Тернополянка Оксана Ралько стала у Барселоні майстром спорту

Тернополянка Оксана Ралько стала у Барселоні майстром спорту
Неодноразова чемпіонка України з бігу у складі збірної України взяла участь у чемпіонаті світу. Наші легкоатлетки протистояли лідерам світової легкої атлетики – американцям, які вибороли "золото", збірній Ямайки, у якої - "срібло", і росіянкам, які стали третіми

- Виступ на чемпіонаті світу з легкої атлетики – неабияка перспектива, - каже тренер Михайло Борейко. – Через чотири роки ці спортсмени будуть потенційними учасниками Олімпійських ігор.

Четверте місце в естафеті 4 по 400 м на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед юніорів до 20 років посіла наша землячка Оксана Ралько.

Нагадаємо, освіту наша землячка здобуває у Тернопільському національному педуніверситеті та представляє фізкультурно-спортивне товариство "Динамо".

Відео дня
>У збірній – 47 людей

Змагання відбувалися в іспанській Барселоні. Талановита тернопільська легкоатлетка вперше вирушила на змагання такого рівня. Для неї виступ на чемпіонаті світу досі є найбільшою подію у спортивній кар’єрі. Дівчина тренується під керівництвом Михайла та Тетяни Борейко у школі вищої спортивної майстерності, де їй дуже допомагають у фінансовому плані – із виїздами на змагання та харчування.

До Барселони Оксана Ралько вирушила у складі збірної з 47 спортсменів. Із 2 липня юніори проводили навчально-тренувальний збір у Києві. Підготовка до світової першості пройшла на високому рівні. Спортсменам вручили кілька комплектів екіпірування.

До речі, форму збірної України експерти визнали однією із найкращих у світі.

Наші стали четвертими

Тренерський штаб української дружини перед змаганнями поставив план – виступити у фіналі естафети 4 по 400 м. Наша Оксана Ралько із цим завданням впоралася і разом з партнерками - Катериною Слюсаренко, Вікторією Ткачук та Анастасією Ткачук - взяла участь у фінальному забігу.

Українські дівчата показали час 3 хв. 37.02 сек. і посіли четверту сходинку. Утім, їх можна вважати переможницями, навіть попри те, що спортсменки не завоювали медалей. Програли наші надзвичайно сильним командам - лідерам світової легкої атлетики. Американці врешті вибороли "золото", збірна Ямайки – "срібло", а росіянки були третіми. За отримане четверте місце у Барселоні українську четвірку легкоатлеток удостоїли звань майстрів спорту.

- Варто сказати, що Оксана Ралько була на рік молодшою, ніж її суперниці, - додає Михайло Борейко. – Ще рік вона зможе виступати серед юніорів. На майбутньому чемпіонаті Європи в Італії планує свої результати покращити. .

До речі, чемпіонат світу з легкої атлетики серед юніорів проводять кожні два роки, у липні або серпні. Триває світова першість серед молодих талановитих спортсменів упродовж шести днів. Цього разу вона тривала 10-15 липня. За цей час учасники вибороли медалі у 44-х видах "королеви спорту". У 2012-му до Барселони на чемпіонат Світу прибули більш як 1700 атлетів із 212 країн світу.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    що сталось з написом на їхніх формах? чому одна з букв ніяк не схожа на нормальну букву?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи 21:00 «Воюю — заради команди», — історія бойового медика реактивної артбатареї photo_camera 20:01 У Раді пояснили чому будуть переглядати тариф на світло для населення 19:03 Як Тернопіль прикрасили до Великодня: фоторепортаж з міста 18:02 Тепер захищає нас із неба: загинув 25-річний воїн з Коропецької громади Андрій Данцевич 17:04 У Тернопільській громади висадили понад сотню дерев та кущів: де стане зеленіше 16:02 У Тернополі стартував сезон фонтанів (Фото дня) 15:01 У Бучачі освятили Алею Памяті 25-ти воїнам-героям з громади photo_camera 14:03 Без яєць та молока, з ромом та журавлиною: блогери та господині Тернополя поділилися рецептами пасок
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up