Партнер рубрики Події

У Тернополі “20 хвилин‭” ‬перевірили нових поліцейських на ділі

У Тернополі “20 хвилин‭” ‬перевірили нових поліцейських на ділі
Досить часто у Тернополі водії паркують свої автомобілі на тротуарах. Тернополяни ‬йдучи на роботу,‭ ‬змушені виходити на‭ ‬дорогу щоб обійти автівку.

Проблема хаотичного‭ ‬паркування автомобілів на пішохідній частині,‭ ‬що на вулиці За Рудкою,‭ ‬33,‭ ‬не нова.‭ ‬"20 хвилин" вже не раз писали про те,‭ ‬що тернополяни,‭ ‬йдучи на роботу,‭ ‬змушені виходити на‭ ‬дорогу,‭ ‬оскільки водії паркують свої автівки на тротуарі.

–‬ Я навчаюся на факультеті комп’ютерних інформаційних технологій ТНЕУ,‭ ‬що на вул. Чехова, 8,‭ ‬– розповідає студентка Наталія.‭ ‬– Кожного дня ходимо повз вказану ділянку.‭ ‬Тут постійно все заставлене машинами.

Відео дня

 

За словами тернополянина Юрія,‭ ‬якого журналіст зустрів на вулиці,‭ ‬працівники‭ ‬офісного приміщення залишають свої авто‭ ‬тут постійно,‭ ‬оскільки немає де їх припаркувати.‭ ‬Відповідно,‭ ‬пішоходи не мають як пройти.

14‭ ‬березня журналіст‭ ‬„RIA плюс‭” ‬побачив,‭ ‬що весь тротуар на‭ ‬цій ділянці заставлений‭ ‬машинами,‭ ‬тому викликав поліцію.‭ ‬Патрульні приїхали‭ ‬через‭ ‬15‭ ‬хвилин.‭ ‬Один‭ ‬із поліцейських зауважив,‭ ‬що‭ ‬усі автівки припарковані з порушенням.
‭–‬ Згідно‭ ‬з‭ ‬правилами дорожнього руху,‭ ‬авто на такій ділянці дороги повинні бути припарковані впродовж проїжджої частини,‭ ‬а не впоперек.‭ ‬Також автомобілі‭ ‬треба ставити‭ ‬не ближче‭ ‬ніж за‭ ‬десять метрів до перехрестя.‭ ‬Має залишитись прохід для пішоходів‭ ‬завширшки‭ ‬два метри.‭ ‬Тут ці норми не дотримані,‭ ‬відповідно,‭ ‬є порушення,‭ ‬– каже поліцейський.

За кілька хвилин після прибуття патрульних підійшов один‭ ‬із водіїв,‭ ‬який неправильно‭ ‬припаркував авто‭ ‬біля‭ ‬офісу на вул.‭ ‬За Рудкою,‭ ‬33.
‭– ‬Причина,‭ ‬чому я саме тут припаркувався,‭ ‬проста‭ ‬– немає де поставити авто.‭


Він‭ ‬додав,‭ ‬що не може залишити транспортний засіб на проїжджій частині дороги,‭ ‬адже це створить аварійну ситуацію.

Багато‭ ‬порушників самі підходили до працівників патрульної інспекції та запитували,‭ ‬як їм правильно діяти у‭ ‬такій ситуації.‭ ‬Одним‭ ‬із водіїв виявився учасник Громадського руху‭ «‬ДК-Тернопіль‭» (‬дорожній контроль‭ – ‬прим.‭ ‬ред.‭)‬,‭ ‬активіст Юрій Роговик.


–‬ Одна з‭ ‬фірм,‭ ‬офіси якої розміщені на другому поверсі,‭ ‬викупила‭ ‬парковку,‭ ‬яку колись збудували для всіх працівників.‭ ‬Нині право паркуватися на цій території має обмежена кількість людей.‭ ‬Питання паркомісць‭ ‬болюче для‭ ‬працівників‭ ‬цього офісного центру.

