, що нас привітали військові, місцева влада та артисти. З нагоди свята усім службовцям нашої бригади хотів би побажати якнайшвидшої перемоги у війні, а школярам та студентам, які сьогодні до нас прийшли, – мирного неба над головою.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію 10:26 У Тернополі 16 травня проїзд у вишиванці буде безкоштовним 09:45 Тернопільська громада втратила Героїв Петра Воробця і Олега Єрмошина 09:00 Масований удар по Україні 8 травня — ворог випустив понад 50 ракет і більш як 20 «шахедів» 07:59 МВС запустило два нових електронних сервіси для військових. Що з їх допомогою можна зробити 21:05 Тернополяни бігтимуть задля підтримки військових 20:02 П’яний водій, який збив жінку і втік з місця ДТП, у суді відбувся штрафом
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up