Вушка проколюють, коли цвітуть сади

Вушка проколюють, коли цвітуть сади

Не радять проколювати вуха у вітряний день, з пилюкою може потрапити інфекція

У салонах беруться проколювати вушка, коли дівчинці вже є рочок або близько до цього, подекуди можуть взяти і в 6-7 місяців, щоб дитина нормально сиділа. Кажуть, чим менший вік, тим легше потім дитині. Немає ще усвідомлення страху, як у дорослих. Майстри «вдягають» «цвяшки» із медичного сплаву. Якщо ретельно промивати спиртом чи спиртовими настоянками, перекисом водню — проблем не буде.

 

Прокололи в 11 місяців

Відео дня

— Ми пішли проколювати Евеліні вушка в 11 місяців, — розповідає тернополянка Інеса Голояд. — Це був травень, і погода була якраз оптимальна - не холодно, тож не потрібно було муляти вушка шапкою, і не спекотно, що виключало якісь загноєння від спеки. Крім того, я якраз хотіла на рік вдягнути їй нові сережки, подаровані моїми батьками, тож потрібен був час, щоб вушка повністю зажили. Хоча вони зажили в нас ще швидше, десь за тиждень-два, і жодних проблем не виникало. Я просто протирала вушка протягом тижня двічі на день спиртом.

Проколювали в салоні, куди Інеса завжди ходить стригтися і де собі додатково проколювала вуха, бо їй проколювали дві основні має ще з двох років. Евелінка дуже гарно себе поводила і розплакалась на пару секунд лише під час проколу, потім швидко заспокоїлась і все було ок.

— Через місяць вдягнули нові сережки, дуже швидко і просто то вдалось, та й усе, — розповідає мама. — Вона їх носить досі

 

Проколювати не поспішаю

— Ми ще не проколювали вушка, хоч і маємо сережки, — каже тернополянка Наталія, донечці якої майже рік. — Наразі вирішила не проколювати. По-перше, це дитина. І я не впевнена, що раціонально це робити зараз. Вона чіпляє всякі предмети. Сережки всеодно будуть їй заважати. Спочатку вона ручками лізтиме. Переживаю, щоб не травмувалась. І не думаю, що для дитини це така вже краса додається, якщо на вухах є сережки. Крім того, зараз таке життя, що різні придурки потім у дівчаток відбирають те золото. А дітям — травма на все життя. Читала, що у східній практиці взагалі йдеться, що на вушках у жінок є зони, які відповідають за роботу важливих органів, тому не радять жінкам проколювати вуха. Особисто мені прокололи вуха в 7 класі. Я вже усвідомлювала, що хочу носити сережки. Думаю, що нічого не втратила. Хоча інші мами вважають, що краще це зробити раніше, поки ще дитина не пам’ятатиме біль. На мою думку, у ранньому віці батьки пробивають вуха малечі скоріше для себе, ніж для дитини. Їй все одно - чи є в неї сережки чи ні.

 

Протирати від 3 до 6 тижнів

Якщо людина хоче проколоти вуха собі чи дитині, варто звернутися до спеціаліста, краще, коли він має медичну освіту, радить фітотерапевт Центру «Здоров’я» Зоряна Володимир.

— Починали ми проколювати вушка американськими сережками за допомогою пістолету. Спочатку я колола, зараз це роблять медсестри. Сережки стерильні, кожна пара в стерильній упаковці, - розповідає лікар. — В інструкції йшлося, що можна проколювати вушка з 6 місяців. Крім того, там вказано, в яких місцях можна проколювати – тобто на мочці вушка можна, хрящик – ні.

На мочці вуха є багато активних точок, які відповідають за роботу певних органів, тому майстри стараються колоти у саму середину мочки вуха. Там найменше активних точок, які відповідають за роботу певних органів в організмі.

— Ціле вухо має енергетичні точки, це не жарти, тому щоб не було проблем, треба колоти чітко по центру мочки, — зазначає лікар. — Хоча в мене був випадок, коли в дівчинки були проколоті вушка біля точки зору, і в неї зір покращився. Мочки звичайно є різної конфігурації, але краще вибирати саму серединку.

Пістолетом проколювати набагато зручніше, каже лікар, бо це швидко, дитина навіть не встигає здригнутися.

— Це буквально доля секунди, - розповідає співрозмовниця. — Єдине, що дітей інколи лякає, це постріл пістолета, бо усе відбувається біля самого вушка. Може і заплакати дитина, бо це ж проколювання. Але за відчуттями це навіть не біль, а більше є відчуття розпирання. Місце проколу навіть не кровить. Пістолет автоматично заправляє через мочку вушка сережку і зразу автоматично защіпає її. Виключається контакт того, хто проколює, з вушком клієна.

Перед проколюванням мочку протирають спиртом. Голками зараз не колять, як колись. Це довше, ніж пістолетом, і кровить.

— В інструкції до сережок зазначено, що може колоти будь-яка людина, але я вважаю, що краще, коли майстер з медичною освітою. Це може бути і медсестра, — каже Зоряна Володимир. - На мою думку така людина краще обере місце проколу, має кращі навички гігієни, краще підготує і продезінфікує.

Загалом, коли батьки приводять діток проколоти вушка, то найбільше хвилюються, чи не буде ускладнень, чи не буде інфекції, розповідає Зоряна Володимир. Майстер має розповісти батькам, як доглядати за вушками після проколювання. Якщо батьки протирають вушка перекисом водню чи спиртом і дотримуються поради, що це треба робити від 3 до 6 тижнів, то проблем не виникає.

— Сережки виготовляють зі спеціального медичного сплаву, який не окислюється, дуже добре переноситься дитиною. Реакція була дуже рідко, дуже рідко бували випадки, що дитині потрапляла якась інфекція. Я думаю, що того дня могло бути вітряно, і потрапила пилюка, а потім погано промили. Бо медичні сережки носяться добре.

Як доглядати за вушком після проколювання

— Кажуть, що найкраще проколювати вушка дівчаткам, коли цвітуть сади, є таке між батьками, — розповідає фітотерапевт Зоряна Володимир. — Можливо, це йде ще з давніших часів, коли прокол робили голкою, мовляв краще колоти, коли холодніше, але вже і без шапочки діти ходять. Тоді легше доглядати за вушком, менше ускладнень. Зараз можна проколювати будь-коли крім зими, бо треба носити шапку і щоб вушко не зачіпалося одягом,.

Догляд за вушком після проколювання нескладний. Не знімаючи сережки, треба протерти мочку вуха спереду і ззаду і порухати сережку вперед-назад. Купатися, приймати душ можна вже наступного дня після проколювання.

— Не варто присувати сережку максимально до мочки вушка. Нехай буде видно стержень, - каже лікар. - Коли сережку щільно притискають до вушка, то утворюються пролежні. Має бути простір між головкою сережки, застібкою і вушком. Коли застібка притискає кульчик до вушка, утворюється пролежень, бо порушується кровопостачання. А пролежень – то інфекція.

Медичні сережки треба носити не менше 6 тижнів.

— Та я рекомендую носити їх довше, — радить Зоряна Володимир. - Золоті вироби важчі і можуть обтяжувати мочку вуха. Медичні сережки легші, легше носяться, не зачіпають одяг і не обтяжують мочку вуха. Тому я рекомендую носити такі навіть до 7-8 років. А вже потім обрати дитині чи золоті чи срібні кульчики. Хоча в інструкції йдеться, що достатньо поносити їх 1,5 місяці.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up