Рядова поліції Ірина‭ ‬відповіла,‭ ‬що для‭ ‬вирішення проблеми‭ ‬потрібно порушувати питання‭ ‬на рівні міськради.
‭–‬ Завтра заступимо на патрулювання,‭ ‬і буде така ж ситуація на цій ділянці дороги,‭ ‬– каже вона.‭ ‬– Для того,‭ ‬щоб змінити‭ ‬це,‭ ‬необхідно встановити відповідний знак,‭ ‬який чітко вказував‭ ‬би‭ ‬на те,‭ ‬що тут заборонене‭ ‬паркування чи‭ ‬тимчасова‭ ‬зупинка.‭ ‬Можна встановити‭ ‬огорожу,‭ ‬яка не дозволить авто заїхати на цю територію.

Правоохоронці‭ ‬пообіцяли скласти‭ ‬рапорт на ім’я вищого керівництва‭ ‬задля того,‭ ‬щоб вони вжили необхідних заходів щодо цього правопорушення.‭

‬За словами рядової Ірини,‭ ‬усіх водіїв,‭ ‬які визнали свою провину,‭ ‬усно попередили про недопущення такого порушення.‭ ‬Лише на водія синього‭ ‬Peugeot‭ ‬довелось скласти протокол про правопорушення,‭ ‬оскільки він не визнавав своєї провини‭ ‬і не мав усіх документів,‭ ‬зокрема страхового полісу.

Поліцейські сфотографували усі автівки,‭ ‬які були припарковані з порушенням,‭ ‬бо не дочекалися водіїв.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (85)
  • Василиса

    на рахунок паркування на тротуарі : були нещодавно в Кракові, в центрі також місцями обмаль місця для паркування. Тому деякі тротуари розділені на пішохідну зону, і місця для паркування. Всі паркувальні зони позначені відповідними знаками і розміткою, парковка в центрі переважно платна, а пільгова оплата для тих хто мешкає чи працює поруч.

    В нас не проблема знайти законне місце для паркування, проблема в тому, що деякі люди звикли жити "тому що всі так роблять",а будь-які правила вимагають деякого обмеження для себе для забезпечення загальнього добробуту.
  • Кіналь Вікторія

    вчора на 15 квітня 7 машин поліції було...що сталось?
  • Андрій Хвіст Рассказов

    1.Поліція сама порушила ПДР,заїхавши на тротуар(але закриємо на це очі цього разу,так як приїхали робити добру справу для пішоходів).

    2,Паркуватись вздовж вул.ЗаРудкою  до виїзду з пожежної частини не бажано,так як це може ускладнити проїзд самої пожежної бригади по дорозі на виклик.

    3,Парковка є перед мостом(перехрестя Бродівська-ЗаРудкою),Котляревського(біля суду і залізниці),Крушельницької(вздовж тротуару+біля архітектури).

    4,І саме головне вияснити законність шлагбауму на в'їзді в двір ЗаРудкоою,33 де можна припаркувати авто...
  • Александр Яяяяяяяяяя

    Не протокол і постанову - не дуріть людей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
15:02 Побив до втрати свідомості та забрав гаманець: розпивання алкоголю в «Сопільче» закінчилось криміналом 14:01 Демобілізацію через 18 місяців вкотре вимагали рідні захисників у Тернополі play_circle_filled photo_camera 13:02 «Генератори, свічки вже маємо»: тернополяни розповіли, як готуються до можливих блекаутів play_circle_filled 12:03 «На щиті» повертається до рідного Збаража воїн Олег Рудий, який загинув понад рік тому Від читача 16:01 BRAMA: Захист Інфопростору від Онлайн Загроз 11:01 М'яч з підписами футболістів «Динамо» за донат на Mavic для наших захисників 10:04 Сьогодні, 18 травня, у дію вступає новий закон про мобілізацію. Що варто знати 09:02 Готуємо пиріг із ревенем і полуницею за рецептом Клопотенка 22:00 У Тернополі відкрили меморіальну таблицю захиснику Андрію Мозілю 21:02 «Ще побігаємо на протезах»: історія захисника, який вчиться ходити після поранення 20:00 У Тернополі на мосту зіткнулися двоє велосипедистів 19:02 ТЦК працюватимуть, а ЦНАПи ще не готові: де тернополянам оновити дані з 18 травня 18:02 Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів 16:45 У Карпатах травмувалася туристка з Тернопільщини 16:00 10 школі Тернополя — 80 років! Як відзначатимуть ювілей?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up